Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sedm smrtících zabijáků a jejich souboj o milionovou odměnu. Skvělá hvězdná sestava - Ben Affleck, Andy Garcia, Ray Liotta, Jeremy Piven, Ryan Reynolds, Alicia Keys a Common - dělá z filmu Sejmi eso ten nejžhavější akční hit roku. Film natočil Joe Carnahan - uznávaný režisér filmu Narkotika. Když mafiánský boss vypíše odměnu milion dolarů na pochybného lasvegaského varietního umělce Buddyho ‚Eso‘ Israele, který začal donášet FBI, raději pro něj federálové připraví luxusní úkryt. A tak zatímco si Buddy krátí čas v náruči žen, alkoholu a drog, brousí si na něj zuby pestrá směs odporných mafiánů, zuřivých zabijáků a bezcitných nájemných vrahů. Ti využijí cokoliv včetně motorové pily, granátů, brokovnic a nožů, jen aby Buddyho zlikvidovali a získali pro sebe lákavý milion dolarů. (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (409)

Divočák 

všechny recenze uživatele

Jeden parchant se zadkem za milion dolarů, FBI jako jeho ochranka a tucet elitních zabijáků, kteří by odměnu za jeho hlavu rádi viděli ve svojí kapse. Že z toho nemůže vzniknout nudné konverzační drama? To byste se divili! Tvůrci se vydali přesně opačnou cestou, než kterou tak hlasitě propagovali ve všech trailerech a přímo trestuhodně vyplýtvali úžasný potenciál s hodnotou zlatého selete. Námět, který sliboval nekompromisní akční nářez, vzal bohužel někdo až příliš vážně, akční linii odsunul na druhou kolej a v závěru se dokonce hloupě a zbytečně snažil hrát si na Šajmalouna. Jednotliví zabijáci jsou sice perfektní, ale ti nejzajímavější (Affleck) bohužel zmizí dřív, než stačí něco předvést, a ti méně zajímaví zase opruzují na plátně až příliš dlouho. Škoda, snad se toho někdo za pár let chytí a připraví nám z toho lahůdkovou předělávku. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Chvílemi až bolestivě křečovitý pokus o cool kultovku, která ujde v akčních pasážích (což je ale vesměs zásluha střihu, inscenace akce nijak neomračuje) a naopak fatálně selhává v pokusech o humor. Jestliže ten třeba u Tarantina stojí na důmyslně budovaných a vypointovaných situacích, Carnahan se asi domnívá, že to lze uhrát na pouhém mišmaši povrchně bizarních postav, které se spolu nahodile střetávají. Nelze. ()

Reklama

Nin 

všechny recenze uživatele

No, na to, jaký má film námět (spoustu nájemnej vrahů jde po jednom obzvlášť vypečeným úlovku) a jakou má svižnou režii, tak se moc akce člověk nedočká... I když některé akční scény stojí za to, některé postavy jsou velmi zajímavé (bratři-náckové sou prostě best :), tak postupně se tempo filmu začne zpomalovat a začne být nudnější a téměř bez žádnýho drivu. Naštěstí je tu s úchylnejma postavama, taky pár dobře úchylných scén (Matthew Fox, babička s vnukem karatistou...), které skvěle zabaví, ale do filmu je našroubovaná taky jakási velkolepá zápletka s velkolepým zvratem o původu jednoho mafiána, co mě teda absolutně nezajímala a následné vysvětlování, provázané rádoby smutnýma scénama (takovej masakr, béé... :,( ) byl jako pěst na oko. Příště víc akce, prosím! (7/10) ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Kdyby film osekli o prvních a posledních 10 minut tak by se svou ujetostí měl šanci zařadit někde k pohraničí Podfu(c)ků. Nejsympatičtějšími postavami je trojice nácků. Chris Pine by takhle mohl vypadat častěji. Ben Affleck zahyne hned v první várce. Krvavé dostatečně, zábavné bohužel pouze místy. 60% ()

imf 

všechny recenze uživatele

Prostříhat o pár minut, dát větší prostor Benu Affleckovi, totálně vykopnout debilní pointu a půlku vysvětlovaček, natočit alespoň pět spinoffů, zabít tu fuckující černošku s protitankovou puškou, nenechat Buddyho neustále čumět do blba a pochodovat po místnosti a... bylo by to geniální. Takhle je to geniální tak možná třicet minut z celkových stodeseti, což je bohužel blbý, protože v těch neakčních vložkách Carnahanovi není moc pohodlně a nemít tam tak solidní herce, zřejmě by se utopil v totálně céčkovém scenáristickém balastu. Proč si sakra nenechal ten scénář napsat od někoho šikovnějšího? Mohly to být orgie se vším všudy... takhle je to jen slibný náznak toho, co dokáže. A není toho málo. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (10)

  • Pro režiséra Joe Carnahana byl film Sejmi eso třetí spoluprácí s Rayem Liottem, který se objevil už v jeho snímku Narkotika (2002) a bez uvedení v titulcích si zahrál i v krátkém filmu The Hire: Ticker (2002). Liotta ve všech třech filmech ztvárnil postavy na straně zákona. (imro)
  • Film je prošpikovaný narážkami pro zasvěcené. Zpustošené bistro je nazvané po Carnahanově dceři, vedle stojí dodávka se jménem jeho syna a na etiketách láhví jsou podobizny producentky. (Siriuss)
  • Režisér Joe Carnahan se sám ve snímku objevil, a to jako jeden z mužů v černém, kteří nasedají do dodávky na začátku filmu (NGP)

Související novinky

Jackie Chan vs. drogový kartel

Jackie Chan vs. drogový kartel

06.12.2016

Pokud jste viděli Sejmi eso, A-Team nebo Mezi vlky, dobře víte, že se Joe Carnahan vyžívá v dobré akci. Jeho filmy vždycky mají říz a většinou jsou napůl šílené, určitě vás tedy potěší, že by… (více)

Reklama

Reklama