Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Centrum Prahy ožije 27. MFF Praha - Febiofest

Centrum Prahy ožije 27. MFF Praha - Febiofest

12.09.2020

MFF Praha - Febiofest již 18.9. 2020 odstartuje 27. ročník. Mění své působiště a jeho novým domovem se stává Cinema City ve Slovanském domě. Promítat se bude také v Ponrepu, Edison FilmHub a nově v Kině Pilotů. Regionální ozvěny začnou 22. září v Liberci a skončí 8. října ve Zlíně, mezitím navštíví také České Budějovice, Ostravu, Děčín a Beroun. Fanoušci se opět mohou těšit na Hlavní soutěž, ve které se představí prestižní pětice snímků, mezi něž patří i drama Ivana Ostrochovského Služebníci z Berlinale nebo film Zemřeš ve dvaceti, který v Benátkách vyhrál cenu za nejlepší debut. Snímky posoudí tři čeští režiséři a každý z nich také na festivalu uvede svůj film, Beata Parkanová svůj debut Chvilky, Slávek Horák novinku Havel a Jiří Mádl milostné drama Hra, v němž si zahrál hlavní roli.

Novinkou v rámci soutěžní sekce je Soutěž komedií, kde se představí sedm zábavných artových snímků z různých koutů světa, včetně držitele ceny Evropského parlamentu LUX Bůh existuje a jmenuje se Petrunie nebo vítěze bombajského festivalu Opičí muž. O vítězi rozhodne 33 vybraných filmových fanoušků. Soutěž zahájí izraelská komedie Mossad! režiséra Alona Gur Arye.

Festival uzavře 24. září film Pravda mistrného japonského tvůrce Hirokazu Kore-edy. Snímek, jehož světová premiéra proběhla na podzim na festivalu v Benátkách, představuje v hlavních rolích loňskou laureátku ceny Kristián Catherine Deneuve, francouzskou držitelku Oscara za snímek Anglický pacient Juliette Binoche nebo amerického herce Ethana Hawka. Hirokazu Kore-eda získal mnoho ocenění. V neposlední řadě Zlatou palmu v Cannes v roce 2018 za svůj předposlední film Zloději.

Festival zkrátka opět přinese nabitý filmový program z celého světa a bohatý doprovodný program plný hudby, tance a filmu v unikátním prostoru Zahrady Savarin. Vstupné na jednotlivé projekce je 115,- Kč a cena divácké akreditace na tři dny je 799,- Kč, na pět dnů 1099,- Kč a na osm dnů 1699,- Kč. Ke každé zakoupené vstupence navíc diváci získají roušku a výherní los RONDO, díky kterému se mohou obratem zúčastnit soutěže o věcné ceny v hodnotě 15 milionů Kč.

Pevně věříme, že i v této nelehké době přilákáme svým programem všechny milovníky filmů a kultury obecně a společně si festival užijeme. Tým MFF Praha - Febiofest sleduje aktuální dění v rámci COVID-19 situace a zavádí veškerá nezbytná opatření, aby se návštěvníci cítili během pobytu na festivalu bezpečně. O všech aktualitách informujeme na našem webu.

Reklama

Související novinky

Co si nenechat ujít na festivalu Pragueshorts?

Co si nenechat ujít na festivalu Pragueshorts?

27.02.2024 Reklama

Ve středu 28. 2. vypukne 18. ročník Mezinárodního festivalu krátkých filmů Pragueshorts Film Festival, organizovaného každoročně pod hlavičkou MFF Karlovy Vary. Na ty nejlepší krátké filmy z Česka i… (více)

Ceny české filmové kritiky ovládla Přišla v noci

Ceny české filmové kritiky ovládla Přišla v noci

03.02.2024

Večer v sobotu 3. února 2024 proběhl v Divadle Archa v Praze 14. ročník slavnostního předávání Cen české filmové kritiky, které každoročně uděluje Sdružení české filmové kritiky výrazným a chváleným… (více)

Evropské kultovky jen na KVIFF.TV

Evropské kultovky jen na KVIFF.TV

20.10.2023 Reklama

KVIFF.TV, online streamovací platforma spřízněná s Mezinárodním filmovým festivalem Karlovy Vary, spojuje síly s dalšími čtyřmi VOD platformami ze zemí střední a východní Evropy, aby divákům v České… (více)

Blíží se 27. dokumentární Ji.hlava!

