Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
14. ročník Duhové kuličky ocenil Gangster Ku

14. ročník Duhové kuličky ocenil Gangster Ku

02.06.2016

Ve dnech 30. a 31. května, obohatila program Zlín Film Festivalu 14. ročník konference o filmovém marketingu Duhová kulička. V rámci konference byla také oceněna nejlepší marketingová kampaň k filmu za rok 2015. Do Zlína tak opět přijeli odborníci, kteří mají k propagaci filmů co říct. Expertka na sociální sítě Eliška Vyhnánková prozradila, jak si právě na sociálních sítích najít cílovou skupinu a jak s ní následně pracovat. Na závěr podotkla, že dobré kampaně nemusí být nutně ty podle nejnovějších trendů. Ředitel kino a digitální distribuce Bontonfilmu Ondřej Kulhánek popsal proces od natočení filmů po jeho uvedení do kin. Ukázal také konkrétní případy jejich distribuce.

 

Autor cestovatelských filmů Dan Přibáň s jeho kolegou producentem Jiřím Konečným z Endorfilmu nepovídali jen o tom, jak cesty žlutými trabanty napříč kontinenty dokumentovali. Mluvili také o cestě dnes už oblíbených snímků na stříbrná plátna. Michal Gaja z Golden Apple Cinema prozradil, jak se vybírají filmy, které v kině poběží, jak odhaduje jejich úspěšnost, co kinu vlastně vydělává a prozradil i pár věcí, co na diváky v kinech čeká v příštích měsících i letech. Před vyhlášením vítězné kampaně proběhla diskuze se zakladatelem ČSFD.cz Martinem Pomothym. Návštěvníci tak měli možnost zeptat se na cokoliv, ať už se to týkalo filmové databáze nebo filmů samotných.

 

O vítězi rozhodli odborníci na filmový marketing a jemu příbuzné obory - autor loňské vítězné kampaně Róbert Slovák, zástupkyně ČSFD.cz Barbora Pospíšilová, pedagog z FAMU Tomáš Flisník, za asociaci komunikačních agentur Martin Tošenovský a Petr Dostál z řad studentů. Porota se po prezentacích všech filmů usnesla, že nejlepší kampaň měl film Gangster Ka. Porazila tak režijní debut Vojty Kotka Padesátku, snímek ze světa motorkářů Burácení a kampaň k dokumentu Filmový dobrodruh Karel Zeman, která se hodila i do celkového programu letošního ročníku festivalu. Duhovou kuličku pořádají studenti Fakulty multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati ve spolupráci se Zlín Film Festivalem. Celý projekt zaštiťuje Asociace komunikačních agentur.

Reklama

Související novinky

Co si nenechat ujít na festivalu Pragueshorts?

Co si nenechat ujít na festivalu Pragueshorts?

27.02.2024 Reklama

Ve středu 28. 2. vypukne 18. ročník Mezinárodního festivalu krátkých filmů Pragueshorts Film Festival, organizovaného každoročně pod hlavičkou MFF Karlovy Vary. Na ty nejlepší krátké filmy z Česka i… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

14.07.2016

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 14. do 20. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Stane se český Podfu(c)k (s)hitem?

Stane se český Podfu(c)k (s)hitem?

05.04.2006

Před několika dny, 23. března začal režisér Karel Janák točit svůj nový film Ro(c)k podvraťáků. Po veleúspěšných, ale veskrze spíše velice jednoduchých teeny komediích Snowboarďáci a Rafťáci by se… (více)

Reklama

Nejčtenější novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (více)

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Nejnovější novinky

Studio Sony odsouvá plánované premiéry

Studio Sony odsouvá plánované premiéry

dnes

Pokud jste fanoušky komiksových filmů a těšili jste se toto léto na pořádnou porci akční zábavy, máme pro vás špatnou zprávu. Sólovka spider-manovského záporáka ze stránek Marvel Comics, dlouho… (více)

13. ročník cen Slnko v sieti ovládl Invalida

13. ročník cen Slnko v sieti ovládl Invalida

včera

V pátek 26. dubna 2024 se v bratislavské budově Slovenského rozhlasu uskutečnil 13. ročník předávání slovenských národních filmových cen Slnko v sieti, na nichž byly oceněny výrazné počiny a tvůrčí… (více)

Reklama

Reklama