Reklama

Reklama

Anna Maria Rizzoli

Anna Maria Rizzoli

nar. 26.08.1953 (70 let)
Řím, Lazio, Itálie

Biografie

Anna Maria Rizzoli se narodila v Miláně 26. srpna 1953. Pochází z rodiny právníků ze strany otce a z rodiny lékařů ze strany matky. Měla dvě cesty na výběr, buď se stát lékařkou nebo právničkou. Ona si však po vystudování střední školy zvolila cestu modelky. Walter Chiari byl osobností, která pomohla Annamarii na první stránky novin a následně i k herectví.

Annamaria byla ve své kariéře modelkou, filmovou a divadelní herečkou, která se nejvíce proslavila v italských sexy komediích z konce sedmdesátých a počátku osmdesátých let minulého století. Je neodmyslitelnou představitelkou těchto rolí a byla jednou z posledních protagonistek tohoto žánru v daném období. Často byla porovnána s Edwige Fenech. Její prsa byla ve své době považována za nejkrásnější v Itálii. Anna Maria používá v showbyznysu jméno Annamaria.

Tato vysoká krásná blondýnka přichází do televize, kde začíná v pořadu s půlnočním striptýzem. Annamaria je silnou a inteligentní osobností a brzy se dostává i na populárního hudební festival San Remo, kde se v roce 1979 objevuje jako moderátorka po boku Mika Bongiorna.

Filmovým debutem byl roku 1975 snímek IL PADRONE E L´OPERAIO. Roku 1978 hrála ve filmu MILANO….DIFENDERSI O MORIRE. Náročnou roli Mariny, která je nucena k prostituci a vede dvojí život zahrála velmi dobře. V roce 1979 dostává roli Patrizie v kriminálním dramatu PLAY MOTEL ve kterém nechybí množství sexu. Celkem natočila něco přes dvacet filmů podobného žánru. Objevila se jako Lilly v LA COMPAGNA DI VIAGGIO (1980), jako Angela v UNA VACANZA DEL CACTUS (1981). Naposledy ve filmu hrála roku 1983, a to ve francouzském snímku LE BOURREAU DES COEURS (IL RUBACUORI).

Po ukončení filmové kariéry se věnuje divadlu. I zde dosáhla úspěchů a divadlo brala jako „vykoupení“ ze škatulky sexy symbolu. Setřásla toto označení, protože dělala dramatické divadlo s Giorgio Strehlerem a tři roky byla na turné po celé Evropě, z Paříže do Vídně, Berlína, atd. Dokázala nejen sobě, že není jen sexy, ale má i jiné schopnosti. V posledním období se objevila na televizní obrazovce RAI. Roku 2007 v L'ITALIA SUL DUE, 2008 STRACULT SHOW, 2009 I MIGLIORI ANNI, 2011 CHIAMBRETTI NIGHT společně s Lino Banfim a Nadiou Cassini.

Annamaria několikrát pózovala nahá pro italské vydání Playboye. Stejně jako většina krásek, které se objevovaly v tomto filmovém žánru i Annamaria nahrála nějaké hudební nosiče, které jsou dnes předmětem zájmu pouze pro sběratele. V jedné reklamě na alkohol hrála sexy ženskou verze Santa Clause. V osmdesátých letech jí byl učiněn "neslušný návrh" ze strany bohatého průmyslníka, který jí nabídl 80 miliónů lir za jednu noc lásky. Tento návrh odmítla.

Jejím manželem byl známý architekt Mario Margheriti. I po rozvodu s ním ale dodnes pracuje v nábytkářském průmyslu. Dnes Annamaria žije v Miláně, kde se zabývá mimo jiné charitou a je horlivý stoupenec boje proti silikonu. Nejraději vzpomíná na spolupráce s Paolem Villaggiem a Linem Banfim. Režisérem, kterého měla nejraději byl Luciano Salce, který uměl prý nejlépe pochopit problémy herců.

Petr "Hennes" Hennebichler

Reklama

Reklama