Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po tom, co je šerif Fletcher zastřelen uprchlým desperátem Thompsonem, který se i s kumpány vrátil pomstít za své uvěznění před šesti lety, vydává se šerifův zástupce Clay Hardin za vrahy. Na osamělé cestě se k němu přidá lovec lidí Reb Carlton a barová tanečnice Abby. Thompsonova stopa ale vede až na území Apačů. (dopitak)

Recenze (3)

kinderman 

všechny recenze uživatele

Yvonne De Carlo výjimečně nezpívá ani netančí (přestože se dozvíme, že její postava se právě tímto způsobem živila), zato se zpočátku chová dost nevyzpytatelně, střílí z revolveru a je (málem?) znásilněna tlupou apačských renegátů. Solidní western, v němž se pořád něco děje, takže nemusím tlačit na hodnocení kvůli účasti své oblíbené herečky. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Přestože formálně je tenhle western v pořádku, kus před koncem zásadně ztrácí tempo. Hardinova spojenectví jsou příliš křehká a záminka k rvačce (svlečená Yvonne De Carlo) neadekvátní. Apačové z toho vyjdou neutrálně, i když jako skoro všichni indiáni v amerických filmech, netrefili by puškou ani vrata od stodoly. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Dalsi prakticky doakz toho, ze najlepsie westerny sa tocili v neprekonatelnych 40. a 50. rokoch. Namet ako osamela cesta za pomostou, desperati, lovec ludi ... take westerny  su najlepsie, opat  a znovu musim zautocit proti  vsetkym tym slaboduchym westernom s  kradezou koni. Yvonne de Carlo /Sombrero 1953, Desatero prikazani/ bol skutocne  vyborna, ostatni herci sa maximalne snazili takze s maximalnym hodnotenim nevaham - aj podla imdb je toto najlepsi Selanderov film   : 92 % ()

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie prebiehalo v Sedone (Arizona). (westerns)
  • Film bol založený na príbehu, ktorý napísal herec Rory Calhoun, ktorý hrával v mnohých westernoch. Producent John Champion sa pokúsil dostať Calhouna do filmu, ale Universal Pictures mu to neumožnilo, nakoľko v tej dobe natáčal iné filmy. (westerns)

Reklama

Reklama