Reklama

Reklama

Shao Lin zhen ying xio

  • Hongkong 少林真英雄 (více)
Jižní Korea / Hongkong, 1979, 83 min

Obsahy(1)

Jedného dna sa stretnú dvaja majstri bojového umenia. Prvý ovláda bojové umenie Dragon Fist a druhý shaolinské kung-fu. Uzavrú spolu dohodu, že si vymenia svojich synov s podmienkou, že ich priučia bojovému umeniu. O sedem rokov shaolinskí mnísi uväznia trénera kung-fu a z jeho učňa sa stáva pomocník v kuchyni v shaolinskom chráme. Tu sa naučí využívať svoje ruky a nohy na boj proti nepriateľovi, zatiaľ čo druhého učňa trénuje jeho otec. Po 20 rokoch sa podarí učňovi nájsť svojho väzneného trénera a ten mu pred smrťou daruje tajný manuál kung-fu chmatov... Kung-fu pomsta a cesta za hľadaním svojho skutočného otca sa môže začať... (zafir)

(více)

Recenze (4)

miklaras 

všechny recenze uživatele

Některé zdroje uvádějí jako rok vzniku tohoto filmu 1983. Je to tak typický Taiwan, že k tomu netřeba ani moc dodávat, kvalitu moc nevytáhne ani přítomnost Gordona Liu. Co jí ale rozhodně zlomí vaz, to jsou šaolinští mniši oblečení do baletních elasťáků. 2/10 ()

RetroMan 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvních (pokud se to tak dá říci) filmů klasika žánru Godfreye Ho s ikonou šaolinských kung-fu filmů Gordonem Liu, který ztvárnil hlavní roli v nezapomenutelné klasice 36 komnat Šaolinu. Bizardní ztvárnění, přehnané zvukové efekty, ale dobré souboje a choreografie. Mniši v elastickém prádle pořádající choreo bojůvky stejně tak na závěr soubor osmnácti "bronzových" mnichů, skoky, salta, přemety a styly draka, orla a dokonce opilého orla a Ju Te (podle dobového překladu) si to zase hodí v kuchyni. Pokud jde o zápletku filmu, podle mého není moc důležitá - výměna synů, jejich výcvik, zrada a pomsta, tajná příručka šaolinských technik, happy end. Dokonce se ve filmu objevila žena a to v celkovém počtu jedna a až ve druhé polovině filmu. Před třiceti lety by se mi film líbil více, ale dnes už taková paráda to není. ()

inutihar 

všechny recenze uživatele

Tchajwanský příspěvek do záplavy šaolinských filmů s hostujícím klasikem Gordonem Liu. Nesmyslný děj, divná hudba, špatné střihy, nenavazující kontinuita a pocit, že je něco ztraceno v překladu (oldchoolový anglický dabing). A samozřejmě souboje každých asi pět minut. Co víc si přát? ()

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama