Reklama

Reklama

Slávka Jägrová

Slávka Jägrová

nar. 17.09.1902 (121 let)
Zásmuky, Rakousko-Uhersko

Biografie

Dnes neznámá herečka Slávka Jägrová se narodila jako Václava Jägrová do rodiny lesního adjunkta Karla Jägra a jeho ženy Kristíny roz. Píšové. Její otec však záhy po jejím narození zemřel, a tak vyrůstala jen s matkou a starším bratrem Josefem (*1898). Bohužel i ona patří do nemalé skupiny herců, o kterých není známo mnoho zpráv.

Od roku 1918 do roku 1941 tancovala v baletu Národního divadla v Praze, avšak za tuto dlouhou dobu zde odtančila pouze okolo 40 rolí. Nikdy se však nejednalo o hlavní či významnější part. Do národního divadla se pak jako invalidní důchodkyně vrátila v polovině 50. let, tentokrát do činohry, aby zde sehrála dvě epizodky.

Ani ve filmu úspěšná nebyla. V roce 1944, již jako invalidní důchodkyně, sehrála ve filmu Sobota (1944) epizodku zákaznice. O jedenáct let později pak ve filmu režiséra Václava Kršky Z mého života (1955) sehrála nezjištěnou epizodku. O dalších 6 let později pak ve filmu Kde řeky mají slunce (1961) stejného režiséra sehrála epizodku měšťky.

O osobním životě Slávky Jägrové toho není moc známo, vlastně není co, jelikož v roce 1952, kdy jí bylo již 50 let, byla svobodná a bezdětná. Neznámé je i místo a datum jejího úmrtí.

JA.RO.KO.

Herečka

Reklama

Reklama