Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Lednové tipy z VOD služeb

Lednové tipy z VOD služeb

31.01.2024 Reklama

Zima nám stále ještě nekončí, a tak pokud hledáte nápady, jak si zpříjemnit chladné večery strávené u televizních obrazovek v pohodlí a teple domova, máme pro vás opět pár zajímavých i netradičních tipů z vybraných v tuzemsku dostupných VOD služeb, které by vám mohly vaše volné chvíle zpříjemnit. A co se za uplynulý měsíc leden na streamovacích službách urodilo a objevilo?

 

V nabídce CANAL+ od začátku ledna můžete naleznout například britský válečný seriál Pluk mizerů ▶️ z roku 2022, jehož děj sleduje povstalce britské armády, kteří během nejtemnějších dnů druhé světové války vytvořili v severoafrické poušti legendární elitní jednotku s názvem SAS. Čeká vás tu i francouzský seriál Opera ▶️ z roku 2021. Toto drama vás zavede do světa Národní pařížské opery, v němž se proplétají příběhy tří protagonistů a jejich snů, ambicí i intrik. Jen před pár dny na tuto streamovací službu dorazila i brazilská minisérie Vyjednavač ▶️ z loňského roku. Kriminální thriller vypráví příběh velitele speciální policejní jednotky pověřené řešením krizových situací v celém São Paulu. V neposlední řadě na CANAL+ od poloviny ledna naleznete prvních šest filmů akční blockbusterové série Mission: Impossible ▶️ v hlavní roli s hereckou superstar Tomem Cruisem.

 

Kanál KVIFF.TV od 19. ledna nabízí jako hlavní tahák sezóny francouzského oscarového favorita Anatomie pádu režisérky Justine Triet. Chválené drama vypráví příběh úspěšné spisovatelky, jež je obviněna z vraždy svého manžela, načež musí během složitého soudního procesu dokázat svou nevinu a neztratit přízeň svého malého syna. A pokud vás zajímá československá tvorba, v průběhu ledna na KVIFF.TV přibyla například i díla legendárního českého režiséra Františka Vláčila, jako jsou Ďáblova past, Dým bramborové natě a poetické drama Holubice, nebo snímky režisérky Věry Chytilové jako Pytel blech z roku 1962 a Panelstory aneb Jak se rodí sídliště z roku 1979.

 

Na Netflix hned 4. ledna přistál španělský snímek nominovaný na Cenu Akademie pro nejlepší mezinárodní film, Sněžné bratrstvo v režii Juana Antonia Bayony. Napínavé drama vypráví reálný příběh pasažérů letadla, kteří po havárii v jihoamerických Andách musí spojit síly a spolehnout se jeden na druhého, aby v nehostinném prostředí hor přežili. K tomu na Netflixu najdete od 23. ledna také české science fiction Bod obnovy, které mimo jiné v polovině měsíce zvítězilo v letošní Ceně filmových fanoušků, kterou Česko-Slovenská filmová databáze každoročně uděluje v rámci výročních cen České filmové a televizní akademie, Český lev.

 

Streamovací služna HBO Max v lednu uvedla například americké drama Reality v hlavní úloze se stále oblíbenější herečkou Sydney Sweeney a nejnovější snímek oscarového tvůrce Floriana Zellera pod názvem Syn, jemuž vévodí hvězdné obsazení v čele s Hughem Jackmanem, Vanessou Kirby, Laurou Dern a Anthonym Hopkinsem. Od poloviny měsíce navíc HBO Max diváky k televizním obrazovkám láká díky čtvrté řadě oblíbeného kriminálního seriálu Temný případ, která tentokrát nese podtitul Noční krajina. V ní musí vyšetřovatelky v podání hereček Jodie Foster a Kali Reis spojit síly, aby vyřešily záhadný zločin v malém městě na Aljašce, na které padla chladná polární noc.

Reklama

Související novinky

Marvel nejspíš našel svou Silver Surfer

Marvel nejspíš našel svou Silver Surfer

04.04.2024

Fantastická čtyřka, vlajková loď příštích marveláckých let, opět získává reálnější kontury. Ústřední kvartet je již jasný, v hlavních rolích se objeví Pedro Pascal, Vanessa Kirby, Ebon Moss-Bachrach… (více)

Třetí řada Euforie má problémy

Třetí řada Euforie má problémy

26.03.2024

Loni v listopadu se na představení příštích projektů ze stáje HBO její představitelé holedbali tím, že třetí série úspěšné Euforie je v odklepnuta, v přípravách a na obrazovky chtivých náctiletých… (více)

96. Ceny Akademie - výsledky

96. Ceny Akademie - výsledky

11.03.2024

V noci z neděle na pondělí proběhl v hollywoodském Dolby Theatre v Los Angeles šestadevadesátý ročník slavnostního předávání Cen americké Akademie filmového umění a věd, na němž byla v celkem… (více)

31. Český lev - výsledky

31. Český lev - výsledky

09.03.2024

Tradičně v pražském Rudolfinu se v sobotní večer 9.3. 2024 odehrál slavnostní ceremoniál, při kterém byli předáni Čeští lvi za ty nejpovedenější bijáky, jež jsme mohli v našich končinách na plátnech… (více)

49. ceny César ovládla Anatomie pádu

49. ceny César ovládla Anatomie pádu

24.02.2024

V pátek 23. února 2024 proběhl v pařížské koncertní síni Olympia slavnostní ceremoniál 49. ročníku předávání cen francouzské Akademie filmových umění a technik (Académie des Arts et Techniques du… (více)

77. ročník cen BAFTA - výsledky

77. ročník cen BAFTA - výsledky

19.02.2024

V neděli 18. února 2024 proběhl v Royal Festival Hall v londýnském Southbank Centre 77. ročník předávání prestižních cen Britské akademie filmových a televizních umění (BAFTA), během nějž byla… (více)

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

15.02.2024

Velké tajemství to nebylo, ale oficiálně potvrzeno taky ne. To se změnilo včerejším Valentýnem, kdy Marvel oznámil definitivní obsazení své Fantastické čtyřky. Reeda Richardse, nejgeniálnějšího vědce… (více)

38. Premios Goya – výsledky

38. Premios Goya – výsledky

11.02.2024

V sobotu 10. února 2024 byly předány výroční španělské filmové ceny Goya. Slavnostní ceremoniál proběhl ve městě Valladolid, předávání cen tak vůbec poprvé probíhalo ve španělském regionu Kastilie a… (více)

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

27.01.2024

Před deseti lety byl Matthew McConaughey na absolutním vrcholu. Hlavní role v nolanovce, která je jednou z nejlepších sci-fi poslední dekády. Za Klub poslední naděje vyfoukl DiCapriovi Oscara, navíc… (více)

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (více)

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Nejnovější novinky

Další Smrtelné zlo je na cestě

Další Smrtelné zlo je na cestě

včera

Legendární hororová série Evil Dead se po letech rozjíždí do vysokých otáček. Poté, co loňský počin Smrtelné zlo: Probuzení od Leeho Cronina zaznamenal v kinech velký divácký zájem a na světových… (více)

Studio Sony odsouvá plánované premiéry

Studio Sony odsouvá plánované premiéry

včera

Pokud jste fanoušky komiksových filmů a těšili jste se toto léto na pořádnou porci akční zábavy, máme pro vás špatnou zprávu. Sólovka spider-manovského záporáka ze stránek Marvel Comics, dlouho… (více)

13. ročník cen Slnko v sieti ovládl Invalida

13. ročník cen Slnko v sieti ovládl Invalida

26.04.2024

V pátek 26. dubna 2024 se v bratislavské budově Slovenského rozhlasu uskutečnil 13. ročník předávání slovenských národních filmových cen Slnko v sieti, na nichž byly oceněny výrazné počiny a tvůrčí… (více)

Reklama

Reklama