Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Přehlídka Crème de la Crème II

Přehlídka Crème de la Crème II

12.05.2015

Druhý ročník přehlídky francouzských filmů Crème de la Crème se uskuteční od 13. do 17. 5. v pražských kinech Lucerna, Evald a Mat a poprvé vstoupí do regionů. Do kin za nevšedními zážitky mohou zamířit i diváci v Brně, Plzni, Ostravě, Děčíně, Litoměřicích, Mariánských Lázních, Hluboké nad Vltavou, Karlových Varech, Přerově, Chomutově, Zlíně, Litvínově a Boskovicích. Crème de la Crème II slavnostně zahájí 13. 5. v kině Lucerna soutěžní film z Cannes 2014 Sils Maria. Dosud byl Crème de la Crème, coby výraz pro skutečně výjimečný "krém krémů", pojmem především ve světě gurmánů, ovšem díky přehlídce pořádané distribuční společností Film Europe Media Company zdárně proniká i do slovníku milovníků kvalitní kinematografie. Už od loňského prvního ročníku dobře vědí, že přehlídka Crème de la Crème je jedinečnou příležitostí vidět během několika dnů ty nejlepší francouzské filmy. Vstupenky na zahájení i jednotlivé projekce jsou již v prodeji za cenu 100 Kč v Praze a 90 Kč v dalších městech.

 

Přehlídka francouzského filmu Crème de la Crème II ve čtrnácti městech promítne celkem 22 pozoruhodných snímků. Tím prvním bude drama Sils Maria režiséra Oliviera Assayase s Juliette Binoche a Kristen Stewart, která za roli lehkovážné mladé hollywoodské hvězdičky získala sošku Cézara, nejvyšší francouzskou národní cenu. Další lahůdkou je hvězdně obsazený film Benoîta Jacquota Tři srdce s Charlotte Gainsbourg, Chiarou Mastroianni a Catherine Deneuve. Fanoušci Marion Cotillard by si neměli nechat ujít film Dva dny, jedna noc, který byl nominován na Oscara, či poslední počin ikony francouzského filmu Jeana-Luca Godarda Sbohem jazyku natočený technologií 3D. Příznivce životopisných snímků nadchne film Violette, přibližující život francouzské spisovatelky Violette Leduc, která již ve čtyřicátých letech minulého století psala velmi otevřeně o sexu.

 

Za pozornost stojí také snímek Diplomacie od režiséra Volkera Schlöndorffa, který se zapsal divákům do povědomí snímkem Plechový bubínek. V předpremiéře Créme de la Créme II uvede romanci Láska na první boj. V programu nechybí ani filmy Renoir, Život Adéle, Paříž – Manhattan, Život té druhé, Láska je dokonalý zločin nebo Z prezidentské kuchyně, které už mají distribuční premiéru za sebou. Více informací o programu naleznete na www.facebook.com/cremedelacreme.cz a www.filmeurope.cz.

Reklama

Související novinky

Evropské kultovky jen na KVIFF.TV

Evropské kultovky jen na KVIFF.TV

20.10.2023 Reklama

KVIFF.TV, online streamovací platforma spřízněná s Mezinárodním filmovým festivalem Karlovy Vary, spojuje síly s dalšími čtyřmi VOD platformami ze zemí střední a východní Evropy, aby divákům v České… (více)

37. ceny Goya – výsledky

37. ceny Goya – výsledky

12.02.2023

V sobotu 11. února byly předány výroční španělské filmové ceny Goya. Slavnostní ceremoniál proběhl v Andalusii ve městě Seville, kde se udělování cen uskutečnilo naposledy v roce 2019. Moderátory… (více)

23. ročník festivalu Mezipatra se blíží

23. ročník festivalu Mezipatra se blíží

31.10.2022 Reklama

Queer filmový festival Mezipatra nabízí pokaždé to nejlepší z queer světové kinematografie. Desítky filmů a doprovodných akcí na týden ovládnou Prahu a Brno. Letošní už 23. ročník si klade za cíl… (více)

