Reklama

Reklama

Candy Wen

Candy Wen

nar. 01.03.1960 (64 let)
Hongkong

Biografie

Čínská herečka a bojová umělkyně Wen Hsueh Erh se narodila 17.července 1960 a je známější pod jménem Candy Wen. Její přednosti v bojovém umění kung-fu si všímá slavný režisér Chor Yuen a v jejích 18 letech jí nabídl hlavní roli v slavné raritce Swordsman and Enchantress (1978), kde se poprvé setkala se svým budoucím manželem Tonym Liu.

Díky úspěchu jejího premiérového snímku jí Chor Yuen obsazuje do hlavní role i v Proud Twins (1979), dále do povedené wuxia sérii Heaven Sword and Dragon Sabre (1978), nebo do Emperor and His Brother (1981). Hlavní role získávala po celou dobu své krátké kariéry a její služby využívali zejména legendární režiséři Cheh Chang a Chin-Ku Lu. V roce 1984 se provdává za herce Tony Liu, kterého proslavily hlavně role ve filmech s famózním Brucem Lee.

I když její filmy vydělávaly miliónové tržby, tak během 80.let se Candy Wen na plátně ukazovala již méně, jelikož dávala přednost rodině. Na svém skromném přesto úspěšném kontě zanechala pouze 19 rolí, přesto jde o jedny z nejznámějších wuxia filmů.

Epistemolog

Reklama

Reklama