Reklama

Reklama

X-Men

(seriál)
  • USA X-Men
USA / Kanada, (1992–1997), 27 h 3 min (Minutáž: 20–23 min)

Předloha:

John Byrne (komiks), Jack Kirby (komiks), Stan Lee (komiks) (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(76)

Nože vystřelující přímo z ruky, ničivý laserový pohled, umění přesunovat předměty nebo ovládat počasí. To vše jsou schopnosti mutantů! Pro obyčejné lidi jsou ale tato stvoření hrozbou. Proto se pod vedením profesora Charlese učí, jak s lidmi vyjít a neublížit jim. Ne všichni mutanti jsou ale ochotni spolupracovat, neboť nevěří, že by mohli s lidmi žít v míru. Šéf zlých mutantů, podlý Magneto, má s budoucností planety Země velice zákeřné úmysly! Čas velké bitvy mutantů přichází! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (42)

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Po kouknutí na všechny díly, včetně celých tří sérií, které na českých stanicích neběžely, zvedáme hodnocení ze čtyř hvězdiček na pět, protože první dvě série (to jsou ty co byly na foxkids) obsahují vesměs jen takové krátké seznámení s tím, co jsou vůbec x-meni zač. Teprv totiž až od třetí série přichází dlouhé příběhy, které jsou mnohem napínavější, výpravnější, akčnější a hodně se i zaměřují na charaktery jednotlivých postav, které jsou na poměry superhrdinských animáků pro děti překvapivě docela hluboké a jejich vztahy provázané mezi sebou. Hlavně třeba celá Phoenix a Dark Phoenix saga, to jsou vůbec nejlepší díly z celého seriálu. Od třetí série je to prostě mnohem našláplejší, je tam spousta nových mutantů a lepší příběhy a je to mnohem nápaditější a to zvlášť pokud jde o časocestovatelské příběhy. I všichni zloduši jsou na tom mnohem líp od těch prvních dvou sérií, takže mě docela zaráží to docela nízké hodnocení tady, když je to mnohem lepší než animovaný seriál o spidermanovi nebo fantastic 4. Prostě to co je pro DC animáče Batman je pro Marvel animáče X-Men :), všechny další animáky od marvelu už takhle dobré nebyly, včetně spidermana. A srovnávat tenhleten seriál z roku 1992, vycházejícím z úplně odlišného přístupu k x-menům, s filmem z roku 2000 tu napadlo kterého vtipa? Takové "srovnání" je úplně scestné :). ()

Daae 

všechny recenze uživatele

Seriál X-Men jsem vždy milovala. Na Fox Kids je dávali pořád dokola a dokola, až jsem se je naučila zpaměti, ale to mi vůbec nevadilo :-) Byl to pro mě docela nepříjemný šok, když jsem se dozvěděla, že FK nikdy nevysílali 3 další sezóny a místo toho opakovali jenom ty dvě. Takže to nyní doháním v angličtině, ve které se původ postav mnohem lépe pozná. Animace se mi zdá mnohem příjemnější než dnešní počítačově upravené seriály, akce je zvládnutá na jedničku, postavy samozřejmě nejsou všechny, ale myslím, že si každý fanoušek přijde na své. Především nyní si všímám, že některé dialogy nejsou moc propracované a takovému seriálu Spider-Mana se nevyrovnají. Jenže tenhle seriál představuje část mého poněkud netypického dětství a já mu fandím. Filmy (první dva) jsou výrazně lepší, ale prožívat 5 sezón s postavami je opravdu labužnictví. Mimochodem, skvělá rebelka Rogue se zde projevuje konečně ve své opravdové nátuře a můj oblíbenec Gambit má konečně prostor. Ale stejně, nejlepší hlášky má Wolverine :-) ()

Reklama

nirvana91 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ mám za sebou 1. sériu a celkom ma prekvapila. Myslela som, že na to že je to starý animovaný seriál to za veľa stáť nebude. Veľké plus však u mňa má len samotný fakt, že X-Menov "žeriem". Úvodná znelka mi začína prichádzať dosť chytľavá :) Kým som nevidela týchto prvých 13 častí, vôbec som nemala potuchy o tom, že Storm ma klaustrofóbiu, že niekedy bol nejaký mutant menom Jubilee alebo že Rogue a Gambit spolu dačo mali/majú. Tak už sa nemôžem dočkať 2. série. Profesor Xavier so svojími X-Menmi majú určite ešte dosť toho, čo ponúknuť. ()

konysua 

všechny recenze uživatele

X-meni jsou a vždy budou to nejlepší od Marvelu. Tento seriál jsem viděl asi tak 5x jelikož to stále dokola pouštěli na supermaxu. Někdy je to hodně zmatené a dost si to protiřečí. Nelíbí se mi americký styl kresby. Oproti anime jsou to nebe a dudy. Mlátičky jsou vetšinou stylem umlácení, nic složitého. Ale x-meni jsou jenom jedni a vidět tu obrovskou plejádu charakterů stojí za hřích. 7/10 ()

Fryštok 

všechny recenze uživatele

Animovaný seriál o X-Menech je pro mě podobně "memoráble" jako Spider-man, ale zásadní rozdíl u X-Menů je ten, že jsou mnohem kratší než onen Spider-man. Možná právě kvůli tomu mi přirostl k srdci víc on, ale když už nic, tak si navždy budu z X-Manů pamatovat tu úvodní znělku. Och ano, to bylo něco... ()

Galerie (21)

Zajímavosti (70)

  • Vzezření majitele herny, v níž Jubilee rozbije hrací automat, je založeno na vizáži bývalého prezidenta Marvel Comics Stana Leeho. (Kubaaa97)
  • Tato epizoda je založena na komiksech „X-Men #121“ a příběhu „Weapon X“ v komiksech „Marvel Comics Presents #72-84“. (Kubaaa97)

Reklama

Reklama