Reklama

Reklama

Živý terč

Trailer

Obsahy(1)

Psychopatický zabiják Emil Fouchon se svou bandou za tučnou odměnu organizují pro zvrhlé zbohatlíky lov na člověka. Protože pečlivě vybírané oběti jsou většinou bezdomovci, kteří nemají žádné příbuzné, běží "obchod" poměrně hladce. Komplikace začnou v okamžiku, kdy se objeví právnička Natasha Binderová, která hledá otce, jenž byl jednou z posledních obětí lovu. Fouchonovi zabijáci by si jistě s takovou komplikací snadno poradili, kdyby se neobjevil námořník Chance Boudreaux. Je mistrem bojových umění a bývalým příslušníkem elitní jednotky. Je však bez peněz a nutně potřebuje práci. Nechá se Natashou najmout, aby pátral po jejím zmizelém otci. Brzy se dostane gangu zabijáků na stopu. Netrvá dlouho a dojde k první divoké přestřelce. Její obětí se stane několik vrahů a policistka Carmine Mitchellová, která Natashe a Chancemu pomáhala při pátrání. Chance s Natashou uprchne do blízkých lesů ke svému strýci Douveemu. V patách jim jsou Fouchon a jeho muži, motivováni velkou finanční odměnou za zabití Chance. Kruh kolem pronásledovaného se pomalu uzavírá. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (351)

lamps 

všechny recenze uživatele

Pořád je to klasika, jakou už dneska nikdo nenatočí. Akční mág John Woo, Van Damme s koňským ohonem, zajímavá zápletka a jeden z nejlepších a nejbezcitnějších záporáků v dějinách v podání fenomenálního Henriksena. Jenom mi postupem času už strašně lezly na nervy ty Van Dammeho nadpřirozené schopnosti, které během všech akčních scén projevoval. A navíc jsem urputně fandil Henriksenovi, takže ty 4* prostě udělit nemůžu :-) 65% ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Sympaťák Van Damme zde vypadá neuvěřitelně stylově, vlasy mu létají všude možně, dělá akrobatické manévry a lítají u toho holuby a všechno poletuje a vybuchuje. Mnoho nezapomenutelných akčních scén(postavení na motorce proti autu, vykopnutí kanistru na motorkáře atd…) a další akční perla minulých let ve které jsou ti největší a nejdrsnější záporáci, kterým Chance dá co proto. Každý může mít na tento film jiný pohled, nachází se zde mnoho chyb, slabších dialogů, ale když vypnete mozek a necháte se unést extrémností Johna Woo tak byste mohli být nadšeni. V tomto filmu mě John Woo nezklamal a jeden z těch lepších filmů Van Dammeho. Mé hodnocení silné 4 hvězdičky, za které také může nostalgie... ()

Reklama

tombac 

všechny recenze uživatele

Nejlepší film s toporným belgickým karatistou a zároveň první americký zářez velmistra krvavého baletu Johna Woo. Do heroic bloodshed má tento kousek dost daleko, ale ke cti režiséra lze říct, že vzhledem k míře vměšování producenta Sama Raimiho do jeho práce a agilním střihačovým nůžkám, výsledek není vůbec špatný. Ba ne, některé akční momenty a zpomalovačky jsou geniální. V paměti mi utkvěla zejména scéna se zabijákem Pikem, jeho brokovnicí, hlavou podvodného náboráře, předním sklem auta a následným vylétnutím nábojnice ze závěru. Vůbec Piko v podání Arnolda Vosloo van Dammova geroje zastiňuje. Lance Henriksen si též ostudu nedělá, až na ten afektovaný výstup na konci. Van Damme je tu narozdíl od některých svých fláků snesitelný. Scénář je tradičně u vandammovek blbý. Tento není vyjímkou, ale naštěstí ho zrealizoval John Woo a ne pan Golan. Dříve jsem tento akčňák hodně žral (nebyl jsem sám, v Cinemě dostal 100%). Teď je sice oproti svým moderním bratříčkům trochu dýchavyčný, ale u mně mu to na ty 4 hvězdy stále stačí. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Po Není úniku přichází v New Orleansu čerstvě vylovený John Woo a začíná s okamžitým průzkumem nového území a koho to nevidí, samozřejmě mu oko ulpí na v té době akční veličinu number 1. Bohužel pro mě osobně Woova akční režie až na malé vyjímky tolik neoslovila a dnes ji vidím jako veliký handicap jeho filmů. Ty věčné zpomalovačky byly tehdy samozřejmě v pořádku, dneska je ovšem situace úplně jiná. Nebýt různých zpomalovaček a záběrů na létající holuby trval by film určitě o 5 minut méně. Film disponuje mamutí akční porcí a vždyť to každý známe. Čeho je moc, toho je příliš. Po solidním Vojákovi a více než slušné rodinné pohodě přichází pro mě vystřízlivění. Nevím proč, ale oproti zdejší většině si u mě Živý terč nikdy nedokázal vydobýt prominentní postavení a dávám přednost spíše jiným filmům. 60% ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Pekná zbierka "vychytávok" akčných filmov z 90. rokov. Napríklad každá trošku výraznejšia postava má svoj originálny model zbrane (jednoranná pištoľ, kuša,...). Herecké výkony sú založené čisto len na tom, či má vhodný vizuál. Napríklad Yancy Butler hraje len očami. Som prekvapená, vystrašená, naštvaná, tak čo najviac otvorím oči, vyvalím buľvy a odohrané. No a tá westernová štylizácia, ktorá vrcholila starým, tlustým "indiánom" v podaní Wilforda Brimleyho? Vtipné. Teda pardon, ešte väčší úsmev vyvolávala jágrovská deka, ktorá poletovala Jeanovi pri každej roznožke. Pochváliť môžem hlavne odvahu Lance "Bishopa" Henriksena, ktorý predviedol živú fakľu bez kaskadérskeho záskoku. Pre mňa je John Woo jednofilmový muž (Tváří v tvář). To však stačí, keďže sa radí medzi top akčné filmy. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (20)

  • Pistole, kterou ve filmu použil Emil Fouchon (Lance Henriksen), je Thompson Center Contender. (KucC)
  • Film byl prostříhán o 20 minut poté, co John Woo nedokázal snížit počet mrtvol tak, aby film zbavil ratingu "nepřístupno do 17 let". [Zdroj: Premiere] (zdeny99)
  • Ve scéně, kdy Chance Boudreaux (Jean-Claude Van Damme) zlomí jednomu ze zločinců rameno, je možné jasně vidět, že se jedná o gumovou náhradu. (KucC)

Související novinky

Zemřel herec Wilford Brimley

Zemřel herec Wilford Brimley

02.08.2020

V sobotu v ranních hodinách zemřel americký herec Wilford Brimley. Bylo mu 85 let. Brimley se údajně dva měsíce potýkal s ledvinovými problémy, informaci o úmrtí potvrdila jeho agentka Lynda Bensky.… (více)

Reklama

Reklama