Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Bílý lotos, šestidílná satirická minisérie HBO z dílny Mikea Whitea (Mé nové Já z produkce HBO), se odehrává v luxusním havajském letovisku. Seriál, jehož protagonisty jsou Murray Bartlett, Connie Brittonová, Jennifer Coolidgeová, Alexandra Daddariová, Fred Hechinger, Jake Lacy, Brittany O‘Gradyová, Natasha Rothwellová, Sydney Sweeneyová a Steve Zahn, sleduje pestrou škálu hotelových hostů během jejich týdenní odpočinkové a omlazující dovolené v ráji. S každým dalším dnem však vychází najevo, že tito zdánlivě dokonalí turisté, usměvaví zaměstnanci hotelu i samotný idylický resort mají i svou temnější stránku. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (58)

kocik1 

všechny recenze uživatele

Seriálová satira, kde si člověk těžko hledá svého oblíbence (snad až na synka), ale ve finále se všemi tak nějak soucítí. Místy zábavné, místy by člověk vraždil, aniž by čekal, kdo bude ten vrah. Ve finále se divák dočkal i scény, kterou opravdu nikdy nechtěl vidět, a zas to nebyla ta vražda. Každopádně, těším se na další sérii. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

HBO se opět vytasilo s parádním výtvorem. Bílý lotos se může na první pohled jevit jako všední vztahové drama, ale to se nenechte zmást. Zprvu je důležité říct, že seriál sází zejména na skvělý audiovizuál, který celkový zážitek posouvá do úplně odlišných sfér. Na druhou stranu, čekal někdo něco jiného od takového gigantu jako HBO? Já osobně ne. Celý ten satirický nádech, tolik černohumorna, to jsem dlouho v kinematografii nezaznamenal. Každá jednotlivá postava něčím vyčnívala z davu. Pokud bych měl z tak rozmanitého množství charakterů vybrat pouze jeden, vybírám majitele hotelu Armanda. Murray Bartlett totiž předvedl naprosto fenomenální výkon, to, jak se v něm postupně čím dál tím více vařila krev, to dokázal zahrát s bravurou. Jinak vše postupně graduje k zakončení, které má čím překvapit. Na druhou sérii se těším. Kvalitka. Za mě dávám 8/10 ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nekompromisní seknutí do všeho a všech. Před Mikem Whitem a jeho ironickým komentářem současného světa nejsou ušetřeni kritici, zastánci, muži, ženy, přímí ani falešní. Všichni v jistou chvíli více či méně prohrají, protože v životě prohrát alespoň jednou musí. Nejraději budu vzpomínat na životní roli Murrayho Bartletta, jehož chameleonský Armond se mi ve vzpomínkách vrací i pěkných pár měsíců po zhlédnutí. Od nejvyššího hodnocení mě nakonec drží množství prostoru, které dostává Shane. Chápu pointu jeho dějové linky, ale Jake Lacy je po Girls opět králem nesympaťáků. A co vy? Dokážete havajský soundtrack plný "kukání" dostat z hlavy? ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Týdenní dovolená na Havaji? Co by se tady mohlo pokazit? Prakticky úplně všechno. Satira o toxicitě peněz, v které si každá postava projde určitým zhroucením se a jakousi katarzí, aby se nakonec všichni, s jednou čestnou vyjímkou, vrátili znovu na úplný začátek bez jakéhokoliv ponaučení. Slušná noční můra. Bolehlav a kocovina. Hlavně buďme šťastní. ()

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Taky vám ve filmech vadí návodná dramatická hudba? Nebo prostě neodbytná hudba? Vata klišovitých záběrů třeba na vlnící se moře? Tak tady vám nic z toho vadit nebude. Kvalitním seriálům se snažím co nejvíc vyhýbat, aby mi nezevšedněly, a zase jednou se mi to vyplatilo. Epilogický scény jsem moc nepobral, ale nebudu kvůli tomu trapasit s ubíráním hvězdičky. (Komentář jednostranně JitkaCardova, stručně A_FISH.) ()

Galerie (81)

Zajímavosti (6)

  • To nie je skutočný penis Steva Zahna, ktorý vidíme v epizóde, je to protéza, ktorú "nosí" jeho dablér. Jej aplikácia trvala 2 hodiny a Zahn ju musel najprv schváliť. Herec bol z celej procedúry veľmi rozpačitý, keďže sa pravidelne objavuje nahý (zozadu) vo filmoch ako Jazda do pekiel (2001) a televíznych seriáloch ako Treme (od r. 2010). (molcan2)
  • Keď Armand (Murray Bartlett) pri večeri zdieľa svoje znechutenie s hosťami a nazýva ich požieračmi lotosu, cituje Tennysonovu báseň "Požierači lotosu": "Nenávistné je tmavomodré nebo, klenuté nad tmavomodrým morom. Smrť je koniec života; ach, prečo by mal byť život samá práca?" (molcan2)
  • Murray Bartlett a Lukas Gage prišli s nápadom, že Armonda (Murray Bartlett) prichytia pri lízaní Dillona (Lukas Gage), pretože mali pocit, že to bude viac šokujúce ako akýkoľvek iný typický sexuálny akt. (molcan2)

Reklama

Reklama