Reklama

Reklama

Vojtěch Kodet

Vojtěch Kodet

nar. 20.05.1956 (67 let)
Malý Beranov, Československo

Biografie

Vojtěch Kodet je římskokatolickým knězem, členem Řádu karmelitánů, známým kazatelem a autorem duchovní literatury.

Narodil se 20. května 1956 v Malém Beranově. Studoval na gymnáziu v Jihlavě a poté na Cyrilometodějské bohoslovecké fakultě v Litoměřicích. Již během studia se tajně stal řeholníkem, slavné sliby složil 29. listopadu 1988.

Poté, co byl 27. června 1982 vysvěcen na kněze, působil postupně v mnoha farnostech v Čechách i na Moravě. Po Sametové revoluci se stal převorem kláštera v Kostelním Vydří, který začal s dalšími členy řádu postupně renovovat.

Od roku 2000 absolvoval studia spirituální teologie v Římě a v roce 2005 získal doktorát. Zároveň je od roku 2002 externím pedagogem na Cyrilometodějské teologické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci. V letech 2003–2012 byl také generálním představeným Řádu bratří karmelitánů v České republice. V současné době působí v Praze. Kromě kněžské služby se zabývá především přednáškovou a publikační činností.

Je spoluzakladatelem Karmelitánského nakladatelství, které se specializuje na náboženskou literaturu a neziskové organizace BAKHITA o.p.s., která pomáhá lidem v kritických životních situacích. Také je členem týmů, které organizují letní tábory pro mládež zvané JUMP a každoroční Charismatickou konferenci.

V roce 2011 se stal protagonistou krátkého dokumentárního filmu studenta FAMU Jana Rendla ZKUŠENOST EXORCISTY, v němž popisuje své poznatky z let, kdy jako exorcista sám působil. Snímek je proložen citacemi z knihy Zkušenosti exorcisty od Raula Salvucciho, která vyšla v češtině v roce 1999.

Vesper "vesper001" Lynd

Herec

Dokumentární
2011

Zkušenost exorcisty

Reklama

Reklama