Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V blízké budoucnosti, kterou byl pro tvůrce přelom tisíciletí, se odehrává mysteriózní, tajuplný příběh. Otec v něm vypráví svému synovi podivuhodné zážitky ze svého dětství - o kocouru Odysseovi, ale zejména o setkání s mimozemskou civilizací... Dnešní diváky snad zaujme úsměvná naivita, s jakou byla před třemi desetiletími vylíčena doba, kterou nyní prožíváme. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (41)

char_t 

všechny recenze uživatele

Odysseus je jako všechny československé sci-fi filmy. Má originální námět, neskutečně naivní zpracování a mizerné triky cca na úrovni roku 1960 na západě. Navíc si tvůrci uvědomují, že sci-fi neumí, tak ho dost neuměle schovávají za "rodinný" žánr... Pro mě i nadále existuje jediné čs. sci-fi, a tím jsou Návštěvníci. 35% ()

Lischai 

všechny recenze uživatele

Kontakt s Jodie Foster bez všeho, co dělalo Kontakt s Jodie Foster skvělým. A nemyslím tím Jodie Foster. Ne, vážně - docela zajímavý námět (uváží-li člověk skutečnost, že vchod do světélkující koule možná znamená pro danou bytost smrt, dostává telefonát kluka z budoucnosti tátovi nový rozměr) ale na 85 minut tam prostě není o čem hrát. ()

Reklama

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Naprosto fascinující je monotónní hlas fotbalového komentátora, hehe. No, kdysi jako kluk jsem odcházel z kina ohromně zklamaný. Ani podruhé mne tento film ničím nenadchl. Ale dnes s odstupem spousty let... Nejde o nic převratného, triky jak od amatérů a navíc je jich poskrovnu, ale příběh jako takový je vymyšlen dobře. A herci jsou taky dobří (dospělí). Ještě oprava k hodnocení z roku 1995, hvězdy neprosvítají, nevím, kam jsem čuměl, dnes jsem to krokoval a nazval bych pohyb letadla pouze nepřirozený s podivnými pozičními světly. 281020118140/8140 ()

forsythia 

všechny recenze uživatele

Občas mě popadne šílenství a pouštím dětem filmy svého dětství. Přesně tohle jsem jako dítě nesnášela. "Podívej, to jsem měla ráda, když jsem byla malá." A ona byla úplně jiná doba. Dneska tohle těžko může fungovat. Mně jako dítěti prostě stačilo tajemství ukryté v kuličce, a moje představivost pracovala na plné obrátky. Dnešní děti, včetně těch mých, už od filmu čekají něco zcela jiného. Nelze se divit, je jiná doba. Ale asi mě to úplně neodradí a za čas zase sáhnu pro nějaký film mého dětství. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

O tom co způsobila tajemná kulička ukrytá v šutru. Sci-fi příběh scénáristy Oty Hofmana určený dětskému divákovi dnes vyniká nostalgickou formou dětské fantazie a snů. Na svou dobu výtečný snímek, který po trikové stránce krapet zestárnul, ale příběhem a uvěřitelnými dětskými hereckými výkony je stále koukatelný. Zpracování je jednoduché s použitím malého množství triků. Ale ve výsledku vypadá dokonale, což dokazuje pravdivost hesla, že někdy málo znamená více. Film také nese jisté poselství, kterým je vlastně celý příběh ukončen. Trochu to vyvolává úsměv, ale pro dětského diváka to vyznívá jednoduše a srozumitelně. Jedná se o odpočinkový film, který svým tajemnem dokáže zaujmout i po tolika letech. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Luděk Munzar namluvil Aloise Švehlíka, který hraje již dospělého Michala ve 20.století. (pávek)
  • V scéne z roku 2000 sa v detailných záberoch objavujú ilustrácie Teodora Rotrekla z publikácie "Šesť dní na Lune 1". (Raccoon.city)
  • Rozestavěný most je most na dálnici D1 přes řeku Sázavu v obci Hvězdonice. (VMa)

Reklama

Reklama