Blíží se 27. dokumentární Ji.hlava!

18.10.2023 Reklama

Přípravy na dokumentární událost podzimu jsou v plném proudu! Program nabídne více než tři sta padesát filmů. Mimo jiné přinese objevnou retrospektivu bratří Mélièsových a Václava Táborského, obrazy… (více)

Obchodník se smrtí se vrací

Obchodník se smrtí se vrací

08.05.2023

Oscarový herec Nicolas Cage v těchto dnech baví diváky na plátnech kin coby narcistní hrabě Dracula v akční fantasy komedii Renfield, nicméně na horizontu se pro něj namísto vycházejícího slunce… (více)

Slavné značky se dočkají navázání

Slavné značky se dočkají navázání

17.03.2023

Sledování televize a potažmo streamovacích služeb je i po pandemii Covidu-19 a s tím spojených lockdownech pořád na vzestupu a není se tedy čemu divit, že produkční společnosti hledají stále více… (více)

Začíná 17. ročník festivalu Pragueshorts

Začíná 17. ročník festivalu Pragueshorts

28.02.2023 Reklama

Mezinárodní festival krátkých filmů Pragueshorts se letos uskuteční od 1. do 5. března v pražských kinech, od 5. do 18. března pak online na KVIFF.TV. Přehlídka organizovaná týmem MFF Karlovy Vary… (více)

37. ceny Goya – výsledky

37. ceny Goya – výsledky

12.02.2023

V sobotu 11. února byly předány výroční španělské filmové ceny Goya. Slavnostní ceremoniál proběhl v Andalusii ve městě Seville, kde se udělování cen uskutečnilo naposledy v roce 2019. Moderátory… (více)

Na cenách kritiky zabodovaly Arvéd i BANGER.

Na cenách kritiky zabodovaly Arvéd i BANGER.

04.02.2023

V letošním roce se nominace na Cenu české filmové kritiky za rok 2022 dočkalo celkem sedmnáct filmů. Našli jste mezi nimi nejen snímky promítané v loňském roce v kinech, ale i seriály, minisérie,… (více)

Leden plný seriálů

Leden plný seriálů

04.01.2023

Nový rok znamená samozřejmě taky nálož nových seriálů a hned v lednu začneme zjevně zostra. Hollywood totiž odmítá zpomalit, a tak nás už zkraje roku čekají jedny z nejvýraznějších počinů… (více)

9. ročník festivalu 3Kinofest již 9. listopadu

9. ročník festivalu 3Kinofest již 9. listopadu

07.11.2022 Reklama

Slavnostní zahájení mezinárodního filmového festivalu 3KinoFest proběhne 9. listopadu v 18:30 hodin ve Velkém sále Městské knihovny v Praze na Mariánském náměstí. Promítán bude polský film Tata… (více)

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (více)

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Nejnovější novinky

Studio Sony odsouvá plánované premiéry

Studio Sony odsouvá plánované premiéry

dnes

Pokud jste fanoušky komiksových filmů a těšili jste se toto léto na pořádnou porci akční zábavy, máme pro vás špatnou zprávu. Sólovka spider-manovského záporáka ze stránek Marvel Comics, dlouho… (více)

13. ročník cen Slnko v sieti ovládl Invalida

13. ročník cen Slnko v sieti ovládl Invalida

včera

V pátek 26. dubna 2024 se v bratislavské budově Slovenského rozhlasu uskutečnil 13. ročník předávání slovenských národních filmových cen Slnko v sieti, na nichž byly oceněny výrazné počiny a tvůrčí… (více)

Reklama

Reklama