Reklama

Reklama

Memory

Trailer 1

Alex Lewis (Liam Neeson) je nájomný vrah v zlomovom životnom období. Alex, ktorý žije v texaskom El Pase a vyrovnáva sa so slabnúcou pamäťou práve v čase, keď plánuje odísť do dôchodku, je pripravený ukončiť dlhú kariéru plnú násilia a zatajovania sa, keď mu starý kontakt dá poslednú zákazku. Táto úloha však nie je taká, ako Alex očakával, a zavedie ho do operácie FBI, ktorú vedie agent FBI Vincent Serra (Guy Pearce). Keď Alex narazí na stopu zneužívania detí, ktorá vedie od zločineckého kruhu detskej prostitúcie k bohatej vplyvnej realitnej magnátke z El Pasa Davane Sealmanovej (Monica Bellucci) a jej synovi Randymu (Josh Taylor), Alex tajne navedie Serrov tím FBI správnym smerom. Hoci ho neschopnosť zapamätať si detaily vystavuje čoraz väčšiemu nebezpečenstvu, Alex využíva zručnosti, ktoré nadobudol počas života v tieni, aby ukončil neľútostné obchodovanie s deťmi - musí to však urobiť skôr, než mocné sily Alexa zničia a vymažú Serrovu misiu dopátrať sa pravdy. (TV Markíza)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (77)

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Další z Neesonových filmů ve stylu "grandpu si nechceš rozhněvat" se tentokráte dost povedl a popravdě podprůměrné hodnocení moc nechápu. Příběh je slušně napínavý a zamotaný až do závěru a pro mě osobně bylo příjemné vidět po dlouhé době (možná fakt poprvé od L.A.-přísně tajné) Guye Pearce v kladné roli - vyloženě mi tenhle kousek sedl.........................moje hodnocení = 7,5 z 10. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Stary dobry Liam Neeson opat nesklamal a v podani rezisera Martina Campbella je tu dalsi akcny thriller,ktory aj napriek takmer dvojhodinovej stopazi krasne ubehne,vsetko ma hlavu i patu,objavi sa tu aj nadherna Monica Bellucci,na ktorej uz vidiet starnutie aj vrasky,ale stale ma v sebe nieco zmyselne,mne sa to pacilo natolko,ze dam plne hodnotenie,aj ked vidim,ze druhym sa tento film velmi nepacil...:-) ()

Reklama

helloween93 

všechny recenze uživatele

Neeson jde dolů a měl by hodně rychle zatáhnout ruční brzdu, aby nedopadl jako Willis, Cage nebo Van Damme. Memory točil kdysi áčkový režisér Martin Campbell a je to asi nejbéčkovější zlehčování Alzheimer nemoci. Neeson sice hraje hlavní roli, ale v příběhu není až tak podstatný, akce je málo a není ničím zajímavá. Záporák je herecky strašlivý. Lepší Neesonovka než Blacklight, ale to je velmi chabá náplast. 2* ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Nějak jsem nepochopil, proč se Guy Pearce na stará kolena transformoval ve slizkého ulízaného zoufalce. Ale k věci. Film “Paměť“ (kdy název velkém dobře vystihuje problém hlavní postavy, mnohem lépe než kokotina distributora) je z počátku takový divný zmatek. Prakticky od začátku sledujeme dva nesouvisející příběhy. Proč? Proč asi… aby bylo co “překvapivě” propojit a přidat další… Prostě čím víc postav, tím víc Adidas. Každopádně, asi v polovině se vše promíchá a do sebe zapadne. Hodně příjemné je také větší než malé množství známých tváří (Ray Stevenson, Monika Bellucci) a fakt, že děj se nijak extra nevleče. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Klasický Liam Neeson v neuvěřitelně utahaném, průhledném a přihlouplém akčním snímku, u něhož se budete koukat na ručičky hodinek hodně často. Nastalou smutnou situaci bohužel nezachrání ani několik slušně odsýpajících akčních scén a jako vždy spolehlivý Guy Pearce. Tohle se vážně opravdu moc nepovedlo. Škoda. „We all have to die.” ()

Galerie (26)

Zajímavosti (7)

  • Alex Lewis (Liam Neeson) ke konci filmu vypráví detektivu Serrovi (Guy Pearce), že si kvůli problémům s pamětí dělá psané poznámky na předloktí. Něco velmi podobného dělal Guy Pearce v Nolanově filmu Memento (2000), ve kterém se proslavil. Samozřejmě problém s pamětí měly obě postavy z jiného důvodu. (Toshio)
  • Natáčalo sa od 12. apríla 2021 v Bulharsku (Sofia), následne sa natáčalo v El Paso v Texase (USA). (Arsenal83)

Reklama

Reklama