Reklama

Reklama

Živý terč

Trailer

Obsahy(1)

Psychopatický zabiják Emil Fouchon se svou bandou za tučnou odměnu organizují pro zvrhlé zbohatlíky lov na člověka. Protože pečlivě vybírané oběti jsou většinou bezdomovci, kteří nemají žádné příbuzné, běží "obchod" poměrně hladce. Komplikace začnou v okamžiku, kdy se objeví právnička Natasha Binderová, která hledá otce, jenž byl jednou z posledních obětí lovu. Fouchonovi zabijáci by si jistě s takovou komplikací snadno poradili, kdyby se neobjevil námořník Chance Boudreaux. Je mistrem bojových umění a bývalým příslušníkem elitní jednotky. Je však bez peněz a nutně potřebuje práci. Nechá se Natashou najmout, aby pátral po jejím zmizelém otci. Brzy se dostane gangu zabijáků na stopu. Netrvá dlouho a dojde k první divoké přestřelce. Její obětí se stane několik vrahů a policistka Carmine Mitchellová, která Natashe a Chancemu pomáhala při pátrání. Chance s Natashou uprchne do blízkých lesů ke svému strýci Douveemu. V patách jim jsou Fouchon a jeho muži, motivováni velkou finanční odměnou za zabití Chance. Kruh kolem pronásledovaného se pomalu uzavírá. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (351)

genetique 

všechny recenze uživatele

Na tento nepodarok by Woo určite najradšej zabudol, niektorí fanúšikovia možno tiež, no mne sa to celkom páčilo. Základný nápad nebol zlý, no totálne zlé spracovanie z neho spravilo len ďalšiu zabudnuteľnú akčnú minijazdu. Nechápem pointu spomalených záberoch, ktoré zmierňujú rádius akčného zážitku na minimum. Pri najnovších seagalovkách by som to chápal, ale Van Damme sa ešte vedel obracať dosť slušne! Aj keď práve zaňho by som dal aj za štyri, proste sa to nedá. 65%. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Byl jsem na tom filmě v kině, pak ho viděl snad ještě dvakrát ale až teď mi došlo, že ho natočil John Woo. A s ním se pojí jeden z největších nešvarů filmu - to věčné zpomalování obrazu začne být brzy dost protivné. Těch nešvarů mi ale došlo více. Copak to asi používali za extra speciální náboje, že většinou cokoliv trefili, tak vybuchlo? O tom, že ujo hlavního hrdiny pošle Nat pro šerifa ale o pár záběrů dál s ním vesele přicválá do továrny nemluvě. Nevím, ale přijde mi to jako nejhorší Wooův film, co jsem viděl. Van Damme skoro více střílí než někoho mlátí, i když gymnasta je to skoro olympiády hodný, Henriksen předvádí jeden ze svých nejhorších hereckých výkonů a Vosloo ač charismatický, hraje vlastně jen ksichtem. Celé mi to přijde hrozně moc okatě pozlátkové. Jen ta Yancy Butler je rozkošná, hezká, k sežrání a vlastně herecky nejlepší. 2,5* ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Graeme Revell: 1. Hunting Season Opens [4:50] ,2. Natasha [1:33] ,3. Chance and Carmen [1:50] ,4. Streetfighting Van Damme [1:52] ,5. Friends [1:28] ,6. The Lark Descending [2:29] ,7. Won't You Let Me Go? - Buckwheat Zydeco [4:28] ,8. The Dove and the Garotte [2:30] ,9. Motorcycle Chase [2:47] ,10. New Orleans Mission [1:31] ,11. On the Docks [1:25] 12. Mardi Gras Graveyard [2:28] 13. Miles to Go [2:51] 14. Fouchon's Death [4:27] 15. Epilogue [1:56] ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Chutnalo ti jídlo? - Katastrofa. Kafe ušlo. John Woo poprvé v americké produkci a hned celkem přesný zásah do filmového terče. Nemám jeho tvorbu nakoukanou tolik, jako někteří akční šílenci či fanoušci tohoto režiséra, ale z toho, co jsem od něho zatím viděl, se mi vše celkem líbilo a i tady se potvrzuje Woova pověst tvůrce, který točí béčkové snímky v áčkovém hávu. Živý terč je kvalitní akční film, natočený v různorodých lokacích, kde JCVD v životní formě, předvádí skvělé střelecké i karatistické kousky a ještě při tom dokáže vtipně zahlásit. Musí se však mít na pozoru, protože mu v cestě stojí android z Vetřelců a jedna lstivá mumie. Takže ve zkratce - akce, vtip, nadhled, krásná žena a odporní záporáci. Van Dammeovka, která má úplně vše. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Americký akčný film "Hard Target" natočil v roku 1993 čínsky režisér John Woo. Do hlavnej úlohy obsadil belgického majstra bojových umení Jean-Claude Van Demmeho. Stvárnil postavu nezamestnaného veterána Chance Boudreaxa, ktorý rozložil a zlikvidoval zločineckú skupinu, čo organizovala vražedný lov na ľudí pre bohatých klientov. Mal sa stať ľahkou obeťou v ich šialenej hre. Mal byť len "Živý terč". Lenže karta sa obrátila. Z koristi sa vykľul neľútostný lovec. *** ()

Galerie (67)

Zajímavosti (20)

  • Film byl původně zařazen do NC-17 a neměl tak být přístupný do 17 let, nakonec byl 7krát a zařazen do R-ratingu. (KucC)
  • Jean-Claude Van Damme (Chance Boudreaux) sa o filme po mnohých rokoch vyjadril: "Bol to zlý scenár, ale mali sme tam skvelé akčné scény a režisér John Woo ma prinútil, aby som vyzeral ako samuraj s mastnými vlasmi." (Raccoon.city)
  • Film byl prostříhán o 20 minut poté, co John Woo nedokázal snížit počet mrtvol tak, aby film zbavil ratingu "nepřístupno do 17 let". [Zdroj: Premiere] (zdeny99)

Související novinky

Zemřel herec Wilford Brimley

Zemřel herec Wilford Brimley

02.08.2020

V sobotu v ranních hodinách zemřel americký herec Wilford Brimley. Bylo mu 85 let. Brimley se údajně dva měsíce potýkal s ledvinovými problémy, informaci o úmrtí potvrdila jeho agentka Lynda Bensky.… (více)

Reklama

Reklama