Reklama

Reklama

Poslední akce a Ti Lung končí s organizovaným zločinem. Jeho bratr, policista Leslie Cheung, může být spokojen, jenomže podsvětí se brzy začne mstít... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

Losik 

všechny recenze uživatele

Po Hard Boiled je toto pro mě malé zklamání. Příběh se točí okolo dvou bratrů, kteří se každý vydal jinou cestou zákona. Námět dobrý, ale herec mladšího bratra je otřesný a vypadá jako mladý klučík a všechno jen kazí. Podání příběhu nebylo špatné, ale nebylo to úplně ono. Myslel jsem si, že Yun-Fat Chow bude v hlavní roli a bude to celé o něm, ale záběry a akce s ním byli nejlepší a přestřelka s květináči byla opravdu super. Tak uvidíme co nám přinese druhý díl. Horší 5* ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Jako odchovanec čisté hollywoodské Arnoldovsko/Slyovské akce jsem se k prvnímu setkání s Hongkongským Johnem Woo dlouho odhodlával. Sice jsem se těšil, ale nebyl jsem si jistý, jak moc mi tenhle styl sedne a taky jestli té akce nebude na mě trochu málo;). Moje obavy se vyplnili tak napůl. První půlka filmu a vesměs všechny ty neakční scény jsou opravdu děs a hrůza. Celou dobu na sebe řvou nějací Číňani a řeší rodinné problémy, přičemž u toho šíleně přehrávají a ty jejich kecy vás vůbec zajímat nebudou. Tvůrci filmu navíc neměli v castingu moc šťastnou ruku a skoro všichni hlavní (mužští;)) hrdinové jsou neuvěřitelně oškliví a ještě k tomu nosí takové ty nadýchané 8O´s svetry a neustále u toho kouří, takže si velice dobře dokážete představit, jak ty svetry musely pak asi smrdět. Výjimku ale naštěstí představuje do vedlejší role!!! odsunutý Chow Yun-Fat. Ten jediný totiž nic neřeší a když už ano, tak pomocí bouchaček a to tak neuvěřitelně cool způsobem, že hned po jeho prvním krvavém vystoupení se začnete modlit, aby se ve filmu už nic jiného ani neobjevilo. Kdykoliv totiž dojde na akci, stává se z Wooa filmový umělec, krev stříká po hektolitrech a bodycount roste takovým způsobem, že se pod Arnoldem skoro třese jeho guvernérské křeslo. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Alebo ako schovať do vrecka hollywoodske trháky. Woo svoj osobitý štýl - spomalené zábery v hustých prestrelkách (a je ich požehnane) a k tomu nemenej dôležitá hlavná dejová línia - dáva divákom na vedomie už vo svojich prvých akčných peckách. Aj keď tu je dej až na druhej koľaji, určite nezaostáva a nestáva sa z neho klišé. A predsa mi to príde ešte trošku nevyzreté. Spolu s hercami. 80%. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 8/10 Děj 6/10 Hudba 8/10 Efekty 8/10/// +výborná hudba, akce, herci -příběh který není špatný, ale pozdější filmy Johna Wooa jsou ještě lepší a navíc je příběh hodně prudce sestříhán (člověk se až nestíhá orientovat), navíc zde není (skoro) žádná strhující scéna, která by vás odrovnala/// Možná jsem do snímku vlkadál velká očekávání a možná je to jen tím, že jsem už viděl filmy Killer, Hard-Boiled, Kulka v hlavě a další a proto filmu nedám zasloužené 4*. Přesto se k nim přikloním, protože děj je zajímavý a akce dost dobrá. Každopádně se teším na pokračování./// Celkem 71%/// ()

salalala 

všechny recenze uživatele

I když to na začátku vypadá na lehkou komedii, posléze se film rozjede a vydíme klasický wooovský příběh tragických rozměrů. Žádné laciné dialogy, neskutečné přestřelky, krvavá akce, to všechno v Lepším zítřku je. Chow Yun Fat tu hraje sice menší, ale podstatnou roli a vůbec všichni herci jsou tu báječní. Klasický Woo, klasický hongkong. Lepší zítřek rozhodně nedosahuje kvalit Killera, Hard Boiled a Kulky v hlavě, nicméně je základem všech akčních filmů, proto stojí za to ho vidět. Budete se určitě bavit, já dávám čtyři hvězdy a 80%. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (20)

  • Postava Marka Gora (Chow Yun-Fat) se ukázala být tak populární, že mnoho mladistvých v Hong Kongu přijalo jeho styl (černý trenčkot, sluneční brýle, sirka v ústech). Obchody po celém městě byly vyprodány včetně slunečních brýlí značky Ray-Ban za necelý týden po premiéře filmu. To vše vedlo k tomu, že filmoví kritici a vládní úředníci obvinili režiséra Johna Woo, že glorifikuje životní styl triád. (tequilla)
  • Někteří majitelé kin původně vyjádřili obavy producentovi Tsui Harkovi ohledně obsazení Chow Yun-Fata (Mark) ve filmu. I když byl herec velmi populární na televizních obrazovkách, většina jeho filmů v kinech finančně propadla. Chowovi se v průmyslových kruzích dlouhá léta přezdívalo „kasovní jed“. (tequilla)
  • John Woo si jako hrdiny vybral gangstery, protože cítil, že v hongkongském lidovém povědomí neexistují žádní jiní životaschopní „muži činu“. (tequilla)

Reklama

Reklama