Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sedm smrtících zabijáků a jejich souboj o milionovou odměnu. Skvělá hvězdná sestava - Ben Affleck, Andy Garcia, Ray Liotta, Jeremy Piven, Ryan Reynolds, Alicia Keys a Common - dělá z filmu Sejmi eso ten nejžhavější akční hit roku. Film natočil Joe Carnahan - uznávaný režisér filmu Narkotika. Když mafiánský boss vypíše odměnu milion dolarů na pochybného lasvegaského varietního umělce Buddyho ‚Eso‘ Israele, který začal donášet FBI, raději pro něj federálové připraví luxusní úkryt. A tak zatímco si Buddy krátí čas v náruči žen, alkoholu a drog, brousí si na něj zuby pestrá směs odporných mafiánů, zuřivých zabijáků a bezcitných nájemných vrahů. Ti využijí cokoliv včetně motorové pily, granátů, brokovnic a nožů, jen aby Buddyho zlikvidovali a získali pro sebe lákavý milion dolarů. (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (409)

Spooner 

všechny recenze uživatele

I na toto mé vysoké hodnocení mám z tohoto filmu kapku rozporuplný pocit. První cca půlhodinka je vynikající, představování jednotlivých vrahů má spád a je to i docela vtipné. Jenže potom se přesuneme do hotelu, k přípravám jednotlivých vrahů k akci a místo akce se tu většinou jen kecá a kecá a to už nemá zas takový spád a málokdy je to vtipné. Půlhodinku před koncem už ale zase nastoupí tempo a dynamika ze začátku a konečně i nabušená akce z traileru (tady je vidět, jak šikovní jsou střihači trailerů). Akce jde Carnahanovi fakt od ruky a ta poslední půlhoďka opravdu odsejpá jak má. A to i přes ten ne tak dobrý zvrat na konci (nevim, proč se musí poslední dobou dávat zvraty tak často). Ale i to nakonec Carnahan ustál a to i díky dost dobrému obsazení, díky kterému se dá přežít i ten trochu se vlečící prostředek.70% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Carnahan se pravděpodobně snažil natočit Smokin' Aces trošku ve stylu Guye Ritchieho, ale bohužel je to natolik přeplácaný, nepřehledný a se zbytečným obrovským množstvím postav, až je to nudný a člověk se nakonec v příběhu už ani moc neorientuje, jediný štěstí ale je, že se v závěrečný půlhodině strhna brutální přestřelka s hromadou mrtvých a pankáčema s motorovkou, která plně zabaví a to, že je příběh nějaká překombinovaná blbost, to už se nějak doklepe a přežije až do konce bez větší nudy ()

Reklama

imf 

všechny recenze uživatele

Prostříhat o pár minut, dát větší prostor Benu Affleckovi, totálně vykopnout debilní pointu a půlku vysvětlovaček, natočit alespoň pět spinoffů, zabít tu fuckující černošku s protitankovou puškou, nenechat Buddyho neustále čumět do blba a pochodovat po místnosti a... bylo by to geniální. Takhle je to geniální tak možná třicet minut z celkových stodeseti, což je bohužel blbý, protože v těch neakčních vložkách Carnahanovi není moc pohodlně a nemít tam tak solidní herce, zřejmě by se utopil v totálně céčkovém scenáristickém balastu. Proč si sakra nenechal ten scénář napsat od někoho šikovnějšího? Mohly to být orgie se vším všudy... takhle je to jen slibný náznak toho, co dokáže. A není toho málo. ()

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Zaujímalo by ma, čo by s týmto "Esom" zahral Tony Scott. Jedno je však jasné, Joe Carnahan ho kvôli pažravosti zahodil. Strihový "tutorial" a kópia "ritchieovského" fenoménu ešte automaticky nezaručujú vrcholný úspech. McGuigan vie o čom hovorím, pretože tiež potenciál nabil a zabil... ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Carnahan je skvělý řemeslník. Úhly kamery, hra světla a stínu a celková klipovitá anarchie sedí k rozervanému stylu hudebního podkresu i filmových hrdinů. S odstupem skvěle nastíněná a rozehraná zápletka překvapivě dobře rozčeřuje počáteční zmatky z přemíry jmen, ono velké haló z traileru však zůstává jen Carnahanovým zbožným přáním. Velkolepé otáčení kolem ničeho je otravné, i když koukatelné, neustálé oddalování hlavního akčního inferna, které je akčním infernem jen v náznacích a prakticky neuspokojuje, alespoň drží tempo; Ale i ten dobrý dojem z něj následně zemře pod tíhou tupé vysvětlovačky absolutně nepodstatné paralelní linie, která filmu nedodává potřebnou příchuť alespoň letmého obsahu nad rámec jedné věty (banda lidí po sobě střílí a dělá to bum), nýbrž ruší Carnahana v jeho precizní snaze dát všem divákům audiovizuálně do držky a vyčerpané a uspokojené je vyplivnout z kina. Pryč s takovými ambicemi, chci jen pořádný nářez! (Affleckova ležérně nastylizovaná postava je mimochodem boží - i před tím než skončí tak, jak skončí). 50% ()

Galerie (46)

Zajímavosti (10)

  • Jedna z nejtěžších scén filmu byla ta, ve které Ben Affleck při kulečníku potopí černou kouli a potom pokračuje v monologu. Točila se více než 20x. (xjane)
  • Dynamický akčňák za 17 milionů vydělal distributorovi Universal na druhé příčce amerického žebříčku návštěvnosti (26. – 28. 1. 2007) 14,6 mil. dolarů. Po měsíci promítání měl na kontě 35,2 milionu. (imro)

Související novinky

Jackie Chan vs. drogový kartel

Jackie Chan vs. drogový kartel

06.12.2016

Pokud jste viděli Sejmi eso, A-Team nebo Mezi vlky, dobře víte, že se Joe Carnahan vyžívá v dobré akci. Jeho filmy vždycky mají říz a většinou jsou napůl šílené, určitě vás tedy potěší, že by… (více)

Reklama

Reklama