Reklama

Reklama

Akčný balet, pri ktorom namiesto činelov cinkajú na podlahe vystrelené nábojnice, kde namiesto bubnov cvakajú zarážané zásobníky a namiesto huslí znie zvuk striekajúcej krvi.Trojica "hrdinov" prvého dielu sa síce na konci zmenila na dvojicu, ale to neznamená nič, čo by sa nedalo napraviť. Najmä, keď sa ukáže, že Mark Gor mal brata Kena. Ten má síce v New Yorku reštauráciu, ale keď sa do hry dostane mafia, šialený boss, mŕtve dievča a bývalí priatelia jeho brata, musí vziať do ruky namiesto varešky zbraň. A dokáže to rovnako dobre ako jeho brat... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (120)

Webb 

všechny recenze uživatele

Jablko nedopadlo daleko od stromu. Tento mladší bratr je sice o trošku lepší než předchůdce, nuda už není tak veliká, nicméně úplně nezmizela. Akce je tu více, paradoxně mi ale v některých chvílích vadila samotná akční stránka. Už od samého konceptu a děje jsem neočekával že mě více zaujme a tak to i dopadlo. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Druhej díl mi po většinu doby přišel o něco málo slabší než jednička, i když je pravda, že děj se zdá být promakanější, nicméně mě to tak nebavilo a docela znatelně mi tu chyběl Mark(Chow Yun-Fat) a jeho cool drsná image, ovšem Woo asi vytušil že bez Chowa to nepůjde a tak ho do filmu celkem chytře, i když dost jednoduše, zase dostal a mohlo začít závěrečný peklo, kde se naprosto, ale fakt úplně totálně rozmasakruje velký sídlo až po strop naladovaný tak 200 zabijákama a já byl nakonec snad i spokojenější než u jedničky, jelikož pohled po závěrečným masakru na podlahu pokrytou krví a mrtvolama, byl fakt impozantní ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Se vzrůstem kvantity vystřílených nábojnic mírně narostla i stopáž, ale nikoliv ve prospěch dalšího vztahového dramatu, nýbrž k tomu, pro co Wooa zbožňuje půl planety. Krvavý balet, kořeněnými heroickými gesty, formálně rámovanými efektními zpomalovačkami a vodotrysky krve, oproti prvnímu dílu působí jako nemilosrdná palba z pozice ‚Dual-Berreta‘, jež pro příští generace definuje střílející modlu Chow Yun-Fata a režisérovi konečně ukončí ‚stylistickou rozcvičku‘ pro další opusy. 4 a ½. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 9/10 Děj 9/10 Hudba 7/10 Efekty 7/10/// +více krve, lepší příběh, lepší akce, hudba, sympatické postavy -zvuk nám trošku hapruje a díky tomu to trošku kazí i technickou stránku filmu/// Určitě lepší než předešlí díl. Hlavně díky tomu, že známe prostor ve kterém se film odehrává a známe více filmové postavy. Je to zajímavé kam se příběh ubírá. Fascinující je i to, že (v podstatě) z uzavřeného příběhu vykřesali nový a poutavý děj. Závěrečná přestřelka rulezz/// Celkem 82%/// ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Toporní přehrávající herci, nepřehledná zápletka a hodně žvanění. Když už se strhne akční mela, tak je to v posledních deseti minutách a sem tam v průběhu filmu který je všechno jen ne zábavný. A vzhledem k tomu, že je to vlastně skoro identická kopie jedničky, tak není ani ničím novátorský, či průkopnický. Ještě o malinko slabší než jednička, protoze ta měla sice podobné neduhy, ale alespoň byla originální. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (7)

  • Ve filmu je scéna, kde vidíme skupinu mladých teenagerů, co nosí na sobě dlouhé kabáty. Předchozí film byl tak populární, že mladí lidé v Hongkongu se oblékali jako hlavní postava prvního dílu Mark Gor (Chow Yun-Fat) a tato scéna tento trend v podstatě komentuje. (tequilla)
  • Při sestříhávání filmu se objevily první spory mezi režisérem Johnem Woo a producentem Tsui Harkem. Týkaly se zejména některých scén, které chtěl Woo dát do filmu, zatímco Hark je nechtěl a dokonce chtěl vystříhat některé režisérem vložené scény do finální verze filmu. Podobný případ nastal o dva roky později při sestříhávání filmu The Killer (1989), také režírovaný Johnem Woo. (tequilla)
  • Pokračování vzniklo na základě toho, že v té době měl herec Dean Shek (Johnny Lung) velké dluhy. Podobný proces se opakoval o dva roky později ve filmu Just Heroes (1989) částečně režírovaný Johnem Woo. (tequilla)

Reklama

Reklama