Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Be2Can: Filmy z Berlinále, Benátek a Cannes

Be2Can: Filmy z Berlinále, Benátek a Cannes

30.09.2016

Festival Be2Can, který se uskuteční v kinech v Praze, Brně, Ostravě, Olomouci a Zlíně od 6. do 12. října 2016, zveřejňuje kompletní program, jehož ozdobou bude čerstvá držitelka Ceny poroty z Cannes, britská režisérka Andrea Arnold a její film American Honey s Shiou LaBeoufem v jedné z hlavních rolí. Program Be2Can bude letos rozdělený do tří sekcí.

 

Premiérová sekce nabídne celkem 11 titulů, které poběží ve všech festivalových městech. Diváci se v jejím rámci budou moci seznámit mimo jiné s držitelem Zlaté palmy, sociálním dramatem Já, Daniel Blake, německou komediální senzací Toni Erdmann, jedním z nejpůsobivějších debutů poslední doby, tuniskou romancí Hedi, kterou osobně uvede režisér Mohamed Ben Attia, sociální detektivkou" bratří Dardennů Neznámá dívka, s generačním snímkem American Honey, brilantním rumunským dramatem Sieranevada o vyhrocené rodinné sešlosti, s citlivým a živelně natočeným queer dramatem V sedmnácti. Z hlediska tématu a otevřenosti zapůsobí i německý film o právu na potrat 24 týdnů, který oprávněně vyvolá velmi emotivní reakce a debaty. Na programu bude i držitel druhého nejvyššího ocenění z berlínského festivalu, Velké ceny poroty, kterou získal snímek Smrt v Sarajevu oscarového režiséra Danise Tanoviće (Země nikoho).


Sekce Zvláštní uvedení představí prostřednictvím exkluzivní projekce ve velkém sále kina Lucerna hned čtveřici pozoruhodných titulů. Berlínského vítěze, jedinečný stylizovaný dokument o uprchlické krizi Fuocoammare: Požár na moři, čerstvý titul z Benátského filmového festivalu, konverzační 3D drama Wima Wenderse Krásné dny v Aranjuez, fenomenální rumunské drama o svědomí a morálce Zkouška dospělosti a konečně v rámci premiérové Be2Can půlnoční projekce i fashion horor Neon Demon Nicolase Winding Refna.


Třetí sekce, nazvaná Be2Can Fokus, je novinkou, jejímž cílem je nabídnout divákům širší kontext k současné festivalové kinematografii. Vedle premiérových snímků se tak představí např. starší držitelé Zlaté palmy z Cannes Zimní spánek či Život Adele, radikální debuty Kmen a oscarový Saulův syn či mistrovská historická freska Assassin. Sekci doprovodí tematické přednášky a diskuse, jejichž přesný program je na webu přehlídky. Premiérově se představí i limitovanou edice Be2Can Lucerna Pass, festivalové akreditace, která držiteli umožní přístup na projekce i veškerý doprovodný program v hlavním festivalovém kině Lucerna, a to za cenu 790Kč, který se prodává na webu GoOut.cz. Kompletní program přehlídky je momentálně dostupný na webu www.Be2Can.eu.

Reklama

Související novinky

Jaké filmy budou soutěžit o Zlatou palmu v Cannes?

Jaké filmy budou soutěžit o Zlatou palmu v Cannes?

14.04.2024

Ve čtvrtek 11. dubna proběhla v kinosále UGC Normandie v Paříži tisková konference ku příležitosti zveřejnění oficiálního výběru v rámci programu nadcházejícího 77. ročníku Filmového festivalu v… (více)

Dny evropského filmu začínají 4. dubna

Dny evropského filmu začínají 4. dubna

22.03.2024 Reklama

Filmy věhlasných režisérů Wima Wenderse, Jessiky Hausner, Alice Rohrwacher nebo Fernanda Trueby, ale i objevné debuty nastupující filmařské generace. Novinky ověnčené cenami z festivalů v Cannes,… (více)

Pacino, Mortensen a Travolta v jednom filmu

Pacino, Mortensen a Travolta v jednom filmu

16.05.2023

Oznamování velkých projektů těsně před začátkem festivalu v Cannes pokračuje a po novince Rona Howarda tak dostáváme zprávy také o chystaném a poměrně unikátním filmu amerického režiséra a dramatika… (více)

Severská přehlídka SCANDI začne už ve středu!

