Reklama

Reklama

Biografie (5)

Dominik Teleky (herec / scenárista)

12.12.2018

Dominik pochází z východního Slovenska z Michalovec, kde vyrůstal obklopen folklórem. Od 6 let tančil ve Folklórním souboru Zemplín a 2 roky pracoval ve Vojenském uměleckém souboru Ondráš v Brně jako tanečník. Přes VUS Ondráš doskákal na Janáčkovou akademii múzických umění, kde ho vedla, herecky vychovávala a formovala prof.… (více)

Tomáš Žilinský (herec / scenárista)

09.11.2018

Narodil se ve Vítkově, pak bydlel na Pohoři, následně ve Valašském Meziříčí a v současnosti v Brně. Ve druhé třídě začal chodit do dramatického souboru ve Valašském Meziříčí, následně se dostal na konzervatoř a posléze vystudoval činoherní herectví na JAMU v Brně v ateliéru prof. Niky Brettschneiderové. Po úspěšném absolutoriu… (více)

Vladimír Hauser (herec)

06.11.2018

Po vítězství ve skautské recitační soutěži mu bylo doporučeno studium na konzervatoři, kam byl, k velké radosti svých rodičů (amatérských herců), přijat a v letech 1970–1973. Tam absolvoval studium herectví. Od roku 1973 je členem Divadla Husa na provázku v Brně, kde hrál ve více než 150 inscenacích a zúčastnil se mnoha… (více)

Dalibor Buš (herec / scenárista)

06.11.2018

Vystudoval všeobecné gymnázium v Přerově, kde začal se spolužáky hrát divadlo. Po začátcích v divadle Dostavník a loutkovém divadle Přerovský kašpárek už mu bylo jasné, že chce být hercem. Profesně, ale i lidsky jeho kariéru nejvíce ovlivnila prof. Nika Brettschneiderová v průběhu studií na JAMU v Brně. V Brně po studiích už… (více)

Jan Mansfeld (herec)

25.10.2018

Jan Mansfeld se narodil v Českých Budějovicích. Činoherní herectví vystudoval na JAMU v Brně v ročníku Niky Brettschneiderové. Ve své diplomové práci se zabýval procesem dramatizace a hereckého ztvárnění životních událostí autora do podoby monodramatu. Po absolutoriu získal angažmá v brněnském Divadle Husa na provázku a zahrál… (více)

Reklama