Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Biografie (8)

Harry Giese (herec)

07.07.2015

Harry Giese se narodil 2.3. 1903 v německém městě Magdeburg. Byl to německý divadelní herec a také dokumentární vypravěč. Je známý ze svého působení v německém týdeníku v průběhu druhé světové války, kde dělal hlasatele. Byl také vypravěčem v antisemitské propagandě VĚČNÝ ŽID (1940). Zemřel 20.1. 1991 v Berlíně. (více)

James Russo (herec / scenárista / producent)

20.06.2015

James Vincent Russo je americký filmový a televizní herec. Má na svém kontě více než 90 filmů. Russo se narodil v New Yorku. Absolvoval New York University, kde napsal a hrál v krátkometrážním filmu The Candy Store. Před jeho kariérou herce pracoval jako řidič nebo hrobník. První role v jeho herecké kariéře se dočkal v roce… (více)

Gregory Walcott (herec)

05.02.2013

Gregory Walcott (13.01. 1928), je americký televizní a filmový herec, který je asi nejvíce známý z kultovního snímku režiséra Ed Wooda, PLAN 9 FROM OUTER SPACE (1959). Jedna z jeho prvních rolí byla ve filmu VÁLEČNÝ POKŘIK (1955), kde si zahrál výcvikového instruktora. Poté hrál po boku Henry Fondy, ve filmu PAN ROBERTS (1955).… (více)

Hans Krása (herec / skladatel)

01.02.2010

Hans Krása byl český hudební skladatel. Pomáhal organizovat kulturní život v koncentračím táboře Terezín.Hans se narodil v Praze, měl českého otce, který byl právník a německo-židovskou matku.Studoval klavír a housle na německé hudební akademii v Praze. Poté, se stal korepetitorem v Neues Deutsches Theater, kde se setkal se… (více)

Magnús Scheving (herec / režisér / scenárista)

01.02.2010

Magnus Scheving je islandský spisovatel, producent, podnikatel a slavný sportovec. Je tvůrce dětské televizní show LAZY TOWN.Magnus se narodil v Reykjavíku, ale vyrůstal v malém městě Borgarnes. V roce 1992 se stal islandským šampionem v aerobní gymnastice. O rok později skandinávským mistrem a poté dokonce i dvakrát mistrem… (více)

Michael Wong (herec / režisér / producent)

01.02.2010

Michael Wong vyrostl v Troy, New York, je to syn restauratéra Williama Wonga a americké umělkyně Connie Van Yserloo. Jakmile dokončil střední školu odešel do Hong Kongu, kde chtěl zkusit herectví. Jeho první herecký debut byl v roce 1983 film INVICUBLE OBSESSED FIGHTER, jeho další významný film byl RED FORCE, který mu založil… (více)

Michael Wai-Man Chan (herec / režisér)

01.02.2010

Michael Chan Wai-Man je herec původem z Hong Kongu. Málo známým faktem je, že velkou část svého života boxoval a stal se mistrem jihovýchodní Asie. Chan studoval mnoho bojových umění například Taekwondo, Muay Thai, kung fu a box. Měl také obrovský vliv na herce Bruce Leeho a byl jeho dobrý kamarád.Jeho hereckým debutem byl v… (více)

Matheus Nachtergaele (herec / režisér)

01.02.2010

Matheus Nachtergaele (narozen 03.01.1969 v Sao Paulu) je brazilský herec a režisér. Zahrál jsi v mnoha brazilských filmech, ale jeho nejznámější role byla v roce 2002 ve filmu CIDADE DE DEUS (Město bohů),kde hrál drogového dealera "Mrkváče, Sandra".Dvakrát vyhrál cenu pro nejlepšího herce Grade Premio Cinema Brasil,za role ve… (více)

Reklama

Časové pásmo bylo změněno