Severská přehlídka SCANDI začne už ve středu!

14.01.2023 Reklama

Už tuto středu odstartuje přehlídka toho nejaktuálnějšího z kinematografie severu: SCANDI 2023. Odehraje se mezi 18. a 25. lednem, představí snímky ze všech zemí Skandinávie a v programu ji bude mít… (více)

Leden plný seriálů

Leden plný seriálů

04.01.2023

Nový rok znamená samozřejmě taky nálož nových seriálů a hned v lednu začneme zjevně zostra. Hollywood totiž odmítá zpomalit, a tak nás už zkraje roku čekají jedny z nejvýraznějších počinů… (více)

23. ročník festivalu Mezipatra se blíží

23. ročník festivalu Mezipatra se blíží

31.10.2022 Reklama

Queer filmový festival Mezipatra nabízí pokaždé to nejlepší z queer světové kinematografie. Desítky filmů a doprovodných akcí na týden ovládnou Prahu a Brno. Letošní už 23. ročník si klade za cíl… (více)

Coppolova velkolepá novinka rozšiřuje obsazení

Coppolova velkolepá novinka rozšiřuje obsazení

01.09.2022

Třiaosmdesátiletý oscarový režisér Francis Ford Coppola (Kmotr, Apokalypsa) v posledních letech rozhodně nelení. S velkým tvůrčím elánem se snaží dostat na velké plátno svůj dlouho plánovaný vysněný… (více)

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (více)

Zemřel herec Dean Stockwell

Zemřel herec Dean Stockwell

09.11.2021

Ve věku 85 zemřel americký herec a držitel dvou Zlatých glóbů, Dean Stockwell. Jeho kariéra k dnešnímu dni čítá přes dvě sta filmových a televizních rolí. Tvůrce nominovaný na Oscara svou hvězdnou… (více)

Be2Can je zde, zahájí ho Chlast s Mikkelsenem

Be2Can je zde, zahájí ho Chlast s Mikkelsenem

04.10.2020

Přehlídka toho nejlepšího z prestižních filmových festivalů z Berlína, Benátek a Cannes dokončila svého festivalového průvodce, a tím i seznam filmů, které mohou diváci letos očekávat. Přehlídka tak… (více)

Festival v Benátkách zná vítěze

Festival v Benátkách zná vítěze

13.09.2020

Navzdory probíhající pandemii koronaviru tento týden proběhl 77. ročník filmového festivalu v Benátkách, pochopitelně za přísných ochranných opatření. Naštěstí však vše proběhlo bez problémů a my tak… (více)

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (více)

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Nejnovější novinky

Další Smrtelné zlo je na cestě

Další Smrtelné zlo je na cestě

včera

Legendární hororová série Evil Dead se po letech rozjíždí do vysokých otáček. Poté, co loňský počin Smrtelné zlo: Probuzení od Leeho Cronina zaznamenal v kinech velký divácký zájem a na světových… (více)

Studio Sony odsouvá plánované premiéry

Studio Sony odsouvá plánované premiéry

včera

Pokud jste fanoušky komiksových filmů a těšili jste se toto léto na pořádnou porci akční zábavy, máme pro vás špatnou zprávu. Sólovka spider-manovského záporáka ze stránek Marvel Comics, dlouho… (více)

13. ročník cen Slnko v sieti ovládl Invalida

13. ročník cen Slnko v sieti ovládl Invalida

26.04.2024

V pátek 26. dubna 2024 se v bratislavské budově Slovenského rozhlasu uskutečnil 13. ročník předávání slovenských národních filmových cen Slnko v sieti, na nichž byly oceněny výrazné počiny a tvůrčí… (více)

Reklama

Reklama