Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Drama
  • Dobrodružný

Poslední recenze (126)

plakát

Exhuma (2024) 

Jižní Korea.. ta vždy po nějaké době přijde s něčím tak neotřelým, že světu připomene, jak se to má dělat. Máme tu opět horor, který se nedá zařadit jen do jedné škatulky. Začíná to jako mysteriózní atmosférická duchařina, ale nakonec se téma přelívá někam jinam - nechci spoilerovat - a pokud očekáváte, kam se děj bude ubírat, tak vás tvůrci rychle vyvedou z omylu. Příběhem nás provází charismatické postavy, podíváme se na asi nejlépe ztvárněný rituál (spolu s The Wailing), dočkáme se i nějaké té krve a dostaneme úderné finále. Není snadné ten film popsat bez spoilerů - nerad bych někomu sebral momenty překvapení, proto bych to jednoduše shrnul. Tenhle horor se vyplatí vidět, je to zajímavé, mysteriózní a spirituální téma a určitě jste ještě nic podobného neviděli. Pro mě osobně pořád vede starší film The Wailing, který má více rovin, větší mix žánrů a celkově je to vážnější a komplexnější snímek, ale tohle k němu nemá vůbec daleko. Démon jako ze hry Nioh.. to jsem fakt nečekal. Korea se opět trefila do noty. Díky EvilPhoEniX za doporučení!

plakát

Godzilla Minus One (2023) 

Přesně takhle by měl vypadat film o Godzille. Klady: Super výprava (takže opravdu ne žádná nuda); velmi dobře vykreslená psychologie sympatické hlavní postavy; scén s Godzillou je víc než dost, a na scéně je po velmi slušnou dobu; zkáza města, atomické výbuchy z čelisti monstra a veškeré digitální efekty jsou perfektní a účinné - s tak minimálním rozpočtem Japonsko zahanbuje Ameriku s jejich stamiliony rozpočty; návrat Gojiry ke kořenům v tom správném moderním pojetí. Zápory: některé zdejší komentáře - NE, tohle opravdu není film jen pro fanatiky japonska a anime, co je to za nesmysl? Že je to nadhodnocené zdejšími fanatiky anime? Za prvé: Godzilla patří k historii světové kinematografie, a za druhé: u nás je film naopak hůře hodnocen než ve světě, kde sbírá jen samé vysoké hodnocení (a rozhodně ne od anime fanatiků!). Očividně by nebylo od věci se dovzdělat před psaním recenzí. Nebo si raději pustit nejnovější americký barevný patos pro děti a filmy pro dospělejší publikum nechat lidem, kteří dokáží rozeznat dobrý film od špatného, a kteří ocení úsilí a kvalitní filmařinu. Původní Gojira nikdy neměla být popcornovka pro celou rodinu, ale vážný film s hlubším podtextem.

plakát

La mesita del comedor (2022) 

Černé komedie, drsný humor, absurdní situace - to všechno je mi hodně blízké, přece jen jsou černé komedie mým oblíbeným subžánrem. Tohle mě ale úplně minulo, asi už mám za ty roky vyšší nároky. Celý film ve mě nevyvolával vůbec nic. Co mělo být drsné, co mělo být vtipné, tak mě to nechávalo chladným. Na Španělsko mi to přijde slabé a nedotažené, spousty logických mezer. Už jen scéna, na které je celý film postaven nedává smysl. Napadalo mě desítky nápadů, jak by to mohlo být lepší ve všech směrech. Velká škoda, protože úplně základní námět na papíře zní dobře, ale to, jak je film zpracován, je jeho kámen úrazu. Sorry, ale tohle mě těžce missnulo a z filmu jsem si odnesl jen pocit zklamání a nenaplněného potenciálu. 2* za nápad

Poslední hodnocení (4 167)

Exhuma (2024)

05.05.2024

Godzilla Minus One (2023)

04.05.2024

La mesita del comedor (2022)

04.05.2024

Království pavouků (1977)

04.05.2024

Victor Crowley (2017)

03.05.2024

Hatchet III (2013)

03.05.2024

Arcadian (2024)

02.05.2024

Geomgaek (2020)

02.05.2024

Přeber si to (1999)

02.05.2024

Reklama