Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je mírné léto s příjemným počasím a na pobřeží Severního moře panuje příjemný poklid. Místní obyvatelé se věnují každodenním drobnostem, turisté si užívají prázdninové pohody. Centrála organizace Greenpeace v Hamburku však právě v tuto dobu dostane šokující a děsivou informaci od expedice, která pod hlavičkou Greenpeace zamířila do ledových vod Arktidy. Ta totiž objevila obrovský ledovec téměř o rozloze Francie, který se v důsledku zvýšeného oteplování země utrhl a nyní hrozí, že sklouzne do moře, čímž zvedne obrovskou vlnu, která by mohla ohrozit velkou část severního pobřeží Evropy. Členové Greenpeace okamžitě informují německé úřady a varují před hrozící ekologickou katastrofou, odpovědná místa však jejich varování neberu vážně. O necelé dva dny později se však hrozba stane skutečností. Ledovec se zhroutí do vln oceánu a první obětí obrovské vln se stane výzkumná loď, která před nebezpečím varovala. Vlna míří přímo na Německo, a přestože se všichni snaží zachránit co největší počet obyvatel, jsou následky katastrofy, která uprostřed noci smete na severním pobřeží vše, co jí stojí v cestě, hrůzné. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Tahle snaha o >realistický< (eurovizní ;-) katastrofický film se moc nepovedla. Každopádně však lze věřit tomu, že v případě skutečné katastrofy první kdo selže budou politici a různí podobní sráči, do poslední chvíle hájící své pozice a sobecké zájmy. V tomhle byl myslím tenhle film docela poučný... ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je a) Německý b)televizní c) katastrofický. Spočtěte si a+b+c a možná se vám z potencionálního výsledku udělá mírně nevolno...Reálný výsledek je o fousek lepší, než se dá čekat. ()

Musak odpad!

všechny recenze uživatele

Kdyz sem si precetl prispevek od Altamira, tak sem si rikal ze se na to podivam a ze by to nemuselo byt zlý. Jenze bohuzel, Nizkorozpočtový katastrofický film z nemecka je fakt propadák. Většina učinkujících je az prehnaně dementní a ignoruje jakykoliv varování a pak kdyz prijde vlna, tak přijdou na řadu triky a to je prusvih. Myslel sem si ze v roce 96 uz meli na lepší triky nez formou zmenšených modelů ale i tech je tam po málu, jedna zbořená dřevěná chata, potopenej model lodi, spadlý strom na barák a tím asi končí výčet triků. Další minus je to ze ikdyz pohroma postihne celou Evropu, tak nejvic to zaplaví Německo (holandsko kupodivu zustane skoro netknuté) verdikt - klasickej odpadovej Film na Nově ()

Reklama

Reklama