Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Hodný, zlý, ošklivý a Usáma

Hodný, zlý, ošklivý a Usáma

15.10.2008 Autor Cervenak
Taky vám už Jean-Jacques Annaud chyběl? Jeho návrat k „dobrodružnému přírodopisu“ Dva bratři se sice kdovíjak nevydařil (a určitě nedosáhl kvalit legendárního Medvěda), ale stejně je škoda, že tvůrce, který dal světu Jméno růže či Sedm let v Tibetu, odděluje své filmy tak velkými časovými úseky. Naštěstí chystá návrat do první ligy. David Benioff (Trója, 25. hodina, X-Men Origins: Wolverine) jej z pozice producenta oslovil s nabídkou zrežírovat scénář jeho kámoše D. B. Weisse Kashmir. Ten si už stihl v Hollywoodu získat pověst strhujícího akčního příběhu, který má co říct i k aktuálním problémům. Ve středu pozornosti stojí tři žoldáci, živící se lovem lidí. Že je to v dnešní době podivné povolání? Mrkněte se na FBI seznam nejhledanějších osob a všimněte si cifer pod jednotlivými jmény. Naši tři hrdinové se náhodou dostanou k informaci, kde přesně se bude v určitou dobu nacházet obávaný (fiktivní) terorista, na jehož hlavu je vypsaná odměna 30 milionů dolarů. Za takové prachy se už vyplatí vyrazit na túru do hor někde v neklidném pohraničí Indie a Pákistánu. Samozřejmě mise se pořádně zkomplikuje a vzájemná loajalita třech žoldáků bude vystavena zkoušce... Zní to jako námět na zajímavý akční thriller a Annaud, který umí prodat hezké záběry zasněžených hor a zároveň má zkušenosti s ostrostřelci, se zdá být tou správnou volbou. Natáčení odstartuje na jaře. Koho asi uvidíme v hlavních rolích?

Reklama

Související novinky

Zemřel Sean Connery

Zemřel Sean Connery

31.10.2020

Letošní Halloween se pro filmové fanoušky ponese spíše ve velmi smutném duchu, z Velké Británie totiž dorazila zpráva o úmrtí legendárního skotského herce a prvního představitele agenta 007, Sira… (více)

Zemřel herec Michael Lonsdale

Zemřel herec Michael Lonsdale

22.09.2020

Ve věku 89 let zemřel v pondělí v Paříži filmový a divadelní herec Michael Lonsdale. Informaci předala zpravodajská televize BBC s odkázáním na jeho agenta. Britsko-francouzský herec se narodil v… (více)

Na ohnivé kometě v Era ART klubu

Na ohnivé kometě v Era ART klubu

14.03.2015

V pražském Era ART klubu právě probíhá pravidelná úterní „jízda" Na ohnivé kometě! Od 3. března do 28. dubna zde můžete zhlédnout výjimečné sci-fi a fantasy snímky doprovázené následnou diskuzí se… (více)

Annaud našel černé zlato

Annaud našel černé zlato

20.12.2010

V 80. letech platil Jean-Jacques Annaud za jednoho z nejlepších evropských tvůrců (ne-li nejlepšího). Pak jeho kariéra nabrala charakter sinusoidy. Po bizarnosti Jeho veličenstvo Minor je nejvyšší… (více)

Festival nad řekou 2010

Festival nad řekou 2010

29.06.2010

Milovníci filmu a umění se sejdou od 30. 7. do 5. 8. v Písku na druhém ročníku Festivalu nad řekou. Tato multižánrová akce znamená víc než festival i víc než film. Představuje zábavnou cestu za cílem… (více)

Pokrok za prachy z prodeje drog

Pokrok za prachy z prodeje drog

22.10.2008

Po Weirovi a Annaudovi, jejichž nové projekty jsme probírali v uplynulých dnech, je tady další tvůrce, jehož jméno nevidíme na plátnech kin až tak často, ale když už, tak to obvykle stojí zato.… (více)

Sláva, drogy a sebevražda

Sláva, drogy a sebevražda

15.01.2007

Jako již tradičně vám přinášíme ty nejzajímavější aktuality, které se o právě skončeném víkendu ve světě filmových pásů a movitých celebrit vyrojily. Zavzpomínáme na nejznámějšího novodobého… (více)

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (více)

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Nejnovější novinky

Úspěšný třetí Composers Summit Prague

Úspěšný třetí Composers Summit Prague

29.04.2024

Na letošní ročník, který probíhal od 18. do 23. dubna, přijeli skladatelé Jesper Kyd (hra Assassin’s Creed), John Debney (Iron Man 2, Největší showman), oscarový skladatel Mychael Danna (Pí a jeho… (více)

Další Smrtelné zlo je na cestě

Další Smrtelné zlo je na cestě

27.04.2024

Legendární hororová série Evil Dead se po letech rozjíždí do vysokých otáček. Poté, co loňský počin Smrtelné zlo: Probuzení od Leeho Cronina zaznamenal v kinech velký divácký zájem a na světových… (více)

Reklama

Reklama