Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Netflix hlásí během třetího kvartálu návrat

Netflix hlásí během třetího kvartálu návrat

18.10.2022 Autor dO_od

Jestli už jste měli streamovací službu Netflix po nedávných propadech akcií a poklesu předplatitelů odepsanou, pak je možná na čase svůj postoj ještě mírně přehodnotit. Společnost totiž čerstvě oznámila, že během třetího čtvrtletí zaznamenala opět nárůst v globálním počtu platících diváků. Celkové číslo stouplo na 223,09 milionů lidí z předchozích 220,67 milionů. Zhruba půlroční éra konstantního klesání je tak konečně, což mělo za následek, že výše akcií a zisky společnosti rovněž předčily očekávání investorů z Wall Street.

 

Netflix nové diváky každopádně verboval zejména v Asii, odkud přibylo 1,43 milionu předplatitelů, zatímco z Kanady a USA asi jen 100 tisíc. Šéfové společnosti každopádně splnili svůj slib, že napraví špatný kurz, a vyřeší finanční stránku i dlouhodobou strategii tak, aby firma nebyla ztrátová. Zmrazili tak například výši výdajů, zavedli nový bezplatný model s reklamou, a bohužel taky propustili stovky zaměstnanců. V posledním letošním kvartálu tak společnost doufá, že přidá dalších 4,5 milionu předplatitelů a opět porostou i výnosy – to nicméně budou souviset také se silou dolaru oproti ostatním měnám. Co je však zajímavé, že Netflix se ve zprávě pro investory rovněž opřel do své konkurence:

 

„Jak je nyní jasné, streamování je budoucností zábavy, a tak naši konkurenti – včetně velkých mediálních společností a technologických firem – investují miliardy dolarů do rozšiřování svých služeb. Je však těžké vybudovat velká a ziskový streamingový byznys. Náš nejlepší odhad je, že všichni tito hráči ztrácejí peníze ve velkém. Roční provozní ztráty mohou mít i ve výši 10 miliard, zatímco my ročně vyděláme 5-6 miliard coby provozní zisk. Jejich snaha rychle investovat do budoucnosti je ale pochopitelná vzhledem k tomu, jak rychle naopak klesá zájem o lineární televize, které až doposud tvořily většinu jejich zisků.“ Dopis končí tím, že v budoucnu jejich konkurence bude muset sáhnout po zvyšování měsíčních poplatků i zvyšování nákladů na obsah, aby se vůbec udržela, zatímco zbytek se vrátí ke svým starším modelům. V zásadě ale zástupci Netflixu věří, že jejich singulární zaměření na streamování zůstane jejich největší výhodou.

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

Kaskadér propadl, přesto má napsané pokračování

Kaskadér propadl, přesto má napsané pokračování

06.05.2024

Kinaři teď nemají zrovna nejlepší časy. Blíží se totiž letní sezóna, která tradičně bývá nařachaná těmi největšími blockbustery a do pokladniček kin často nasype cenné zlatky. Jenže se zdá, že ta… (více)

Nejnovější novinky

Vision se vrátí ve vlastním seriálu

Vision se vrátí ve vlastním seriálu

dnes

V minulých letech se komiksácké studio Marvel s oznamováním nových projektů trošku urvalo z řetězu. Po vrcholné éře, kdy hlediště kin praskala ve švech pod nápory chtivých diváků, kteří potřebovali… (více)

Zemřel dokumentarista Morgan Spurlock

Zemřel dokumentarista Morgan Spurlock

dnes

Svět dokumentárního filmu přišel o jednoho ze svých výrazných představitelů, ve věku třiapadesáti let totiž ve čtvrtek 23. května v New Yorku zemřel americký na Oscara nominovaný dokumentarista… (více)

Nový film Stevena Spielberga má datum premiéry

Nový film Stevena Spielberga má datum premiéry

včera

Pokud jste fanoušky tvorby legendárního sedmasedmdesátiletého amerického režiséra Stevena Spielberga (E.T. - Mimozemšťan, Dobyvatelé ztracené archy), měli byste si do diáře zapsat datum 15. května… (více)

Reklama

Reklama