Reklama

Reklama

Chuck Palahniuk

Chuck Palahniuk

nar. 21.02.1962 (62 let)
Pasco, Washington, USA

Biografie (1)

Chuck Palahniuk, pravým jménem Charles Michael Palahniuk je americký postmoderní spisovatel, který se věnuje téměř jenom depresivním tématům americké společnosti. Nápady čerpá ze svých vlastních frustrací a novinářské kariéry. Jeho příběhy končí téměř vždy tragicky. Jeho romány byly zprvu nakladateli odmítány jako příliš temné a depresivní, brzy se ale staly kultovními. Jeho nejvýznamnějším dílem je kniha KLUB RVÁČŮ, který byl v roce 1999 zfilmován režisérem… (více)

Zajímavosti (6)

Klub rváčů (1999)

  • Chuck Palahniuk vymyslel postavu Tylera Durdena (Brad Pitt) dávno předtím, než vůbec napsal knihu "Klub rváčů". Inspirací mu byl jistý Tyler Lovelly, člověk, s nímž se poznal během letu - stejně tak jako Jack (Edward Norton) s filmovým Tylerem. (Ai.ma)

Klub rváčů (1999)

  • Když Chuck Palahniuk psal „Klub rváčů“, nezamýšlel dopředu, že Jack (Edward Norton) a Tyler (Brad Pitt) budou jedna a tatáž osoba. To jej napadlo až před koncem knihy, kdy si uvědomil, že jednají v mnoha věcech stejně, i když jsou povahově naprosto jiní - a nápad s alter egem byl na světě. (Ai.ma)

Reklama

Spisovatel

Filmy
2008

Zalknutí - kniha

1999

Klub rváčů - kniha

Herec

Host

Reklama

Reklama