Reklama

Reklama

Jak ukrást Venuši

  • USA How to Steal a Million (více)
Trailer

Obsahy(1)

Koníčkem Charlese Bonneta je falzifikátorství uměleckých děl. Na poslední aukci se mu podaří úspěšně prodat padělek Cézannova obrazu. Jeho sebevědomí to ještě posílí. Jeho dcera Nicole, která otce neustále zrazuje od jeho počínání, jednou v noci překvapí v domě distinguovaného muže, o němž si myslí, že je to zloděj. Simon Dermott je však specialistou na padělky a přišel odebrat vzorek barvy z domnělého obrazu Vincenta Van Gogha, aby mohl Bonneta usvědčit z podvodu... Bonnet se mezitím rozhodne vystavit v prestižní pařížské galerii falzifikát sošky Venuše od Benvenuta Celliniho. Sošku již před dávnými roky padělal Nicolin dědeček a jako model mu stála Nicolina babička. V galerii je soška z bezpečnostních důvodů umístěna uprostřed kruhu infračervených paprsků, při jehož přerušení se spustí alarm. Nicole Bonnetová se schází s americkým obchodníkem přes počítače Davisem Lelandem, z něhož se vyklube zájemce o sošku Venuše. Nicole zdůrazní, že je soška neprodejná, a když ho políbí, Leland si začne  dělat naděje. Daruje jí zásnubní prsten. Za Bonnetem přichází pojišťovací agent, aby podepsal dokument, podle něhož bude soška Venuše pojištěna na milion dolarů. Svým podpisem však Bonnet dává také svolení k odborné expertíze. Nicole se zděsí a kontaktuje Dermotta. Chce, aby jí pomohl sošku ukrást, než se na podvod přijde… Dermott se Nicole ptá, proč chce ukrást něco, co jí patří. Také jí řekne, že se mu zdá, že soška Venuše je Nicole nápadně podobná. Ale Nicole se mu líbí, a proto souhlasí... Oba navštíví galerii a obhlížejí situaci a bezpečnostní opatření. Dermott je znepokojen, když zjistí, že naproti galerii je přísně hlídané sídlo ministra vnitra. Přesto však vymyslí plán. (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (297)

Krissty 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem sice něco jiného, ale tohle bylo rozhodně mnohem lepší! Ačkoliv jsem nevěděla, že Venuši režíroval stejný člověk jako Prázdniny v Římě, hodně mi je to svým zpracováním a vtipem připomínalo. A to vůbec nebylo na škodu.. Námět je rozhodně velmi zajímavý a vše, co se z něj vytřískat dalo, z toho podle mě William Wyler vytřískal. Bylo to vtipné, napínavé, romantické a prostě skvělé! Audrey Hepburn (ačkoliv už to není ta "malá holčička") byla vynikající, krásná, milá a sexy! A rozhodně je pro mě docela neuvěřitelné, že ten stařík z Troje byl kdysi takový fešák :D Byl úžasný a role profesionálního zlodějíčka mu sedla.. Přesně takhle to má vypadat :) Čím jsem se ale kochala asi nejvíc, to nebyla Audrey ani Peter, nejkrásnější pohled byl pro mě rozhodně na módu té doby. Audreyiny bílé retro brýle byly nádherné a celkově všechny její kostýmy byly krásné (až na ten kostým uklízečky, ale to se snad dá pochopit :D).. Vynikající film! Asi si toho Wylera začnu všímat víc :)) ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Když máte za otce notorického podvodníka, plný dům padělaných uměleckých předmětů a narazíte v noci na zloděje, co s tím? Rozhodně není dobré toho zloděje odprásknout, co kdybyste jej potom potřebovali na loupež století? Z uvedených žánrů převládá komedie (no i když... :-), Audrey a Peter se hravě doplňují a hlášky padají lehce jako listí na hladinu vody, vlastně se ani neohlédnete a je konec, a vy byste si to klidně pustili znovu. Není tu vlastně žádný zádrhel, všechno do sebe krásně zapadá, až to působí, že natáčení musela být jedna velká pohoda s těmi dvěma, pro mě za mě 5*. ()

Reklama

nervoznideda 

všechny recenze uživatele

Ty dva člověk musí milovat to je prostě pohlazení akčáky to prostě nemají, scéna ve skrýši pod schody je geniální ahoj deda:-) 14.03.2019 Hugh Griffith jako Bonet neodolatelný, jako ve smíchu z ráje :-)30.3.2019 tak tento film také miluji ,když potřebuji dobrou náladu tak vím kam šáhnout 8.4.2019:-) jak čtu komentáře tak film se líbil jako mě, klidně si ho pustím i po xté deda:-)25.4.2O19 mohu políbit nevěstu to nemá chybu :-) i dnes 9.2.2020:-)Bonet mi připomněl Dobrodružství kriminalistiky díl Paprsek kde holandský obchodník Han van Meegeren dokazuje své padělatelské umění deda:-)20.4.2o2o fragile – mezinárodní poštovní označení křehkých zásilek ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Děsně příjemná komedie. Taková poameričtělá, ale plná evropských rolí a francouzského prostředí. Ameriky tam ve skutečnosti pochytáte hrozně málo. A je to vlastně dobře, protože celou tu dobu, co jsem na překrásnou Audrey a charismatického Petera koukal, pořád jsem myslel na Růžového panthera. U filmu mi bylo krásně. Dlouhá scéna samotné krádeže je prakticky nezapomenutelná. Nejenom, že legrace, ale také důmyslná krádež. Klobouk dolů. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Wylerova komédia Ako ukradnúť Venušu ma príjemne prekvapila, priam až nadchla. To bolo pred štyridsiatimi rokmi. Ako obvykle som mal tradičné obavy, keď som si ju dnes po tých rokoch pozrel. Koľko mojich obľúbených filmov z mladosti už neprežilo opakovanú projekciu po desiatkach rokov. Nie je to však prípad tohto filmu. Má jednoduchý takmer hlúpučký dej, obsahuje stále dobré situačné vtipy a kraľuje mu neuveriteľne sympatický pár. Výsledkom je film, ktorý je príjemný, aj keď v ňom ide o zlodejov, falzifikátorov a bezcharakterných milovníkov umeleckých diel, vrátane kradnutých. Štyri hviezdičky síce ponechávam, ale oproti pôvodným sú slabšie. Napriek všetkým možným nedostatkom má tento film výhodu v tom, že si ho určite zapamätáte. To sa stáva málo filmom. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (19)

  • Sochař, o kterém je ve filmu řeč a který údajně sošku Venuše vytvořil, se jmenuje Benvenuto Cellini a žil v letech 1500–1571. Byl to italský zlatník, sochař a spisovatel, který se stal známý svými manýristickými kovovými sochami na přechodu renesance a baroka, šperky a mincemi i knihou „Vlastní životopis“. (sator)

Související novinky

Zemřel „modrooký ďábel“ Peter O'Toole

Zemřel „modrooký ďábel“ Peter O'Toole

16.12.2013

Odešla jedna z velkých hereckých osobností. Legendární britský herec byl v pátek hospitalizován v londýnské nemocnici Wellington, kde v noci ze soboty na neděli vydechl naposledy. Dožil se 81 let,… (více)

Reklama

Reklama