Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Režiséři Číny, Koreje a Thajska spojili svůj talent v souboru tří hororových povídek. Povídka korejského režiséra Ji-un Kima se točí kolem ženy, která se po nehodě probudí se ztrátou paměti a snaží se najít cestu domů, zatímco její muž zjišťuje, že se jeho manželka někde ztratila. Thajská část filmu rozjíždí příběh o nenávisti a závisti ve spolku kočovných kejklířů, o zdobených loutkách thajského loutkového divadla a s nimi spojenou zlou kletbou. Poslední příběh z téměř vybydleného komplexu v Hong Kongu pojednává o léty ošlehaném policejním detektivovi, který se sem se svým synem přestěhuje a jejich jedinými sousedy jsou ne zrovna společenský lékař s nemocnou manželkou, která nikdy nevychází z bytu a holčička v červeném, se kterou si policistův syn chodí hrát. Tři příběhy ze tří odlišných asijských zemí spojuje tajemno a nadpřirozené motivy, vycházející z mrazivé reality současné společnosti. (GigaPudding)

(více)

Recenze (14)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Podobne ako Three...Extremes, tak aj Three je kompilaciou troch minipribehov na hororovu tematiku, ktorej sa zmocnili traja reziseri z troch azijskych krajin.1) "Memories" od juhokorejca Ji-woon Kima (rezisera uspesnych A Tale of Two sisters) - *** 2) "Going Home" od honkongskeho rezisera Peter Chana - **** (miestami som az nedychal...) 3) "The Wheel" od thajca Nonzee Nimibutr - v porovnani s predchadzajucimi dvoma islo o vyrazne slabsi kusok - **. Vysledok je teda za 3*. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Trio hororových príbehov z Ázie. Konkrétne z Hong Kongu, Južnej Kórei a Thajska. Prvý na rad príde kórejský príbeh "Memories" **** - ten je podľa môjho názoru najlepší zo všetkých troch, vynikajúca atmosféra, únosná stopáž, príbeh som síce odhadol hneď dopredu, takže originality moc nepobral, ale to je možno iba môj problém. Druhý v poradí je thajský príbeh "The Wheel" * - tak toto ma teda vôbec nedostalo, nudný príbeh o bábkových hercoch sa odohráva v síce zaujímavom prostredí, no to je jeho jediné plus. Ostatné nefunguje, či už je to atmosféra alebo strašidelné scénky. Môžem povedať, že u tohto som sa nudil. Ako posledný nás čaká Hong Kongský príbeh "Going Home" **** - ktorý takisto hodnotím veľmi kladne, i keď je to v podstate viac thriller ako horor. Celkovo mi pozitívny postoj k tomuto projektu kazí slabučká druhá časť z thajska, ale tentokrát musím prižmúriť oko, pretože kórejská a hong kongská časť boli skvelé. Celkovo teda 4*. ()

Reklama

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě nechytlo. První povídka je tak průhledná, že nejdéle do deseti minut člověk přesně ví, oč zde běží a natočený je to tak táhle a nudně až to bolí. Už první "scéna" kdy se kamera cca dvě minuty přibližuje k ležícímu chlapovi na pohovce dává najevo jaké tempo povídka bude mít - 1* Thajské panenky ve druhé povídce jsou o chlup lepší, ale rozhodně je nepotřebuju nikdy vidět znova - 2* Třetí povídka je nejlepší, ale v dost bídné konkurenci se dá říci, že mezi slepejma je jednookej král a opět to není nic dech beroucího, navíc opět předvídatelné - lepší 2* ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Snímok skladajúci sa z troch poviedok od troch odlišných režisérov. 1. MEMORIES: Say navštevuje psychológa, nakoľko ho neustále prenasledujú vidiny jeho zosnulej, milovanej partnerky. Aké su príčiny? Ničím výnimočná ducharina zaujímavá najmä myšlienkou, zrejmou už v jej pomenovaní. Potešia dve lakačky - 50%. 2. THE WHEEL: Majster Tao leží na smrteľnej posteli. Svoje bohatstvo nadobudol vlastnením "bábok" umenia Khon. Tie, podľa legendy "žijú" svoj vlastný život predchádzajúceho majiteľa. Kto sa ich zmocní násilím, bude prekliaty. Originálna, no bohužiaľ nudná ducharina so slabunkou atmosférou - 40%. 3. GOING HOME: Príslušník polície Chan sa spolu so synom nasťahujú do obytného domu, určeného na zbúranie. Jedného dňa sa po jeho synovi zľahne zem. Jediný, kto by mohol vedieť kde sa nachádza, je sused žijúci naproti. Tak ako predošlé poviedky, ani táto neohúrila. Zaujme len príbehom - 45%. Celkový dejom z filmu je veľmi slabý. Pre milovníkov hororu je Saam Gaang stratou času - 45%. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Tři asijské mysteriózní příběhy, z nichž mě ale zaujal jen jeden. Korea - nuda. Nechápu, co chtěl tímto básník, tedy pan režisér, říci. Tedy samozřejmě že chápu - právě proto, že zápletka byla od samého počátku tak okatá a průhledná, nechápu, jaký měla tahle povídka smysl. Několik dobrých několikavteřinových momentů a čtyřicet minut rozvláčné nudy. Navíc krkolomná a "ne-přátelská" komunikace s divákem. Dvě. Thajsko - nuda. Moje všeobecná a často nekritická náklonnost k jižní a východní Asii se rozhodně netýká thajských filmů, konkrétně horrorů; viděl jsem jich už několik a ani jeden mě nezaujal. Je to zkrátka mladá a rozvojová kinematografie, její příběhy jsou příliš obyčejné, scénáře příliš polopatické, herecké výkony bídné a režie ubohá. Jedna za snahu. Hong Kong - velmi slušná práce. Po nezáživném začátku, který hrozil další nudou o strašidelném paneláku s holčičkou a chlapečkem, se příběh rozběhne nečekaným, lehce nekrofilním směrem s prvky zmrtvýchvstání. Hodně se mi to líbilo a líbila se mi i hlavní představitelka. Čtyři. Sedm děleno třemi jsou ale zaokrouhleno pouze dvě, nedá se svítit. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama