Reklama

Reklama

Alf

(seriál)
Komedie / Rodinný / Sci-Fi
USA, (1986–1990), 35 h 34 min (Minutáž: 18–24 min)

Hudba:

Alf Clausen

Hrají:

Max Wright, Andrea Elson, Anne Schedeen, Benji Gregory, Paul Dooley, Frances Bay, Mihaly 'Michu' Meszaros, Elisha Cook Jr., Glenn Withrow, Holly Fields (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(102)

Členové obyčejné rodiny se ocitnou v neobyčejné situaci, když v jejich garáži přistane mimozemská bytost a stane se jedním z nich. (HBO Max)

Recenze (410)

monolog 

všechny recenze uživatele

Seriál, který můžou pravidelně opakovat a nikdy nebude nudit a své fanoušky si určitě najde mezi všemi. Nezapomenutelné je Alfovo neustálé ničení nebohého Williho, který přichází nejen o vlasy a peníze, ale často i o rozum. A neméně skvělý je i český dabing Oty Jiráka a slovenský Stano Dančiaka jako Alfů. Mimochodem, ALF znamená Alien Life Form = Cizí forma života. - Máme celkem deset hlavních orgánů, osm z nich jsou žaludky. Dal bych si nějakou kočku. - Alfe, že jsi nesnědl Luckyho? - Neřeknu nic, dokud si nepromluvím se svým právním zástupcem. - Alfe! - Copak jsem ti někdy lhal, Kate? - Jasně, spoustykrát. - Myslel jsem dneska. (tohle je takový fiktivní rozhovor z hlášek ze seriálu). ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Tento kult ma až tak nestrhol. Dabing Stana Dančiaka je výborný a dejová premisa o mimozemšťanovi žijúcom s bežnou rodinkou má niečo do seba. Plus vzhľad Alfa je podarený. Škoda len, že zo seriálu je cítiť na môj vkus až príliš silná orientácia na najmenších divákov. Tento fakt viacerí nepochybne považujú za pozitívum a jeden z dôvodov prečo je Alf pre nich srdcovkou. U mňa je to žiaľ naopak a nebránil by som sa keby bol Alf aspoň trocha "dospelejší". Na druhej strane nemôžem povedať, že by bol Alf zlý seriál, to nie. Keď som na neho náhodou v detstve natrafil na Markíze, tak som si 1-2 diely pozrel, no neohúril ma natoľko aby som ho sledoval pravidelne. Lepší priemer. 60% ()

Reklama

Heroin17 odpad!

všechny recenze uživatele

Ta chlupatá zrůda žere kočky. Chápete? Žere kočky! Co to doprdele je za seriál, kde hlavní protagonista- trpasličí zrůda z vesmíru, která pelichá po pohovkách a onanuje na záchodě- požírá kočky? Představte si třeba večerníčky, kde by Káťa sežrala Škubánka, Pat a Mat by si uvařili psí guláš a pan Krbec by večer co večer pořádal geriatrické bakchanálie, při kterých by požíral svá zvířátka...Hell no! ()

Yoss 

všechny recenze uživatele

Alf mi ozaj prirástol k srdcu a pri ňom dokážem ako pri malom množstve, veľmi malom množstve prijať aj slovenský dabing. Výborný Dančiak tu odviedol kus práce, až takej, že možno ani sám nechcel aby sa toľko s postavičkou chlpatého otravu spájal. Štyri série boli naplánované tak akurát, aj keď je pravda, že by som ešte nejaké zniesol. Výborný a vydarený rodinný sitcom 80. rokov, ktorý si nemôžete neobľúbiť. ()

Melies 

všechny recenze uživatele

8 / 10 Na to, že z neho plyš padá na podlahu takmer v každej scéne, ide o až nadmieru podarený seriál s absolútne geniálnym dabingom Stana Dančiaka a niektorými scénkami, ktoré mi zostanú v pamäti vyšité zlatým písmom. Päť hviezdičiek nedávam len preto, lebo som si dal záväzok, že ich dám len filmom a seriálom, bez ktorých si svoj život neviem vôbec predstaviť, a pravdu povediac, život bez Alfa si predstaviť dokážem. Aj tak by ale v telke už konečne mohli dať reprízu, čert to ber!!! ()

Galerie (72)

Zajímavosti (89)

  • Alf znamená Alien Life Form, mimozemská živá forma. V českém překladu se dočkal označení atypická lidská forma. (Gryphon)
  • Poslední epizodu „Loučení“ sice uzavírá nápis „To Be Continued“, ale žádného dalšího dílu se diváci nedočkali. Tvůrci věděli, že vedení TV stanice NBC hodlá seriál ukončit a pokusili se vynutit si další pokračování. Až po šesti letech byl dotočen televizní film Alf versus U.S. Army (1996), který měl celou řadu završit. Mezi fanoušky však není oblíben, protože v něm chybí prakticky všechny původní lidské postavy. (Robbi)
  • Postavu souseda Trevora Ochmonka si zahrál herec John LaMotta, synovec slavného boxera Jakea LaMotty, o kterém byl natočen film Zuřící býk (1980). (Koldyn)

Související novinky

Gangsterka Sexy bestie dostane prequel

Gangsterka Sexy bestie dostane prequel

20.08.2018

V době, kdy se už chystá i nový ALF, asi nikoho nepřekvapí, že Hollywoodu dávno přestalo být cokoliv svaté. Každopádně jednou za čas přijde i oznámení, které zase nezní tak špatně, a kupodivu vlastně… (více)

Reklama

Reklama