Reklama

Reklama

Slow Horses

(seriál)
  • Velká Británie Slow Horses
Trailer
Velká Británie, (2022–2024), 18 h 3 min (Minutáž: 40–53 min)

Tvůrci:

Will Smith

Předloha:

Mick Herron (kniha)

Hrají:

Gary Oldman, Jack Lowden, Kristin Scott Thomas, Rosalind Eleazar, Saskia Reeves, Christopher Chung, Aimee-Ffion Edwards, Kadiff Kirwan, Freddie Fox (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(24)

Táto dôvtipná špionážna dráma sleduje nefunkčný tím agentov MI5 a ich nepríjemného šéfa, známeho Jacksona Lamba, ktorí sa pohybujú v podfukoch špionážneho sveta, aby ochránili Anglicko pred zlovestnými silami. (Apple TV+)

Videa (3)

Trailer

Recenze (48)

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Užila bych si casting, vtípky, odkazy i atmosféru, kdyby ve scénáři fungovala alespoň elementární logika (za všechny ty vyšší desítky zvednutých obočí jeden vzorek: to Cartwright vážně objeví kompromitující fotografie na Tavernyovou uvnitř budovy MI5, v registrech na personálním oddělení, ve složce pojmenované "Fiasco", pod písmenem F? protože ho to napadlo? wtf, a předtím i potom ještě mockrát). Ještě že jsme se dívali s o., s ním se dá udívat cokoli a vždycky nás to posílí. *~ ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

s2  Je to geniální. Oldman nejlépe zahraná postava za poslední roky, výkon srovnatelný já nevím s Odenkirkem, Cranstonem. Skvělá byla i Kristin Scott Thomas. Bavila mne i zápletka.  Jak tu proběhla bouřlivá diskuze k The Old Man s Bridgesem a Lightowem, tak Oldmanův Jackson Lamb by je vyřídil během jedné scény, pak by dožral něco mastnýho z pytlíku, prohrábnul by si ještě mastnější vlasy a dojel vajgl z nejbližšího popelníku : )  Snad to ještě pojede dlouho dál... Jenom teda nedávám absolutní hodnocení k sérii, ale 8/10. Protože ten Vašut OMG já nevím asi na Amíky funguje, ale probůh na to fakt herecky ani charakterem neměl, nešel z něj strach jak tam asi milionkrát zmínili. Nemyslím si, že se postava z reklamy na víno z Lidlu může toe to toe měřit s oscarovým Gary Oldmanem. Roden jim asi nebral telefon nebo nevím, i Predrag Bjelac by byl menší průser.  8/10 ()

Reklama

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

I want my people here doing nothing. Styčných ploch mezi chytrými špionážními romány Johna le Carré a seriálem Apple+ pár je, je tu ale též podstatný rozdíl. Slušná, nikoliv skvělá žánrová zápletka, cynické prostředí MI5 a řekněme Gary Oldman, který rolí řídícího Lamba odkazuje k fantastické roli ve filmu, který pravděpodobně málokdo z diváků série viděl, zůstávají inspiračnímu zdroji věrné, tvůrci ale amputovali z potenciálu to podstatné - Carrého umění vykreslovat charaktery svých žánrových knih jako přirozeně komplikované bytosti. Prostě zábavný seroš. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Le Carrého špionážní ryze britská laskomina ze staré školy. Sice s bandou břídilů, budižničemů a nemakačenků jako agenty, ale komedie to v žádném případě není, jasný pane. Ne že by se nevyskytly odlehčené suše břitké momenty, ale v jádru je to regulérní špionážní drama, kde by se Lamb se Smileym mohli potkat a nepůsobilo by to vůbec nepatřičně. Mick Herron evidentně chová le Carrého v až náboženském obdivu; a je to sakra znát na postavách, zápletce, stylu komunikace, mlžení, naznačování a nevyřčeném mezi řádky. Jenže to neumí náležitě vygradovat a tak to po vynikajících dvou třetinách (alespoň v rámci první řady) v závěru spíše dojíždí na volnoběh více než co jiného. Což je škoda, ale zároveň velký příslib do budoucna, protože to stojí na charakterech, a ty nosné nesporně jsou. Samozřejmě v čele s Gary "užil jsem si Smileyho, tak si náležitě plnými doušky o to více vychutnám i jeho povalečskou věčně nakvašenou verzi" Oldmanem. | S1: 4/5 | S2: 4/5 | ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

víceméně komorní špionážní konverzačka, která hezky ukazuje, že věřit se nedá nikomu ani v rámci jedné organizace. O co je tenhle seriál nenápadnější, o to je ve výsledku zajímavější a tak tu v rámci zápletky máme dvě stáje MI5 - tu hlavní a pak pomalé koně, což jsou agenti, kteří byli odsunuti bokem aby nikde nepřekáželi a nenapáchali žádnou škodu. Bohužel pro hlavní stáj ti "pomalejší" odhalí, že s medializovaným únosem islámského chlapce není všechno tak jak se zdá, čímž se roztočí kolečka zákulisních bojů v jejichž čele stojí Kristin Scott Thomas a Gary Oldman. Hlavně Oldman si pak svého skoro vysloužilého pragmatického salámistu a alkoholika solidně užívá. Sem s druhou řadou...75% ()

Galerie (145)

Zajímavosti (2)

  • Znělku seriálu složil a nazpíval frontman britské rockové kapely Rolling Stones Mick Jagger. (123Film)

Reklama

Reklama