Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
QFF Mezipatra: nejlepší filmy i skvělí hosté

QFF Mezipatra: nejlepší filmy i skvělí hosté

29.10.2016

To nejzajímavější ze současné queer kinematografie, ale i vynikající retro snímky a bohatý doprovodný program přináší už 17. ročník queer filmového festivalu Mezipatra. V Praze se bude konat od 3. do 10. listopadu, v Brně od 11. do 18. listopadu a navážou ozvěny v Hradci Králové, Olomouci a Ostravě. Letos je na programu 64 hraných i dokumentárních snímků. Vstupenky na jednotlivé projekce si můžete snadno zakoupit na pokladnách pražských kin Lucerna a Světozor, brněnských kin Scala a Art a také na jejich online shopech. Kompletní program i s odkazy na nákup vstupenek najdete ZDE.

 

Na co vyrazit? V hlavní soutěži celovečerních filmů se utká třeba komorní drama Xaviera Dolana Je to jen konec světa, artové senzace Ornitolog a Stát pevně, americké hity ze Sundance My ostatní a Lovesong nebo švédská pohádka pro dospělé Kluci. V retro sekci pak festival uvede mimo jiné britské noirové drama Oběť nebo kultovní muzikál Hedwiga a Angry Inch. Celovečerní hranou tvorbu doplní bohatá nabídka bloků sestavených z krátkých filmů a také výběr zajímavých dokumentů, jako je sonda do newyorské lesbické komunity Stejně rozdílné nebo Irská královna, portrét populární irské drag aktivistky Panti Bliss. Britský Chemsex se pak věnuje aktuálnímu fenoménu – časté konzumaci drog při sexu, která hraničí se závislostí.

 

Těšte se i na speciální projekci úspěšného seriálu Transparent, kterou osobně uvede producent Rhys Ernst. Mezi významnými zahraničními hosty budou mimo jiné i rakouský herec a režisér Händl Klaus, který přiveze drama Kocour, nebo legendární kanadský režisér a fotograf Bruce LaBruce. K Mezipatrům tradičně patří i doprovodný program, ze kterého si vyberou úplně všichni: pro diváky jsou přichystané diskuse s odborníky, unikátní performance, výstavy, workshopy pro děti a pro dospělé a samozřejmě stylové večírky. Více informací najdete na webu www.mezipatra.cz.

Reklama

Související novinky

Zemřel herec Gaspard Ulliel

Zemřel herec Gaspard Ulliel

19.01.2022

Přichází smutné zprávy z Francie. Ve věku 37 let zemřel po tragické nehodě na lyžích francouzský herec a držitel dvou cen César, Gaspard Ulliel. O jeho skonu informovala agentura AFP. Talentovaný… (více)

Mezipatra jsou tady a ONLINE!

Mezipatra jsou tady a ONLINE!

05.11.2020

Queer filmový festival Mezipatra se přesouvá do online světa! Od 5. do 21. listopadu můžete vidět ty nejlepší queer filmy, dokumenty a krátké filmy z pohodlí domova. Cena za zhlédnutí jednoho snímku… (více)

20. ročník Mezipater je za dveřmi!

20. ročník Mezipater je za dveřmi!

25.10.2019

Program 20. ročníku Queer filmového festivalu Mezipatra bude i tenhle rok plný těch nejlepších queer filmů, diskuzí a večírků. Festival začíná v Praze 7. listopadu a potrvá až do 14. listopadu. Potom… (více)

Rudá Sonja našla náhradu za Singera

Rudá Sonja našla náhradu za Singera

23.06.2019

S režisérem Bryanem Singerem (X-Men: Apokalypsa) teď v Hollywoodu nikdo nechce být moc spojován, dohnala jej totiž minulost, a po jeho vyhazovu od Bohemian Rhapsody to s jeho kariérou zkrátka… (více)

Queer festival Mezipatra oslaví plnoletost

Queer festival Mezipatra oslaví plnoletost

01.11.2017

Norská horrorová romance, lovestory dvou mužů na ovčí farmě nebo životopisný film o muži, co probudil naše sexuální fantazie... I takový bude osmnáctý ročník queer filmového festivalu Mezipatra,… (více)

69. ročník MFF Cannes

69. ročník MFF Cannes

23.05.2016

V neděli skončil 69. ročník mezinárodního filmového festivalu v Cannes, který přinesl mnoha tvůrcům různá ocenění za jejich tvůrčí činnost v oblasti filmu. Patronem tohoto ročníku stal francouzský… (více)

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

09.07.2015

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 9. do 15. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

10. ročník Festivalu krátkých filmů Praha

10. ročník Festivalu krátkých filmů Praha

11.01.2015

Horor čtrnáctiletého českého režiséra, drama sestříhané Dolanem či ztracené kraťasy s Peterem Sellersem. Jubilejní 10. ročník Festivalu krátkých filmů bude bilancovat svoji historii i hledět vpřed… (více)

Dolan se učí anglicky

Dolan se učí anglicky

14.12.2014

„Zázračné dítě" a miláček festivalů, kanadský frankofonní režisér Xavier Dolan je v současnosti nejmladším světově uznávaným režisérem. Svůj první film – Zabil jsem svou matku (2009) - natočil v… (více)

Best Film Fest 2014

Best Film Fest 2014

09.12.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 11. do 17. prosince tohoto roku Best Film Fest, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (více)

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Nejnovější novinky

Úspěšný třetí Composers Summit Prague

Úspěšný třetí Composers Summit Prague

29.04.2024

Na letošní ročník, který probíhal od 18. do 23. dubna, přijeli skladatelé Jesper Kyd (hra Assassin’s Creed), John Debney (Iron Man 2, Největší showman), oscarový skladatel Mychael Danna (Pí a jeho… (více)

Další Smrtelné zlo je na cestě

Další Smrtelné zlo je na cestě

27.04.2024

Legendární hororová série Evil Dead se po letech rozjíždí do vysokých otáček. Poté, co loňský počin Smrtelné zlo: Probuzení od Leeho Cronina zaznamenal v kinech velký divácký zájem a na světových… (více)

Reklama

Reklama