Reklama

Reklama

Živý terč

Trailer

Obsahy(1)

Psychopatický zabiják Emil Fouchon se svou bandou za tučnou odměnu organizují pro zvrhlé zbohatlíky lov na člověka. Protože pečlivě vybírané oběti jsou většinou bezdomovci, kteří nemají žádné příbuzné, běží "obchod" poměrně hladce. Komplikace začnou v okamžiku, kdy se objeví právnička Natasha Binderová, která hledá otce, jenž byl jednou z posledních obětí lovu. Fouchonovi zabijáci by si jistě s takovou komplikací snadno poradili, kdyby se neobjevil námořník Chance Boudreaux. Je mistrem bojových umění a bývalým příslušníkem elitní jednotky. Je však bez peněz a nutně potřebuje práci. Nechá se Natashou najmout, aby pátral po jejím zmizelém otci. Brzy se dostane gangu zabijáků na stopu. Netrvá dlouho a dojde k první divoké přestřelce. Její obětí se stane několik vrahů a policistka Carmine Mitchellová, která Natashe a Chancemu pomáhala při pátrání. Chance s Natashou uprchne do blízkých lesů ke svému strýci Douveemu. V patách jim jsou Fouchon a jeho muži, motivováni velkou finanční odměnou za zabití Chance. Kruh kolem pronásledovaného se pomalu uzavírá. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (351)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Woo natočil efektný film s dychberúcou akciou, ale pozabudlo sa na zmysluplnejší scenár. Príbeh je až príliš jednoduchý a z jeho honkongských čias tu ostali akurát rozhodujúce spomaľovačky a holubice. O hereckých schopnostiach Van Damma je zbytočné niečo písať, ale treba mu uznať snahu o pritiahnutie honkogských režisérov do Hollywoodu. Ukážkoví záporáci v podaní Lance Henriksen a Arnolda Vosloo sú mňamózni. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

I po letech má Wooův hollywoodský debut své kouzlo. Je to samozřejmě béčko jako řemen, ale režisér ze sračkoidního scénáře vykřesal maximum. Začátek, kdy se snaží vyprávět příběh, docela dře, jenže pak přijde místy až surrealistický akční nářez v tradici toho nejlepšího, co Woo kdy natočil. Van Damme mrká jako o život, skáče jak gumídek a roznožuje, seč mu síly stačí - zjevně mu bylo jasné, že točí svůj opus magnum. Docela mě láká pořídit si o dvacet minut delší workprint, který koluje po internetu. ()

Reklama

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jeden z lepších filmů Jeana-Claudea Van Dammea. A může za to hlavně John Woo, to je bez debat. Akční génius se ve svém zámořském debutu sice přesvědčil, že Amerika není Hong Kong, na druhou stranu tu nasbíral spoustu cenných hollywoodských poznatků, které uplatnil ve svých pozdějších filmech (Face Off). Příběh vážně není nic moc, ale pořád je tu příležitost kochat se efektními akčními scénami, které každopádně stojí za to. Na dialogy Van Damme nikdy moc nebyl, ale taková elegantně provedená otočka někdy vydá za celý recitál. Sice mi tu ke konci trošku vadil ten děda-lučištník, ale zase to bohatě narovnal charismatický Lance Henriksen. Ten si celý film tak trochu ukradl pro sebe, což ale u herce jeho kvalit není žádným překvapením a s ohledem na okolnosti mu za to divák možná spíš poděkuje. Takového záporáka by Živému terči mohla závidět nejedna bondovka. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Určite v rámco Van Dammovej tvorby nadpriemer, zatiaľ čo v rámci Woo-ovej priemer. Ja som mal taký pocit, že sa John v Hollywoode iba rozkukáva. Chance je zobrazený ako hrdina najťahšieho kalibru (podobne ako bývaval Yun-Fat), bez akéhokoľvek náznaku že by mohol byť poraziteľny. Spomalené zábey abčas pôsobili rušivo a pát krát pateticky, ale to je asi jedniné čo môžem vytknúť. Tento film je krásny príklad toho keď sa béčka ujme šikovný režisér. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Graeme Revell: 1. Hunting Season Opens [4:50] ,2. Natasha [1:33] ,3. Chance and Carmen [1:50] ,4. Streetfighting Van Damme [1:52] ,5. Friends [1:28] ,6. The Lark Descending [2:29] ,7. Won't You Let Me Go? - Buckwheat Zydeco [4:28] ,8. The Dove and the Garotte [2:30] ,9. Motorcycle Chase [2:47] ,10. New Orleans Mission [1:31] ,11. On the Docks [1:25] 12. Mardi Gras Graveyard [2:28] 13. Miles to Go [2:51] 14. Fouchon's Death [4:27] 15. Epilogue [1:56] ()

Galerie (67)

Zajímavosti (20)

  • Film byl prostříhán o 20 minut poté, co John Woo nedokázal snížit počet mrtvol tak, aby film zbavil ratingu "nepřístupno do 17 let". [Zdroj: Premiere] (zdeny99)
  • Pistole, kterou ve filmu použil Emil Fouchon (Lance Henriksen), je Thompson Center Contender. (KucC)
  • Film měl původně skončit honičkou na lodích. (KucC)

Související novinky

Zemřel herec Wilford Brimley

Zemřel herec Wilford Brimley

02.08.2020

V sobotu v ranních hodinách zemřel americký herec Wilford Brimley. Bylo mu 85 let. Brimley se údajně dva měsíce potýkal s ledvinovými problémy, informaci o úmrtí potvrdila jeho agentka Lynda Bensky.… (více)

Reklama

Reklama