Reklama

Reklama

Kyslík

Trailer 2

VOD (1)

Mladá žena se probudí v kryokomoře a nic si nepamatuje. Musí si ale vybavit, kdo je, a dostat se ven dřív, než jí dojde kyslík. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (270)

Davered 

všechny recenze uživatele

Potencialne obstojny namet na epizodu serialu typu BLACK MIRROR nebo TWILIGHT ZONE. Celovecerni metraz ale vede nejen k natahovanosti a castemu mlaceni prazdne slamy, ale predevsim dava prostor mnohym nelogicnostem (proc tam vubec byl telefon?) a klise (hned trojnasobny (!) motiv "bomby" deaktivovane presne jednu vterinu pred "vybuchem"). Vysledek tak funguje maximalne jako dlouhometrazni "highlight reel" Melanie Laurent. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

A zase budu za misogyna. Protože po prvních pár minutách už jsem vduchu nelibě prskal "sakra to snad napsala ženská!". Protože opět další scifárna, jejíž děj se orientuje především na iracionální (a místy dost mozkorvoucí) dialogy mezi člověkem (mírně hysterická ženská) a strojem (ohavně vlezlý mužský hlas), v níž se řeší všelijaké otázky a otazníky, nastolují různá morální dilemata a vysílají různá humanistická poselství, aniž by v ní ovšem šlo primárně o nějakou tu vědeckou fantastiku. Prostě užvaněná a moralizující "one woman show" konverzačka, zabalená do scifistického oblečku. Navíc dáma v hlavní roli často po francouzsku nepříjemně přehrává. Postupně jsem ovšem ocenil pár zajímavých překvapení (dějové zvraty by byl příliš silný výraz) a taky docela obdivuju, že tvůrci dokázali natočit stominutový film v interiéru dvou tří metrů krychlových. Výsledný dojem nakonec ca průměrný. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Nehodlám tomu filmu rozhodně odpustit to, jak ze mě v poslední čtvrthodince dělá úplnýho dementa, kdy se najednou okázale ignorují hrátky s časovým pressem, a scénář jde na vrub sprostě natahovanému napětí. Jo, a taky si moc neužívám něco, u čeho uhodnu pointu po prvních pěti minutách, sorry jako. [Netflix] ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Alexandre Aja už se kolikrát předvedl s tím, že je dobrý filmař. Točí sice účelné žánrovky, ale dělá to hodně dobře. Navíc se mi líbí, jak se z hororu přiklonil ke sci-fi, navíc ještě komornímu sci-fi. Toho si hrozně cením. Ono natočit hodinu a půl příběh o tom, jak se jedna astronautka probudí v kryokomoře a udržet po tu dobu napětí, to je přeci jenom docela umění. Filmu ale do not hraje výborná Mélanie Laurent a hudba, která v doprovodu s vizuálem dělá s filmem divy. Dobrý kousek! ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Snažil som sa na to pozerať s nadhľadom. Lenže tento film je príliš predvídateľný. Jediné, čo ho mohlo zachrániť bola formálna stránka, ale na to by film musel mať lepší rozpočet. Ku koncu prídu konečne na rad dôležité otázky( také, aké mala hrdinka klásť už od začiatku) a zároveň ten stres zo straty kyslíku opadne. U hlavnej hrdinky určite a u mňa tiež. Koniec mal byť nervydrásajúci. A nebol. Aja má na konte aj lepšie filmy - hoci spadajú viac do béčkoidnej kategórie. Bohužiaľ na takýto typ filmu je treba mať aj určitý nápad a tiež zaujímavý koncept - nie len kvalitného strihača. Neviem čo by som o filme mohol povedať iné, ako len to, že neurazí. Ale čakal som od toho omnoho viac. A na to aká je Laurent skvelá herečka mi tu tiež väčšinu času skôr liezla na nervy. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (4)

  • Ve finále se konečný odpočet času do vyčerpání kyslíku zrychluje a zpomaluje tak, aby to vyhovovalo zápletce. (Nathaniell)
  • Když Liz (Mélanie Laurent) z kryokomory telefonuje se „svou“ matkou Alice, tak ta by podle věku skutečné Liz měla být již v extrémně vysokém věku nebo po smrti. Vylučuje to její poklidnou nabídku, že se za dcerou zastaví. (TaNya_)

Reklama

Reklama