Reklama

Reklama

Graham Churchyard

Graham Churchyard

nar. 06.09.1959 (64 let)
Colchester, Essex, England, Velká Británie

Biografie

Graham Churchyard je britský kostýmní výtvarník. Svou kariéru zahájil ve firmě Bermans and Nathans v Londýně jako asistent výroby kostýmů, kde spolupracoval s kostýmními návrháři, krejčími a výrobci. Mezi tyto práce patřila významná divadelní představení, jako například „Král a já“ Irene Sharaff a mnoho filmů, například Ohnivé vozy, Superman II a III, Excalibur, Impérium vrací úderDobyvatelé ztracené archy, Vetřelec, Gándhí a mnoho dalších.

Po sedmi letech odešel od Bermans and Nathans a brzy se stal asistentem kostýmního výtvarníka Charlese Knodeho u filmu Legenda. Poté spolupracoval se čtyřnásobnou držitelkou Oscara Milenou Canonero na filmu Out of Africa. Graham pak spolupracoval s kostýmním výtvarníkem Bobem Ringwoodem na mnoha filmech, včetně Vetřelce 3 a Říše slunce, který byl nominován na Oscara za kostýmy.

Jeho další rolí byla práce asistenta kostýmního výtvarníka, opět s Bobem Ringwoodem, na filmu Batman režiséra Tima Burtona s Michaelem Keatonem a Jackem Nicholsonem v hlavních rolích. Poté se Graham stal spolu s Jeanem Paulem Gaultierem pomocným kostýmním výtvarníkem filmu Luca Bessona Pátý element, kde podle konceptu Jeana "Moebia" Girauda vytvořil jedny z nejznámějších filmových kostýmů 90. let.

Dále pracoval jako asistent kostýmního výtvarníka a vedoucí kostýmů s mnoha kostýmními výtvarníky, například s Colleen Attwood, Joannou Johnston, Sandy Powell, Alexem Byrnem, Michaelem Wilkinsonem a Eiko Ishiokou. Graham byl vedoucím kostýmů na filmu Troja nominovaném na Oscara a vytvořil tisíce kostýmů, které se vyráběly ve více než sedmi zemích, včetně Maroka, Mali, Bulharska, Mexika a Turecka.

Pracoval také na filmových sériích Harry Potter a Star Wars. Graham byl vedoucím kostýmů u filmu Zítřek nikdy neumírá, kde poprvé spolupracoval s oscarovou kostýmní výtvarnicí Lindy Hemming. Dále s Lindy pracoval na trilogii Christophera Nolana o Batmanovi, kde s Lindy a Chrisem spolupracoval na tvorbě nových netopýřích obleků a později i na Baneovi a Cat Woman.

V této době si Graham zajistil pozici ve světě superhrdinských kostýmů a pracoval pro franšízy Marvel a DC. Vedl speciální oddělení kostýmů pro film Kapitán Amerika: První Avenger, Thor: Temný svět, Strážci Galaxie, Avengers, Age of Ultron, Liga spravedlnosti a Spiderman: Daleko od domova, přičemž dal dohromady obrovské týmy tvůrců, aby uvedli v život mnoho výjimečných kostýmních konceptů.

lukas "LUKICKK" swag

Kostymér

Filmy
2024

Batgirl

 

Deadpool & Wolverine

2022

Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství

1995

Groteska

Dokumentární
1982

Běh času (seriál)

Herec

Scenárista

Krátkometrážní
2006

Tom's Christmas Tree (TV film)

Producent

Krátkometrážní
2006

Tom's Christmas Tree (TV film)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno