Reklama

Reklama

Tales of Frankenstein

(TV film)
všechny plakáty

Recenze (5)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Jsou filmy, které se dají bez problému sledovat víc jak půl století po svém vzniku. A pak jsou tu taky věci, jako je tohle, béčkový horrorový, seriálový pilot, který musel působit jako brak už v době svého vzniku a nevidím jediný důvod, proč by se měl líbit komukoliv jinému, než fanouškovi Hammeráckých filmů, který baží po nakoukání jejich kompletní filmografie. Jinak děj o dalším probuzeném monstru je dost prstocucózní, monstrum samo na úrovni několik desetiletí starších filmů a pointa pitomá. Ne, děkuju, nemusím mít všechno, příště víc chapadel, alespoň. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Hammer (i když jen v koprodukci). Je škoda, že se tento seriál (oproti jiným, které v té době vznikaly) nerealizoval, protože pilot působil velmi dobře. Jasně, příběhově byl i na půlhodinu poněkud řídký, ani herci nebyli právě přesvědčiví a výrazní, ale to prostředí, ty kulisy, ta atmosféra! Stará dobrá klasika s noční bouřkou za oknem osamělého viktoriánského domu na kopci, ponurým hřbitovem a prudkým fičením větru. A vzhledem k tomu, co se chystalo, mohlo jít o dobrý seriál a díly mohly být dějově lepší a lepší... Zajímavé také je, že díl uváděla stejná mluvící hlava v kouli jako v případě šesti epizod filmové série ze 40. let The Inner Sanctum Mystery. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Pilotný televízny film ( názov: The Face In the Tombstone Mirror ) k seriálu, ktorý sa nikdy nenatočil. Na YouTube beží zmätočne pod názvom seriálu ešte jedna epizóda "Jack the Ripper" ( v databáze je uvedený samostatne ), ale podľa všeobecných dostupných informácií nepatrí k seriálu... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Dr. Frankenstein a jeho monstrum – věčné téma, na které bylo natočeno už desítek filmů. Tentokrát se Hammer Film Productions rozhodlo natočit „několikadílný kousek“, jehož pilotní snímek jsem právě dokoukal. Je škoda, že se v natáčení nepokračovalo, protože zas tak špatné to nebylo. Další epizody by určitě ostudu neudělaly. Herecké osazenstvo celkem ušlo i jejich výkony, jen atmosféra lehce pokulhávala – vzhledem k tomu, že má jít o horor. Už jsem viděl lepší kousky na toto téma. 50% ()

pepua 

všechny recenze uživatele

Tento pilotní díl (The Face in the Tombstone Mirror) k nikdy nenatočenému seriálu představuje neúspěšnou spolupráci Hammer Film Production s americkou společností Columbia – Screen Gems. Naplánováno bylo 8 epizod, každá po půl hodině, čtyři díly měly být točeny v Anglii, čtyři v Americe. Některé z napsaných scénářů mají zajímavé náměty, v jednom baron Frankenstein vytvoří ženu s perfektní postavou i zdravou myslí, ale bez jakýchkoli emocí a bez „duše“, v jiném zase vytvoří svého dvojníka, který ke smůle svého tvůrce koná podle jeho skrytých a potlačovaných tužeb. Scénář k původně plánovanému pilotnímu dílu „The Single-Minded Blackmailer“ napsal Jimmy Sangster, ale lidé v Screen Gems scénáře nepřijali a nakonec jej tak napsal Henry Kuttner a zrežíroval Curt Siodmak, scénárista i režisér několika bečkových sci-fi či horrorů. ()

Reklama

Reklama