Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Amatérský velkofilm Prach a Broky je v kinech

Amatérský velkofilm Prach a Broky je v kinech

10.01.2016

Vody českého nezávislého filmu včera rozvířila pražská premiéra amatérského snímku Prach a Broky. O co jde? Hodinu dlouhý film se točí okolo sedmi nejslavnějších českých a slovenských loupežníků. V jednom příběhu nám tvůrci představují literární i historické zbojníky po svém; Vilém z Máje již není emař, ale nedostižný šermíř a velký svůdník. Rumcajs je šílený badass, co rozsévá smrt svojí žaludovkou. Svého drsného zpracování se dočkali i Záhoř známý ze Záhořova lože, Lotrando coby lotr-intelektuál, dále Jánošík, Ronja a Grázl. Ve filmu se setkáme s těmito ultimátními loupežníky v jedné bandě, abychom sledovali jejich střet s Krvavou hraběnkou a jejími poskoky.

 

Počin má od počátku silnou fanouškovskou základnu, protože fanoušci sami si film zaplatili - kulturní spolek Rosenthal, který za filmem stojí, získal peníze na vznik v crowdfundingové kampani skrze Startovač.cz. Rosenthal se věnuje hlavně pořádání výpravných historických akcí a larpů, a tak i u tohoto počinu vsadil hlavně na výpravu. A ta je na český amatérský snímek skutečně nevídaná; ve filmu je celá řada lokací, od brdských lesů až po zámecké interiéry, objeví se spousta historických kostýmů, kulis, zbraní a rekvizit.

 

Prach a Broky budou k vidění na vybraných projekcích v Praze, Brně, Plzni, Českých Budějovicích a v dalších městech. Nejbližší projekce proběhne 15.1. v Kinosále Lucerna. Pro více informací navštivte stránky www.prachabroky.cz nebo facebookový profil www.facebook.com/prachabrokyrosenthal.

Reklama

Související novinky

Prach a Broky jsou online!

Prach a Broky jsou online!

02.09.2016

Tento pokus o vytvoření české hrdinské týmovky jsme zmiňovali už v lednu, kdy měl snímek pražskou premiéru. Teď je film zdarma ke shlédnutí online, a to i přímo na profilu ČSFD. Na první pohled… (více)

Reklama

Nejčtenější novinky

Kaskadér propadl, přesto má napsané pokračování

Kaskadér propadl, přesto má napsané pokračování

06.05.2024

Kinaři teď nemají zrovna nejlepší časy. Blíží se totiž letní sezóna, která tradičně bývá nařachaná těmi největšími blockbustery a do pokladniček kin často nasype cenné zlatky. Jenže se zdá, že ta… (více)

Steven Spielberg se chce vrátit k mimozemšťanům

Steven Spielberg se chce vrátit k mimozemšťanům

19.04.2024

Od roku 2022, kdy Steven Spielberg představil fandům svůj Zlatým Glóbem ověnčený osobní film Fabelmanovi, jsme moc netušili, k čemu se chce jeden z nejslavnějších režisérů všech dob příště… (více)

Nejnovější novinky

Zemřel Roger Corman

Zemřel Roger Corman

dnes

Svět filmu přišel o jednu z ikon americké kinematografie, v kalifornské Santa Monice totiž zemřel legendární americký režisér, producent a scenárista Roger Corman. Bylo mu úctyhodných osmadevadesát… (více)

Americký Kancl dostane reboot s novým obsazením

Americký Kancl dostane reboot s novým obsazením

včera

A opět píšeme o pokračování slavné značky, nikoliv o novém originálním projektu. Snaha zlákat diváky na osvědčené způsoby zábavy a nedostatečná odvaha velkých studií se samozřejmě netýkají jen filmů,… (více)

Reklama

Reklama