Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Festival tanečních filmů

Festival tanečních filmů

08.11.2009 Autor Cervenak
Od 13. do 15. listopadu proběhne v pražském kině Světozor první ročník Festivalu tanečních filmů, který vůbec poprvé nabídne českým divákům ucelený pohled na tento žánr stojící na rozhraní mezi současným tancem a filmem.

Na programu jsou téměř dvě desítky krátkých či středometrážních snímků, řada z nich bude u nás uvedena vůbec poprvé. K největším lákadlům patří dnes již slavný film Enter Achilles britského souboru DV8 či snímek Blush belgického souboru Ultima Vez s hypnotickou hudbou kapely Woven Hand. Oba získaly mnoho ocenění na různých přehlídkách a oba vycházejí ze stejnojmenných představení určených pro jeviště.

Festival zahájí komentovaný večer s unikátními filmy Pina Bausch a Auf der suche nach tanz – das andere theater der Pina Bausch jako vzpomínka na významnou německou choreografku, které letos zemřela. Jeden blok bude také patřit tanečním filmům z Německa vybraným ve spolupráci s prestižním Deutsches Tanzarchiv Köln.

Vstupenky na jednotlivé projekce (75 Kč) i permanentka (250 Kč) jsou v prodeji v pokladně kina Světozor. Podrobný program a další informace je možné najít na www.tanecnifilmy.cz.

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Pátý Matrix je v přípravách

Pátý Matrix je v přípravách

03.04.2024

Bylo to takřka nevyhnutelné. Velké filmové značky jen tak nekončí a s Matrixem tomu u Warner Bros. nebude jinak. Hollywoodské studio totiž nově oznámilo, že v přípravách je aktuálně pátý díl. Zatím… (více)

Nejnovější novinky

Jeff Bridges míří zpět k Tronovi

Jeff Bridges míří zpět k Tronovi

včera

Jeff Bridges se vrací do barvitého digitálního světa počítačových obvodů. V chystaném snímku Tron: Ares od studia Walt Disney Pictures by totiž opět měl ztvárnit postavu tvůrce videoher Kevina Flynna… (více)

Další Šílený Max je v přípravách

Další Šílený Max je v přípravách

02.05.2024

Již za pár týdnů nás v kinech čeká návrat do dynamického světa stvořeného vizionářem Georgem Millerem (Šílený Max). Furiosa: Sága Šíleného Maxe dorazí na plátna 23.5., tedy celých devět let poté, co… (více)

Reklama

Reklama