Reklama

Reklama

Marek Vítek

Marek Vítek

nar. 1973
Československo

Biografie

Novinář, televizní redaktor a válečný zpravodaj Marek Vítek vystudoval Filosofickou fakultu Univerzity Palackého v Olomouci.

Svou novinářskou kariéru odstartoval na začátku 90. let v Týdeníku Reflex, po té v Českém deníku. Následně se přemístil do Televize NOVA, konkrétně do redakce zpravodajství a následně pracoval na pořadu Na vlastní oči. Na přelomu tisíciletí se pak stal vedoucím oddělení reportážních pořadů redakce publicistiky České televize a zároveň moderátorem a reportérem pořadu Fakta. Vyzkoušel si rovněž práci v Mladé frontě či pozici šéfreportéra časopisu Instinkt. Působil také v nových televizních projektech. Byl například generální ředitelem dnes již zaniklé TV Pětka, následně přešel do stejné pozice na regionální TV Metropol.

Bohaté novinářské zkušenosti nasbíral především v zahraničí. Diváci jej mohli vidět v jeho reportážích z bývalé Jugoslávie, Kosova, Makedonie. Točil ale například také v daleké Sieře Leoně. Po útocích na USA v roce 2001 se věnoval zpravodajství z Pákistánsko-Afgánských hranic, dále byl podepsán pod reportážemi z Ukrajiny nebo Iráku z doby pádu režimu Sadáma Husajna.

Mezi záliby Marka Vítka patří sport a knihy.

Suit "Paity" Up! As long as I've got m

Host

Herec

Dokumentární
2001

Lesk a bída země České (TV film)

Režisér

Dokumentární
2008

Živá paměť (TV film)

2004

Ďábel v nás (TV film)

Reklama

Reklama