Zemřel režisér Jean-Luc Godard

Zemřel režisér Jean-Luc Godard

13.09.2022

Na filmovém nebi nad Francií dnes přibyla další velká hvězda, ve věku 91 let totiž ve Švýcarsku zemřel významný francouzský režisér, scenárista, střihač, herec, producent a jedna z nejvýraznějších… (více)

David Cronenberg si vybral svůj další projekt

David Cronenberg si vybral svůj další projekt

13.05.2022

Legendární kanadský režisér David Cronenberg (Moucha, Dějiny násilí) letos po osmileté pauze od uvedení svého posledního snímku Mapy ke hvězdám z roku 2014 představí svůj nejnovější příspěvek do… (více)

Kdo bude letos soutěžit o Zlatou palmu v Cannes?

Kdo bude letos soutěžit o Zlatou palmu v Cannes?

17.04.2022

Přesně za jeden měsíc, tedy v úterý 17. května odstartuje 75. ročník prestižního mezinárodního filmového festivalu v Cannes. Obří filmový svátek konající se na francouzské riviéře letos oslaví tři… (více)

Nominace na Oscara zveřejněny!

Nominace na Oscara zveřejněny!

08.02.2022

Jedna z nejvýraznějších hollywoodských ceremonií roku, tedy předávání prestižních Oscarů, se pomalu ale jistě blíží a dnes ve 14:18 místního času začal přímý přenos vyhlašování kompletních nominací… (více)

Obsazení nového filmu Scotta Coopera se rozrůstá

Obsazení nového filmu Scotta Coopera se rozrůstá

02.12.2021

Režisér Scott Cooper (Crazy Heart, Nepřátelé) přibližně před měsícem v kinech představil svůj dlouho odkládaný horor Paroží s Keri Russell a Jessem Plemonsem v hlavních rolích. V současné době však… (více)

Pětadvacátá Ji.hlava se vrací do kina!

Pětadvacátá Ji.hlava se vrací do kina!

23.10.2021

Přípravy na jubilejní 25. Ji.hlavu jsou v plném proudu! Nabitý program nabídne režijní debut herečky Charlotte Gainsbourg, příběh popularizátora LSD Timothyho Learyho nebo filmový portrét posledního… (více)

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Be2Can 2020 je v plnom prúde

Be2Can 2020 je v plnom prúde

26.11.2020

Prehliadka toho najlepšieho z prestížnych filmových festivalov z Berlína, Benátok a Cannes pokračuje odvážnym experimentom provokatéra Gaspara Noého, dvojicou francúzskych filmov s oscarovou Juliette… (více)

Be2Can je zde, zahájí ho Chlast s Mikkelsenem

Be2Can je zde, zahájí ho Chlast s Mikkelsenem

04.10.2020

Přehlídka toho nejlepšího z prestižních filmových festivalů z Berlína, Benátek a Cannes dokončila svého festivalového průvodce, a tím i seznam filmů, které mohou diváci letos očekávat. Přehlídka tak… (více)

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (více)

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Nejnovější novinky

Další Smrtelné zlo je na cestě

Další Smrtelné zlo je na cestě

dnes

Legendární hororová série Evil Dead se po letech rozjíždí do vysokých otáček. Poté, co loňský počin Smrtelné zlo: Probuzení od Leeho Cronina zaznamenal v kinech velký divácký zájem a na světových… (více)

Studio Sony odsouvá plánované premiéry

Studio Sony odsouvá plánované premiéry

dnes

Pokud jste fanoušky komiksových filmů a těšili jste se toto léto na pořádnou porci akční zábavy, máme pro vás špatnou zprávu. Sólovka spider-manovského záporáka ze stránek Marvel Comics, dlouho… (více)

13. ročník cen Slnko v sieti ovládl Invalida

13. ročník cen Slnko v sieti ovládl Invalida

včera

V pátek 26. dubna 2024 se v bratislavské budově Slovenského rozhlasu uskutečnil 13. ročník předávání slovenských národních filmových cen Slnko v sieti, na nichž byly oceněny výrazné počiny a tvůrčí… (více)

Reklama

Reklama