Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Severská filmová zima 15. - 19. 2.

Severská filmová zima 15. - 19. 2.

04.02.2012 Autor formelin
Filmový festival s tímto názvem pořádá Severský filmový klub, o. s. ve spolupráci s pražským kinem Atlas, brněnským kinem Art a ostravským Minikinem. Akce se uskuteční za podpory Severského kulturního fondu ve dnech 15. – 19. února v Praze a Brně. Od pátku 17. do neděle 19. února pak budou severské filmy k vidění také v ostravském Minikině. Během pěti dnů divákům nabídneme řadu nových i prověřených filmových titulů z produkce Dánska, Norska, Švédska a Islandu, které nezřídka získaly ocenění na uznávaných mezinárodních festivalech.

Snahou organizátorů je, aby celá filmová přehlídka byla pohodlně přizpůsobena i divákům, kteří neslyší. Proto všechny snímky budou uvedeny s rozšířenými a barevně upravenými titulky vstřícnými i tomuto publiku. Doprovodnou akcí celého festivalu bude 17. února Severský hudební mejdan, který se odehraje v pražské Malostranské besedě. Půjde o veřejnou hudebně-tanečně-společenskou akci, kde bude možné se na místě bezbolestně naučit některé jednoduché moderní lidové tance severských zemí a hned si je moci zatančit při koncertu skvělé moderně-folklórní elektroakustické skupiny l´Arachecoeur, která přinese speciální severský repertoár. Bližší informace o festivalu naleznete na oficiálních stránkách Severského filmového klubu, kde můžete také soutěžit o volné vstupenky.

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

Kaskadér propadl, přesto má napsané pokračování

Kaskadér propadl, přesto má napsané pokračování

06.05.2024

Kinaři teď nemají zrovna nejlepší časy. Blíží se totiž letní sezóna, která tradičně bývá nařachaná těmi největšími blockbustery a do pokladniček kin často nasype cenné zlatky. Jenže se zdá, že ta… (více)

Nejnovější novinky

Nový Jurský svět našel hlavní tvář

Nový Jurský svět našel hlavní tvář

včera

Přípravy dalšího filmu ze světa Jurských parků a světů je v plném proudu a v těchto dnech stále probíhá zběsilý casting zcela nových tváří do legendární dinousauří franšízy. A jak se zdá, už víme, na… (více)

Filmoví velikáni v Cannes budí rozpaky

Filmoví velikáni v Cannes budí rozpaky

21.05.2024

Vyjma hokejových komentátorů jsou v těchto dnech nejzaměstnanějšími pracovníky v celé Evropě nejspíš ti šťastlivci, kteří v Cannes drží stopky a měří, jak dlouho po skončení filmu trvají které ovace… (více)

Svět knihy Praha přivítá hosty ze 40 zemí

Svět knihy Praha přivítá hosty ze 40 zemí

20.05.2024 Reklama

Mezinárodní knižní veletrh a literární festival Svět knihy Praha 2024 nechá prostřednictvím 801 účinkujících nahlédnout do současné literatury 40 zemí a regionů, čímž o třetinu překonává předchozí… (více)

Reklama

Reklama