Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Romantický
  • Animovaný
  • Akční

Poslední recenze (314)

plakát

Eliška a Damián (2023) (seriál) 

Tak jsem tedy zhlédla celý počin jménem Eliška a Damián. V první chvíli převládalo zděšení, potom vyjevenost a nakonec naprostá otupělost (viz můj komentář k prvnímu dílu). Tenhle počin nemá nic, co by mělo s upoutávkami a masivní kampaní, byť smítko společného, herecké výkony jsou jen levnou napodobeninou nějaké turecké telenovely (a i ta telenovela má často uvěřitelnější postavy), řeč v minulosti jako vytržená z kontextu (kdo sakra v 18? jestli se nepletu, století mluvil moderní češtinou?), nad kostýmy by se dalo přivřít oko, ale ta kamera ... No ať se na mě nikdo nezlobí (a pravda, filmování rozumím asi jako koza petrželi), ale tuhle ohavnost přeci nemohli pustit ven. Ty záběry jsou otřesné a v souboji s černobílým  filmem by je ten černobílý snímek tedy co do kvality rozsekal. Nemám nic proti Smetaně ani ostatním hercům, ten příběh (poté co si zvyknete a smíříte se s nevalným vším okolo) dává smysl, ta myšlenka byla dobrá, ale všechno ostatní ji bohužel pohřbilo. Podle statistik sledovanosti si tohle veledílo našlo své příznivce, sice si nedokážu představit, kdo by se na to díval se zájmem (já koukala čistě ze zvědavosti, kam až to může klesnout), ale budiž. Pokud už mají natočenou druhou řadu, což tak podle ukázek vypadá, myslím, že by ji měli vypustit, minimálně na internetu. Obecně, i když u mě převládá znechucení a bylo to tak laciné, že se mi poměrně často převracel žaludek, to nebylo nejhorší. Myslím, že s jinými počiny nebo na jiné televizi bychom klesli ještě mnohem níž. Proto ta 1*, Za ten příběh, který, když se pozorně díváte, není úplně k zahození. A možná by druhá série stála za víc (přeci jen, když si představím Frederiku spolu s Eleonorou, jak cestují do budoucnosti, mohla by to být nakonec příjemná komedie a ne přeslazená náhražka něčeho romanticko-scifi-historického ...).

plakát

Eliška a Damián - Epizoda 1 (2023) (epizoda) odpad!

Tak i já nevyznavač televize jsem té všudypřítomné reklamní kampani podlehla a k prvnímu dílu v sobotu večer čistě ze zvědavosti usedla. A už po první minutě jsem se nestačila divit! Tohle veledílo začalo tak nějak divně, podezřele, interiéry působí jako nahrané, postavy jako by vystupovaly ze scén, osmnácté století nevypadá jako osmnácté století, spíš jako kdybych se teď zašla projít po zámecké zahradě, všechno mi přišlo až moc umělé, moderní a ty rozhovory ... No ať se na mě nikdo nezlobí, ale že by takto mluvili v 18. století? Kdyby alespoň vzali historismy, archaismy, knižní slova, trošku si s tím pohráli a něco by vyšlo, ale aby princ z 18. století mluvil moderní češtinou okořeněnou o pár historických slov ???  Tak to mi vyloženě trhalo uši. Seriál upoutá anotací, prý: "Romantický pohádkový příběh plný nádherných exteriérů, kostýmů a skvělého hereckého obsazení." Tak to bych tedy chtěla vědět, co je to skvělého hereckého obsazení? Těch pár herců? Škoda plýtvat slovy. A pohádkový příběh? To už i ty méně povedené vánoční pohádky na ČT jsou lepším vynaložením prostředků... Jsem ráda, že jsem to vydržela až do konce, ale příště už to asi oželím. V hlavním vysílacím čase v sobotu to podle mě dlouho nevydrží.

plakát

ONEMANSHOW: The Movie (2023) 

