Reklama

Reklama

Alf

(seriál)
Komedie / Rodinný / Sci-Fi
USA, (1986–1990), 35 h 34 min (Minutáž: 18–24 min)

Hudba:

Alf Clausen

Hrají:

Max Wright, Andrea Elson, Anne Schedeen, Benji Gregory, Paul Dooley, Frances Bay, Mihaly 'Michu' Meszaros, Elisha Cook Jr., Glenn Withrow, Holly Fields (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(102)

Členové obyčejné rodiny se ocitnou v neobyčejné situaci, když v jejich garáži přistane mimozemská bytost a stane se jedním z nich. (HBO Max)

Recenze (410)

balcazar 

všechny recenze uživatele

Ja si nemôžem pomôcť, u mňa jasných 5 hviezd. Dialógy síce miestami nie príliš dotiahnuté, no pri Alfových hláškach v spojení s úžasným dabingom Stana Dančiaka ma ide od smiechu roztrhnúť. Keď sa pridá absolútny opak Alfovej osobnosti - suchár Willy, ktorého ide z každého mimozemšťanovho kúsku rozdrapiť či šibnutí susedia Ochmonekovci(na to priezvisko veru nezabudnem), máme namiešaný skvelý sitcomový koktejl. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Seriál, který můžou pravidelně opakovat a nikdy nebude nudit a své fanoušky si určitě najde mezi všemi. Nezapomenutelné je Alfovo neustálé ničení nebohého Williho, který přichází nejen o vlasy a peníze, ale často i o rozum. A neméně skvělý je i český dabing Oty Jiráka a slovenský Stano Dančiaka jako Alfů. Mimochodem, ALF znamená Alien Life Form = Cizí forma života. - Máme celkem deset hlavních orgánů, osm z nich jsou žaludky. Dal bych si nějakou kočku. - Alfe, že jsi nesnědl Luckyho? - Neřeknu nic, dokud si nepromluvím se svým právním zástupcem. - Alfe! - Copak jsem ti někdy lhal, Kate? - Jasně, spoustykrát. - Myslel jsem dneska. (tohle je takový fiktivní rozhovor z hlášek ze seriálu). ()

Reklama

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Od dětství totální maximální fanda! Alf je prostě nejlepší! Proč teda nedávám 5*? Protože rodinka, ke které přistál mi přijde trochu... jak to říct... hodně divná. Víc divná než sympatická. Ale tahle chlupatá potvora to dosti silně vyvažuje! Stačí jen pohnout tím jeho rypákem nebo v podání Oty Jiráka jen zachrčet! 90% ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Já prostě ty seriály z dětství nedokážu hodnotit negativně. Byly prostě tak skvělé. Alf rozhodně patří mezi ně. Na to, že jsem Alfa jako malá nesledovala uplně pravidelně, si ho pamatuji dost dobře. Stejně jako ten fakt, že mým prarodičům tento sitcom lezl nejakým způsobem na nervy a vždycky mi to přepínali. Do dnes nechápu proč, vždyť je to tak správně praštěné. Pro mě je Alf jeden z nejstarších sitcomů, které si z televize jako malá pamatuji. A když si ho teď po těch letech pouštím, je mi jasné čím vším si spousty diváků získal. Alf dokáže pobavit, je drzý, sarkastický, ale má své pozemštany rád. Myslím, že dnešním dětem by se ale asi moc nelíbil. Na ně by to bylo málo akční, se slabými efekty a navíc z 80. let, ohrnovaly by nos. Ale pro nás nostalgiky to pořád kouzlo má. Zkrátka a dobře sympatický mimozemšťan, který ani po letech neztrácí svůj šarm. Neustálá chuť na kočky nebo ukecanost, to je zkrátka jeho. Hlášky a bláznivost dělá Alfa Alfem. A osmi žaludky, se také nemůže pochlubit každý. - "If you love something, let it go. If it comes back to you, it's yours. If it's run over by a car, you don't want it." ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Tři písmena, která nás v dávných dobách, kdy ještě David Hasselhoff mluvil s dopravními prostředky, učila společně s Krokem za Krokem a Plným domem, co že to vlastně je ten sit-com. Dal jsem si po několika dekádách repete a pořád to tam je. Jednoduchý humor založený na rovnici mimozemšťan ve vaší domácnosti rovná se nemalé náklady, který si najde své fanoušky i za další desítky let. Nebál bych se tohoto kočky požírajícího Melmecana titulovat přídomkem „klasik svého oboru“. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (89)

  • Názvy prázdnin a měn na planetě Melmac jsou vlastně příjmení členů štábu. (D3VIL)
  • Alf se jmenuje i člen štábu skladatel Alf Clausen, podle kterého prý byla postava pojmenována. (AngelusCZ)
  • Skutočná adresa domu Tennerovcov, kde sa seriál natáčal, bola 708 Moreno Avenue, Brentwood, Los Angeles, Kalifornia. (Raccoon.city)

Související novinky

Gangsterka Sexy bestie dostane prequel

Gangsterka Sexy bestie dostane prequel

20.08.2018

V době, kdy se už chystá i nový ALF, asi nikoho nepřekvapí, že Hollywoodu dávno přestalo být cokoliv svaté. Každopádně jednou za čas přijde i oznámení, které zase nezní tak špatně, a kupodivu vlastně… (více)

Reklama

Reklama