Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sedm smrtících zabijáků a jejich souboj o milionovou odměnu. Skvělá hvězdná sestava - Ben Affleck, Andy Garcia, Ray Liotta, Jeremy Piven, Ryan Reynolds, Alicia Keys a Common - dělá z filmu Sejmi eso ten nejžhavější akční hit roku. Film natočil Joe Carnahan - uznávaný režisér filmu Narkotika. Když mafiánský boss vypíše odměnu milion dolarů na pochybného lasvegaského varietního umělce Buddyho ‚Eso‘ Israele, který začal donášet FBI, raději pro něj federálové připraví luxusní úkryt. A tak zatímco si Buddy krátí čas v náruči žen, alkoholu a drog, brousí si na něj zuby pestrá směs odporných mafiánů, zuřivých zabijáků a bezcitných nájemných vrahů. Ti využijí cokoliv včetně motorové pily, granátů, brokovnic a nožů, jen aby Buddyho zlikvidovali a získali pro sebe lákavý milion dolarů. (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (409)

KarelR 

všechny recenze uživatele

Jestli čekáte non-stop akční řežbu, tak jste tu špatně. Eso je mnohem ukecanější a příběhově komplikovanější, než byste čekali. Přesto, když už na akci dojde, stojí to za to. Nekonvenční, drsná, cool. Skvělý Bateman, výborný Reynolds a Affleck, jak byste ho nečekali. Taky už mě dlouho nemrazilo v zádech tak, jako při scéně ve výtahu. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Během sledování snímku jsem se cítil jako na houpačce - mé sympatie se pohybovaly střídavě mezi 4* a 2* a už z toho je cítit, že tenhle kousek je zkrátka nevyrovnaný. V zásadě se mělo nejspíš jednat o film ve stylu ujetých gangsterek Guye Ritchieho, jenže od jeho slavných filmů se liší tím, že nedrží styl, zkrátka a dobře scénář kolísá mezi crazy stylem s šíleně cool postavičkami až k vážně se tvářícím situacím. Scénář je zkrátka takový divný mišmaš, kde chlápek rozstřílený z automatických zbraní, který vypadá, že si pár měsíců poleží v nemocnici, za pár hodin postává před hotelem s ovázanou pacičkou a evidentně nakloněný stylovému pokecu se svým vrahem - což je přesně to, co mi u filmů podobného ražení nesedí a proč jsem se nakonec rozhodl pro nižší hodnocení. Režie je stylově klipovitá a celkem zručná, což pomáhá upozadit problematický scénář. Celkový dojem: 45 %. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pokud režisér myslí a koná na jiné frekvenci než scénárista, je to problém. Pokud se však jedná o jednu a tutéž osobu, není to nic jiného, než mrzutá schizofrenie.. Nemohu však říct, že by mě Carnahan nepotěšil, obzvláště v odlehčené první polovině, ale ta nastávající jatka a trochu upoceně vytlačený závěr za ní bohužel o dost pokulhávají. Nicméně stále zůstává výborná hudba Clinta Mansella, stylové závěrečné titulky, přesné výkony Pivena a Garcii a líbivé poznání, že nejen na britských ostrovech umí s noblesou sbalit prachy a vypadnout. Smokin´Aces má jeden moment, který mě posadil na zadek a sice antré neonacistických Tremor Bros. a následné "odpuštění" z úst B.Afflecka za doprovodu Morriconeho "Morte di un Soldato" z Hodný, zlý a ošklivý. Samo o sobě by to nebylo zas až tak kulervoucí, ale právě s tóny Ennia nastane jasná ukázka toho, jak lze ve filmu vhodně zvoleným hudebním doprovodem posunout některé scény do zcela jiné dimenze. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 5/10 Děj 6/10 Hudba 7/10 Efekty 7/10/// /// +z herců Ryan Reynolds, Common, Ben Afleck a Alicia Keys, v závěru opravdu pěkná mela, ve výsledku zajímavá pointa a konec -spousta dialogů a zbytečného vysvětlování, občas pocit protahování, mnoho nesrozumitelných postav, a řekl bych špatný scénář/// Hmm, něco z toho filmu je zajímavé. Tedy hlavně přestřelky, ale je jich v průběhu filmu zatraceně málo a rovněž ke konci bych čekal větší parádu. Takhle je to jen zajímavý filmový úlet který nestačí vidět jednou, ale stejně se na něj asi podruhé nepodíváte./// Celkem 61%/// ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Sled šílených scén tvořených ještě šílenějšími postavami v příběhu, který je tak roztříštěný a nevyrovnaný, že na tom prodělává celý při jiném přístupu výborný nápad a zajimavá zápletka. Carnahan se ukazuje jako zdatný řemeslník, kterému ale k dokonalosti ještě chybí hodně. A celý film jsem čekal na nějaký pořádný masakr, napětí a absurdnosti rychle gradovaly, ale nakonec kde nic tu nic. Škoda, takhle jenom šedivý průměr. Přitom to mohl být nejcoolovější jízda možná se i opravdu vyrovnaná Ritchieho geniálním gangsterkám. Ale film, kde je tolik karikatur a snaží se o nějakou vážnou zápletku a z ničeho nic se zjevující nereálné emoce, nemůže fungovat i přes výborného Reynoldse a stylový úvod s Affleckem (Ta jeho závěrečná scéna.. hehe) ()

Galerie (46)

Zajímavosti (10)

  • Pro režiséra Joe Carnahana byl film Sejmi eso třetí spoluprácí s Rayem Liottem, který se objevil už v jeho snímku Narkotika (2002) a bez uvedení v titulcích si zahrál i v krátkém filmu The Hire: Ticker (2002). Liotta ve všech třech filmech ztvárnil postavy na straně zákona. (imro)
  • Dynamický akčňák za 17 milionů vydělal distributorovi Universal na druhé příčce amerického žebříčku návštěvnosti (26. – 28. 1. 2007) 14,6 mil. dolarů. Po měsíci promítání měl na kontě 35,2 milionu. (imro)
  • Jedna z nejtěžších scén filmu byla ta, ve které Ben Affleck při kulečníku potopí černou kouli a potom pokračuje v monologu. Točila se více než 20x. (xjane)

Související novinky

Jackie Chan vs. drogový kartel

Jackie Chan vs. drogový kartel

06.12.2016

Pokud jste viděli Sejmi eso, A-Team nebo Mezi vlky, dobře víte, že se Joe Carnahan vyžívá v dobré akci. Jeho filmy vždycky mají říz a většinou jsou napůl šílené, určitě vás tedy potěší, že by… (více)

Reklama

Reklama