Reklama

Reklama

Eva Schoberová

Eva Schoberová

nar. 08.07.1940 (83 let)
Praha, Protektorát Čechy a Morava

Diskuze

sator

sator (hodnocení, recenze)

Eva Schoberová se narodila 8. 7. 1940 v Praze. Vyrůstala s mladší sestrou Olinkou na Vinohradech. Pro svoji fotogeničnost nezůstala u své profese kadeřnice, ale stala se manekýnkou, modelkou a v neposlední řadě i herečkou. 

V roce 1965 se stala členkou souboru Černého divadla, kde učinkovala až do roku 1970, kdy odešla z republiky, kde se provdala za lékaře – porodníka a žije dnes se svojí rodinou ve Švýcarsku. 

Její sestra Olga byla úspěšnější na své role ve filmu, kdy se na některé její filmy valily davy diváků do kin. Přesto i Eva je zaznamenána na filmový pás, i když jsou to jenom epizodky. Celkem hrála ve třech filmech. Režisér Josef Mach ji v roli dívky Jarmily vsadil v roce 1962 do filmu Prosím, nebudit. Rok na to hraje sekretářku ve filmu Král Králů, a hned na ministerstvu zahraničních věcí, film s Jiřím Sovákem a Jiřinou Bohdalovou natočil oblíbený režisér Martin Frič. 

Svoji filmovou kariéru zakončila rolí dívky z družiny Sapfó, v roce 1969 v nepovedeném filmu Ezop, který natočil bulharský režisér Rangel Valčanov...

Uživatel sator smazal svůj příspěvek.

Herečka

Filmy
1969

Ezop

1963

Král Králů

1962

Prosím, nebudit!

Dokumentární
1968

Olinka Berova At Home

Reklama

Reklama