Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Kazmovi v kinech dochází šťáva

Kazmovi v kinech dochází šťáva

29.08.2023 Autor dO_od

Stejně, jako měl snímek ONEMANSHOW: The Movie bezprecedentní první víkend, má nyní i bezprecedentní propad. Ačkoliv tak novému snímku Kamila Bartošky aka Kazmy už nikdo nevezme rekordní český otvírák ve výši 291 tisíc diváků (českou konkurenci tím Kazma smazal jak nic, ze zahraničních filmů mu odolali jenom poslední Avengers), takřka 80% propady během druhého víkendu v kinech jsou stejně tak, ne-li zásadnější.

 

Především to totiž znamená, že se film nedostane na bájný milión diváků z českých kin, což bylo velkým cílem scenáristy a zároveň hlavní hvězdy filmu Kazmy. Za druhý víkend na film přišlo 62 tisíc diváků, což by za jiných okolností nebylo špatné a na hitovosti ONEMANSHOW to už nic nemění, jenže ve srovnání s jinými podobnými hity to přece jen nevytváří zrovna pozitivní dojem. Kupříkladu Vyšehrad: Fylm spadl jen o 41 %, zmínění Avengers: Endgame pouze o 55 %. Kazmův film tak dokonce po druhém víkendu přepsal dosavadní statistiky nejhorších propadů v českých kinech – Padesát odstínů šedi a Twilight – u obojího byl průměrný pokles 75 %. ONEMANSHOW má tak nejdrastičtější pokles návštěvnosti mezi prvním a druhým víkendem pro filmy začínající s více než 100 tisíci diváky v moderní historii.

 

O důvodech bychom mohli dlouze spekulovat, některé se ale zdají být celkem jasné. Loterie maskovaná jako film diváky nezaujala a většina tak na Kazmovu domnělou „hru“ o peníze nepřistoupila, pro opakovaná zhlédnutí tudíž nebyl důvod. Samotný rekordní start se pak dá připsat obří a předem zaručené cílovce, která po krátké, přesto však úspěšné mediální masáži chtěla být součástí konverzace, a tudíž se všichni vydali film vidět hned, jak to bylo možné. Po prvních recenzích a reakcích diváků, kteří možná Kazmu zas až tolik nežerou, však bylo jasné, že ostatní v tomhle případě o nic nepřichází. Každopádně momentálně ONEMANSHOW míří celkovým počtem diváků někam k Vyšehradu a bude velice zajímavé sledovat, jak se návštěvnost bude vyvíjet i v následujících týdnech.

Reklama

Související novinky

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

21.08.2023

Snímek českého moderátora, baviče a influencera Kamila Bartošky alias Kazmy ONEMANSHOW: The Movie se stal nejúspěšnějším českým filmem v divácké návštěvnosti během premiérového víkendu při uvedení do… (více)

Twilight sága se vrací

Twilight sága se vrací

20.04.2023

Mysleli jste si, že nic horšího než remake Harryho Pottera v podobě televizního seriálu už nehrozí? Pak vězte, že studio Lionsgate čerstvě oznámilo také návrat Twilight ságy. Stmívání se pak rovněž… (více)

Co chystá režisér oscarového Spider-Mana?

Co chystá režisér oscarového Spider-Mana?

07.02.2022

Režisér a ilustrátor Peter Ramsey natočil v roce 2012 svůj animovaný debut Legendární parta, pak si pár let dával pauzu, a teprve v roce 2018 poslal do kin dnes již oscarový a přelomový animák Spider… (více)

Venom má režiséra

Venom má režiséra

06.08.2019

Studio Sony podle slov producentky Amy Pascal s pokračováním Venoma nijak nespěchá, jenže všechno ostatní zatím nasvědčuje přesnému opaku. Dvojka totiž čerstvě ukořistila nového režiséra, kterým se… (více)

Kdo si zahraje Batmana?

Kdo si zahraje Batmana?

17.05.2019

Aktualizováno: Novým Batmanem se stal Robert Pattinson. The Batman režiséra Matta Reevese patří mezi nejočekávanější komiksové projekty příštích let, není tedy divu, že kolem obsazení nového… (více)

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

05.05.2019

Studio Lionsgate najalo režiséra hororů Smrt ve tmě a Lesní duch Federica Álvareze, aby dohlédnul na přetáčky chystaného sci-fi blockbusteru Chaos Walking s Tomem Hollandem (Spider-Man: Daleko od… (více)

Sherlockova sestra míří do kin

Sherlockova sestra míří do kin

11.01.2018

Vlna young-adult sérií nám po Stmívání, Hunger Games a Divergenci trochu utichla (už nás čeká jen třetí Labyrint), ale nebojte se – další filmy jsou za dveřmi! Elizabeth Banks chystá Rudou královnu,… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Kdo se ponoří do Padesáti odstínů temnoty?

Kdo se ponoří do Padesáti odstínů temnoty?

29.01.2016

Kim Basinger se letos objeví v komedii Správní chlapi Shanea Blacka (Iron Man 3), pořádný comeback si ale dá až v únoru 2017. Zahraje si totiž Elenu Lincolnovou, obchodní partnerku a bývalou milenku… (více)

Zlaté glóby 2016 - nominace

Zlaté glóby 2016 - nominace

10.12.2015

Pokud nesledujete zahraniční filmové dění, o lesbickém dramatu Carol zřejmě slyšíte poprvé. Právě tenhle film ale vévodí letošním nominacím na Zlaté glóby, a to s pěti důležitými zářezy. Carol bude… (více)

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (více)

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Nejnovější novinky

Studio Sony odsouvá plánované premiéry

Studio Sony odsouvá plánované premiéry

dnes

Pokud jste fanoušky komiksových filmů a těšili jste se toto léto na pořádnou porci akční zábavy, máme pro vás špatnou zprávu. Sólovka spider-manovského záporáka ze stránek Marvel Comics, dlouho… (více)

13. ročník cen Slnko v sieti ovládl Invalida

13. ročník cen Slnko v sieti ovládl Invalida

včera

V pátek 26. dubna 2024 se v bratislavské budově Slovenského rozhlasu uskutečnil 13. ročník předávání slovenských národních filmových cen Slnko v sieti, na nichž byly oceněny výrazné počiny a tvůrčí… (více)

Reklama

Reklama