Ať se na mě nikdo nezlobí, ale na tomhle něco hodně smrdí. Do kina jsem šla s očekáváním, že uvidím něco, co mě převálcuje a doslova to zboří všechny rekordy návštěvnosti. Co se týče té návštěvnosti, stoprocentně se to Kazmovi a jeho týmu podařilo, ale že by mě ten děj upoutal a převálcoval, tak to ani náhodou. Kazma: The Movie je změť zdánlivě příbuzných momentů spojená nějakým zvláštním klíčem dohromady. Ve velkém finále nemá film ani hlavu ani patu, Kazma v něm pouze "vysvětluje" soutěž s autem a dává ji do kontextu něčeho většího. Tímto ale nekritizuji jeho herecký výkon, jako někdo, kdo navštěvoval "jenom" intenzivní kurz herectví - měl mentory, si nevede vůbec špatně. Jen mě zaráží, jak vlastně ten film i sám sebe v něm prezentuje. Asi se můžeme dohadovat, jestli je na tomto díle něco pravdivého či nikoli, jestli je zápletka inspirovaná skutečností nebo nám byla představena "jen čistá fikce", a co tím chtěl vlastně Kazma říci. Za mě osobně na tom ale něco příšerně nesedí, počínaje tajemnými rozhovory pro nejrůznější média, přes záhadnou hru, jejíž vyřešení není tak jednoduché jak se může zdát, Kazmův údajný přesun někam na východ (aby ho nezavřeli) až po partnerství s advokátní kanceláří konče. Tenhle film za mě není filmem, nýbrž obří reklamou mající za cíl přitáhnout lidi do kin, vytáhnout z jejich kapes hromady peněz a možná něco dalšího ... To ale ví jen ti, kteří za tím stojí. My ostatní můžeme jen hádat a čekat, čím dalším bude tahle "marketingová kampaň" a pro některé diváky skvělé dílo pokračovat. Já si myslím, že k odpovědi nemáme daleko! A těch přesně dvaadvacet milionů je sice fajn výhra, ale dosažitelná asi tak jako pro obyčejného smrtelníka výlet na Pluto. Nerealizovatelná, nebezpečná a vlastně ani nedosažitelná. Tak uvidíme, co za tím je! Tenhle počin hodnotím jako táhnoucí se reklamu, protože jako nic jiného to nevidím, a tahle reklama si podle mne těch pětatřicet procent zaslouží. Nic víc, nic méně. Kazma a jeho tým mají rozhodně na víc, Karlovi a Prostřenu nesahá tohle v této formě ani po nehet na malíčku u nohy, možná v kontextu něčeho dalšího ale ještě překvapí.

Poslední hodnocení (1 583)

Eliška a Damián (2023) (seriál)

14.11.2023

Eliška a Damián - Epizoda 11 (2023) (epizoda) (E11)

odpad! 14.11.2023

Eliška a Damián - Epizoda 10 (2023) (epizoda) (E10)

odpad! 14.11.2023

Eliška a Damián - Epizoda 9 (2023) (epizoda) (E09)

odpad! 14.11.2023

Eliška a Damián - Epizoda 8 (2023) (epizoda) (E08)

odpad! 14.11.2023

Eliška a Damián - Epizoda 7 (2023) (epizoda) (E07)

odpad! 14.11.2023

Eliška a Damián - Epizoda 6 (2023) (epizoda) (E06)

odpad! 14.11.2023

Eliška a Damián - Epizoda 5 (2023) (epizoda) (E05)

odpad! 14.11.2023

Eliška a Damián - Epizoda 4 (2023) (epizoda) (E04)

odpad! 14.11.2023

Reklama

Poslední deníček (32)

Kazma: The Movie

Dne 20.8.2023 jsem po dlouhé době navštívila kino, přičemž mým cílem byl film Kazma: The Movie. Protože mám Kazmu ráda, vždycky mě dokázal pobavit a přesvědčit o tom, že existuje i druhý úhel pohledu, šla jsem do kina s očekáváním a možná i troškou obav, co si na nás zase přichystal. Viz Karel z Prostřena, Mareš a 1/10, a jiné.

Bohužel má očekávání se nesetkala s realitou, Kazma natočil skvělou sálodlouhou reklamu zabalenou do nažehleného kabátku zabalenou do nablýskaného dárkového balení s velkou mašlí. Toto marketingovo-objasňující něco je produkt, který by bylo možné vydat na streamu ve stopáži nějakých 40 minut. Délka díla je přehnaná, herecké výkony na velkofilm zahanbující, dějová linka přebývá a celé je to podle mě přitažené za vlasy.

Kazma ve filmu vysvětluje hru s autem, ukazuje, jak podvedl Fortunu a legálně ji "okradl" o téměř 30 milionů, jak se rozešel s přítelkyní a tímhle jí svou práci vysvětluje. K tomu přidáme několik nafouknutých a přibarvených scén, a film je na světě.

Ani se té návštěvnosti nedivím, všichni jsme šli do kina jako ovečky, ať už to bylo zvědavostí nebo čímkoli jiným, Kazma nás tam dostal. A už jenom to dokazuje nejen jeho genialitu, ale i genialitu celého projektu. Jsem zvědavá, jestli se někomu podaří v zadaném čase tu šifru vyřešit a oněch cca 22 milionů skutečně získá.

To však samozřejmě může být jen můj názor, stejně jako recenze, kterou jsem na tento film napsala. Jejím primárním účelem je shrnout své poznatky do takové formy, abych si na toto dílo vzpomněla až si své poznámky za nějakou dobu přečtu znovu.