Reklama

Reklama

Miki Sugimoto

Miki Sugimoto

nar. 28.01.1953 (71 let)
Kanagawa, Japonsko

Biografie

Japonská herečka, zpěvačka, modelka a učitelka v mateřské škole Miki Sugimoto se narodila v Chigasaki, v japonské Kanagawě. Proslavili jí japonské akční - erotické filmy z žánru Pinky violence. V 70. letech 20. století často účinkovala v japonském studiu Tōei po boku s další kráskou Reiko Ike i Reiko Oshidou, ale také vedle Meiko Kaji a Etsuko Shiomi, nejslavnějšími herečkami japonského explotation žánru.

Miki Sugimoto při svých 160cm začínala jako modelka a po nocích jako Go-go tanečnice v barech. Do japonské televize se poprvé dostala v roce 1971 a v tom samém roce natáčí debutuje po boku Reiko Ike v hanbatém Onsen suppon geiša (1971). Ve svých filmech Miki neměla problém s nahotou, ba naopak. Úspěch měla i násilnická krimi série Sukeban, kde Miki byla soupeřkou Reiko Ike. Její nejznámější role byla zřejmě rudě oděná policistka Rei v erotickém thrilleru Zero Woman: Red Handcuffs (1974).

V roce 1978 se Miki rozloučila s filmovým průmyslem. Provdala se za bývalého spolužáka ze školy a obchodníka a stala se učitelkou v mateřské školce. Miki Sugimoto po sobě zanechala 23 filmových rolí.

Epistemolog

Reklama

Reklama