Reklama

Reklama

Recenze (4)

neo93 

všechny recenze uživatele

Východoněmecké drama Kurta Maetziga, které ovšem nebylo ve své době promítáno, jelikož bylo uchováno do trezoru a zakázáno. Film, tím odstartoval celou řadu snímků společnosti DEFA, tzv. králičích filmů - die Kaninchenfilme (pojmenování vzniklo podle tohoto prvního filmu), které rovněž byly zakázané. Samotný snímek, v českém překladu Ten králík jsem já, byl uveden do kin až po pádu berlínské zdi. Příběh líčí sourozence Mariu a Dietera, kteří žijí u své tety. Maria pracuje jako číšnice, s vidinou toho, že bude dál studovat. Jenže poté, co je její bratr odsouzen k tříletému vězení, kvůli pobuřování proti státu, může na tento sen zapomenout, jelikož to má zakázané. Seznamuje se starším mužem Paulem, ze kterého se vyklube soudce, který právě odsoudil Dietera do vězení. Film nabízí pohled do problematického systému trestního soudnictví ve východním Německu, tak i různé partnerské, manželské, sourozenecké vztahy a jejich vzájemné činy a rozhodnutí. ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

2/10 Zakazanost tohoto kusu mi jaksi unika, i kdyz pravda, doba se od casu nataceni zmenila a komunistische partei prosla uz nekolikerou restrukturalizaci a porad preziva. Vliv VLNY je pomerne patrny, ale jinak zadna slava - obycejne starosti obycejnych lidi. ()

Reklama

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Význam tohoto filmu mi díky neznalosti kontextu asi bude vždy unikat, o nijak převratný film se rozhodně (v mých očích) nejedná. ()

pm 

všechny recenze uživatele

Adaptace novely německého spisovatele Manfreda Bielera není jediným filmem Kurta Maetziga, který jsem měla možnost vidět, ale je určitě prvním, který nejde hlouběji do historie. Srovnání třeba s českou tvorbou té doby by asi "Králík jsem já" neustál, jako reflexe společenskopolitických poměrů celkem krotké, navíc manželské trojúhelníky v tak konvenčním podání mě silně otravují.70% ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama