Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Festival krátkých filmů Praha

Festival krátkých filmů Praha

14.01.2012

Sedmý Festival krátkých filmů Praha, pořádaný organizátory Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary, se odehraje od 18. do 22. ledna 2012 v pražském kině Světozor a nabídne opět aktuální pohled na světovou krátkometrážní tvorbu. Krátké hrané filmy vyrobené v posledních dvou letech se utkají v Mezinárodní soutěži, filmy, které v roce 2011 zaujaly na světových festivalech a při hlasování akademií, představí sekce „Panorama“. To nejzajímavější ze soudobé švédské tvorby nabídne program „Švédsko 2011“ a zcela nové filmy na poli experimentu budou uvedeny v sekci „Labo“. Delikatesy naopak zavedou diváky i do dávné minulosti a nabídnou průřez zásadními milníky v oblasti krátkého filmu. Retrospektivní je i sekce Sorry Curator představující tvorbu německých režisérek od roku 2000. Filmy, jež spojuje téma idealizované představy naší společnosti, budou k vidění v programu „Utopie“. Horory, absurdity a bláznivé komedie nabídne noční moderovaná „Brutal Relax Show“ a v letošním roce festival poprvé nabídne i program pro děti, „Malý velký svět“. Jako ochutnávku vám exklusivně na ČSFD.cz nabízíme ke shlédnutí tři filmy, které byly uvedené na minulém ročníku festivalu a sklidily zasloužené ovace: Snímky Jenny a žížala (Jenny and the Worm, režie Ian Clark) a Meziprostor (Soonykat, režie Visra Vichit-Vadakan) získaly loni Zvláštní uznání poroty. Betty B. & the The's (režie Felix Stienz) patřil mezi divácky nejoblíbenější filmy. Předprodej v kině Světozor začíná 18. ledna a vstupenky budou k dispozici za 70 korun na programový blok. Více informací naleznete na: www.pragueshorts.com.

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Pátý Matrix je v přípravách

Pátý Matrix je v přípravách

03.04.2024

Bylo to takřka nevyhnutelné. Velké filmové značky jen tak nekončí a s Matrixem tomu u Warner Bros. nebude jinak. Hollywoodské studio totiž nově oznámilo, že v přípravách je aktuálně pátý díl. Zatím… (více)

Nejnovější novinky

Úspěšný třetí Composers Summit Prague

Úspěšný třetí Composers Summit Prague

29.04.2024

Na letošní ročník, který probíhal od 18. do 23. dubna, přijeli skladatelé Jesper Kyd (hra Assassin’s Creed), John Debney (Iron Man 2, Největší showman), oscarový skladatel Mychael Danna (Pí a jeho… (více)

Další Smrtelné zlo je na cestě

Další Smrtelné zlo je na cestě

27.04.2024

Legendární hororová série Evil Dead se po letech rozjíždí do vysokých otáček. Poté, co loňský počin Smrtelné zlo: Probuzení od Leeho Cronina zaznamenal v kinech velký divácký zájem a na světových… (více)

Reklama

Reklama