Reklama

Reklama

Akčný balet, pri ktorom namiesto činelov cinkajú na podlahe vystrelené nábojnice, kde namiesto bubnov cvakajú zarážané zásobníky a namiesto huslí znie zvuk striekajúcej krvi.Trojica "hrdinov" prvého dielu sa síce na konci zmenila na dvojicu, ale to neznamená nič, čo by sa nedalo napraviť. Najmä, keď sa ukáže, že Mark Gor mal brata Kena. Ten má síce v New Yorku reštauráciu, ale keď sa do hry dostane mafia, šialený boss, mŕtve dievča a bývalí priatelia jeho brata, musí vziať do ruky namiesto varešky zbraň. A dokáže to rovnako dobre ako jeho brat... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (120)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Toporní přehrávající herci, nepřehledná zápletka a hodně žvanění. Když už se strhne akční mela, tak je to v posledních deseti minutách a sem tam v průběhu filmu který je všechno jen ne zábavný. A vzhledem k tomu, že je to vlastně skoro identická kopie jedničky, tak není ani ničím novátorský, či průkopnický. Ještě o malinko slabší než jednička, protoze ta měla sice podobné neduhy, ale alespoň byla originální. ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Jestliže byla jednička skvělá, dvojka je pak perfektní. Tedy alespoň v rámci možností Johna Woo. Kde trochu v jedničce chyběly herecké výkony, dvojka to napravila (skvělý Tsang), jinak chválím i slušnou hudbu. Kdo by řekl, že z jedničky lze vydolovat takto dobrý námět na dvojku, tohle v Hollywoodu neuměli a neumějí. Dávám zasloužených 100% = 5/5 ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 9/10 Děj 9/10 Hudba 7/10 Efekty 7/10/// +více krve, lepší příběh, lepší akce, hudba, sympatické postavy -zvuk nám trošku hapruje a díky tomu to trošku kazí i technickou stránku filmu/// Určitě lepší než předešlí díl. Hlavně díky tomu, že známe prostor ve kterém se film odehrává a známe více filmové postavy. Je to zajímavé kam se příběh ubírá. Fascinující je i to, že (v podstatě) z uzavřeného příběhu vykřesali nový a poutavý děj. Závěrečná přestřelka rulezz/// Celkem 82%/// ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Mnozí přísahají na Killera, jiní na Hard Boiled, ale u mě to vždycky bude dvojka Lepšího zítřku už pro tu bezostyšnou lehkost, s jakou hrdinové tasí zbraně, J.Woo postavu dvojčete a citaci ze závěru Peckinpahova The Getaway- přestřelku v oprýskaném hotelu, která se pro jednoho z hrdinů mění v metaforickou cestu z temnoty ke světlu. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Násilná gangsterka a zároveň druhé pokračovaní série, která rehabilitovala mírně pohasínající kariéru asijského akčního specialisty. Vypiloval žánr „heroic bloodshed“, u jehož počátků v podstatě sám stál. V daném žánru se stal nepřekonaným klasikem, disponující náročnou choreografií a explozivními akčními sekvencemi. Lepší zítřek 2 sice skutečně obsahuje dialogy na úrovni nějaké lepšího pornofilmu, ale jak je obecně známo, první housle hrají zcela odlišnou melodii. A od té tu jsme!! ()

Galerie (14)

Zajímavosti (7)

  • Film byl proslulý kaskadérskými nehodami. Chow Yun-Fat (Ken Gor) byl téměř vyhozen do povětří, když výbuch za dveřmi sídla byl silnější, než se očekávalo. Herec si při tom spálil některé vlasy. Záběr ve filmu je jeho skutečnou reakcí. Režisér Ronny Yu ve filmu dělal kaskadéra ve scéně ve skladu. Vykroutil si záda poté, co uklouzl na vodní louži, když nesl herce Deana Sheka (Johnny Lung). Pak kaskadér, který zaskakoval za Leslieho Cheunga (Kit) ve scéně, kdy provádí skok na motorový člun, dopadl špatně a zlomil si nohu. (tequilla)
  • Počet mrtvých ve filmu je 199. Ken (Yun-Fat Chow) jich zabije 78. (ČSFD)
  • Pokračování vzniklo na základě toho, že v té době měl herec Dean Shek (Johnny Lung) velké dluhy. Podobný proces se opakoval o dva roky později ve filmu Just Heroes (1989) částečně režírovaný Johnem Woo. (tequilla)

Reklama

Reklama